ניצחונה הסנסציוני של יוליה גלושקו על בכירת החובטות, שחר פאר בגמר אליפות ישראל בטניס לא הצליח להרחיק את הגביע מאימפריית הטניס
גבירותיי ורבותיי, מהפכה. הדיקטטורית הגדולה, שחר פאר, הודחה מכסאה. המחבט מספר אחד, אשר הטילה חיתתה, ללא מאמץ כמעט, על עולם הטניס הנשי בישראל, הוכנעה ביום שישי שעבר, לאחר חמש שנות שלטון רודני.
ובנימה רצינית, אך לא בהרבה, יוליה גלושקו בת ה-21 לקחה את הרוגטקה, יצאה לעמק האלה שברמת השרון ופגעה לגולית בדיוק במצח. למען ההגינות, נציין שהיא ניסתה לעשות זאת מספר פעמים בעבר, אבל לא ממש הצליחה, שסטטיסטיקה - סופה להישבר (בפרט סטטיסטיקה של חמש אליפויות ישראל רצופות ושבע בסך הכול), ושגולית, בנוסף לכול, הגיע לקרב בכושר ירוד ואחרי שחזר מפציעה. אבל למי אכפת? בכל מקרה, המנצחת הגדולה באמת היא עיר העתיד.

גלושקו. חיוך של אלופה (צילום: אסף יקואל)
מאז שיוליה עברה להתאמן באזור מיקוד 71908, מודיעין הפכה באחת לאימפריית טניס, תוך שהיא מקבלת מונופול על החלק הנשי שלו. ליתר דיוק, דואופל. הן הנסיכה והן סגניתה, וכרגע קשה לקבוע בוודאות מי היא מי, נחשבות למקומיות. שחר היתה שלנו מאז ומתמיד, ואת יוליה קיבלנו בזרועות פתוחות כבר לפני שנה. אגב, כמובן שקרן שלמה מוזמנת גם היא.
גמר אליפות ישראל, מעין מתאבן רגע לפני שנפתחת עונת טניס חדשה, זימן דרבי קלאסי בין שתי המתמודדות הבכירות בארץ, זאת השנה השנייה ברציפות. אם בשנה שעברה גלושקו הצליחה רק למתוח את שחר, הרי שהשנה היא עשתה את הצעד הנוסף וגברה עליה בשתי מערכות של טניס נהדר 3:6, 4:6.
דמעות של אושר
זהו נצחונה הגדול ביותר בקריירה של גלושקו, על שחקנית מהטופ 30 העולמי. בשביל הבטחה שכמעט פוספסה, מדובר בהישג של ממש, העובדה שפרצה בסיום בבכי של אושר, מעידה עד כמה חשקה בתואר ועד כמה היה משמעותי עבורה. למרות העצב מההפסד של שחר, קשה להישאר אדישים לנוכח מפגן רגש שכזה. המדורגת 206 בעולם היתה נרעשת ונרגשת בסיום ורצה להתחבק עם בני משפחתה וצוות האימון שלה, בראשם אסף אינגבר, שישבו בקהל. מנגד, השחקנית המפסידה, שחר פאר, בירכה את יוליה ורצה לחדרי ההלבשה יותר מהר משהיא רצה לרשת, והסתגרה זמן ממושך. אם חשבה שהנה, כלה שנה וקללותיה, המציאות החדשה טפחה על פניה. ואולי, בעצם, בכלל עדיין לא כלה השנה. עוד נשארו לה ימים ספורים.
פאר, במשחק חלש, לא הצליחה לשמור על ההגשה שלה פעמים רבות מדי ולא השכילה להתמודד עם האגרסיביות של יריבתה. ההפסד הבלתי צפוי מהווה המשך ישיר לעונה הלא סימפטית שעברה עליה, שבגינה הידרדרה עד לשלהי המקום ה-40 בעולם. בדרך כלל היינו מרכינים ראש, אבל מאחר ומדובר ביוליה, באופן חד פעמי, אנחנו קמים ומצדיעים. כמו הקהל, שלאורך המשחק התקשה להכריע את מי לעודד, אבל בחר לקראת הסיום ביוליה גלושקו. ככה זה, לפעמים יותר כיף להסחף עם האנדרדוג, בטח כשהוא בדרך לנצח את האוברקאט. רק שדוביק יסלח לנו.
מכאן שתי הטניסאיות שלנו יוצאות לדרכן, לשנת טניס דנדשה, ובעזרת הרולד סולומון ואסף אינגבר, גם מוצלחת ופורייה. שחר תנדוד לארץ הקואלות והקנגורואים בדרך לשלושה טורנירים גדולים ביבשת הקטנה בעולם, ויוליה תעלה על החומה הסינית, כדי להשתתף באליפות גדולה, לפני שתצטרף לחברתה/ יריבתה. מי יודע? אולי גם יסתדר לנו דרבי נוסף, הפעם בזירה בינלאומית, בגראנד סלאם הפותח של השנה. החלום נשמע מופרך, אבל לא מזמן, ממש לא מזמן, הוא נשמע מופרך אפילו יותר.
תקציר המשחק:
המערכה הראשונה נפתחה במשחקון הגשה חלש של שחר פאר, גלושקו פיגרה במשחקון השני 15:30, אבל הצליחה לשמור על ההגשה שלה, ובחסות המומנטום שברה את שחר גם במשחקון הבא, בדרך ל-0:3 מפתיע. טעות כפולה של המדורגת 206 במצב של 30:30 על ההגשה שלה, העלתה את שחר לראשונה על הלוח, אבל משחק ההגשה החלש שלה נמשך, וגלושקו השיגה שבירה נוספת, שלישית ברציפות. במשחקון החמישי שחר עלתה ל-0:40 מול ההגשות של יריבתה והצליחה לצמק ל-2:4, ובמשחקון הבא הצליחה, לראשונה במשחק, לשמור על הסרב כדי לצמצם עוד ל-3:4. גלושקו מצידה, החזירה במשחקון הגשה משלה ועלתה ל-15:40 מול ההגשות של שחר במשחקון הבא, שתי נקודות מערכה אבדו בדרך, אבל בסופו של דבר נקודה נהדרת בראלי מצוין סידרה לה הזדמנות נוספת, ואותה היא לא פיספסה - 3:6.
את המערכה השנייה שחר פתחה טוב, כשהיא משיגה שבירה מהירה, ומשחקון לאחר מכן, שהיה צמוד למדי, הסתיים בווינר של שחר בדרך ל-0:2. דה ז'ה וו של השנה שעברה? לא בדיוק. שחר השיגה נקודת שבירה, אבל גלושקו נלחמה, שמרה וצימקה. שני משחקונים רצופים, באופן נדיר, השחקניות הצליחו לשמור על ההגשה, ועל הלוח נרשם 2:3. משחקון לאחר מכן, שהיה צמוד למדי, נסתיים בשבירה של גלושקו. שוויון. שחר הצליחה להשיג, מנגד, שתי נקודות שבירה משלה, אבל נכשלה בהשלמת המלאכה, וגלושקו שמרה לבסוף, 3:4. עם הרוח הגבית של הקהל, השחקנית בת ה-21 עלתה לשתי נקודות שבירה משלה, אך החמיצה. רגע לפני שיוצאים בכותרת "בכייה לדורות", גלושקו דפקה ווינר, וטעות כפולה קריטית של שחר סידרה לה פער ל-3:5 והזדמנות להגיש לתואר אלופת ישראל.
במצב 30:30, שחר התעקשה, שברה חזרה ונשארה חזק במשחק עם משחקון הגשה לצידה, אבל שוב, הסרבים לא פגעו בכלום, הנדנדה נמשכה, יוליה השיגה נקודת משחק, אבל כדור שני שנחת ס"מ מהקו סידר למחבט מספר אחת מרחב נשימה. לא להרבה זמן, מיד לאחר מכן גלושקו הנחיתה והשיגה הזדמנות נוספת, שאותה ניצלה עד תום. זהו, זה נגמר, זכייה ראשונה ומרגשת. אחרי חמש שנים, ישראל מצאה אלופה חדשה.
בסוף המשחק צוטטה גלושקו כשהיא אומרת: "הרגשה מדהימה. אני שמחה להתחיל את השנה בצורה כזאת. אחרי שבשנה שעברה הייתי קרובה, השנה יותר האמנתי בעצמי והצלחתי לעשות את זה. שיחקתי טוב, הייתי אגרסיבית. אנסה למנף את הניצחון להמשך. אני חייבת המון תודה למשפחה שלי ולצוות המאמנים, שתומכים בי בכל שנייה. אני מאושרת".
פאר ציינה: "הפסדתי, לא נורא. אליפות ישראל חשובה, אבל יש מטרות חשובות יותר. חזרתי מפציעה ואני עדיין לא בשיאי. הפסדתי כי עשיתי המון טעויות. אני מאחלת ליוליה הרבה הצלחה".
הירשמו לניוזלטר שלנו ותרוויחו. תהיו הראשונים לקרוא את כל הסיפורים והחדשות הבלעדיים. כל האירועים, ההצגות והסרטים. כל מה שקורה בעיר קורה אצלנו
|