(new)ויקטורי
כשרים, בזכות הקורונה

כשרים, בזכות הקורונה

תושבים רבים במודיעין התאכזבו לגלות לאחרונה כי מסעדת פדריק ממרכז עינב הפכה לכשרה ותהיה סגורה בשבתות • יותם לגזיאל, אחד מבעלי המקום, מסביר מדוע דווקא הסגר והמשבר גרמו לקבלת ההחלטה, ומגלה כי קהל הלקוחות רק גדל כעת

(צילום ארכיון: יח"צ)

לפני מספר שנים נפתחה במרכז עינב בעיר מסעדת פדריק, שהפכה במהירות ללהיט אמיתי. בעלי המסעדה הצעירים השכילו למתג אותה כמסעדה משפחתית ולא יקרה במיוחד, כאשר את התוצאות ניתן היה לראות במיוחד בסופי השבוע, בהם מילאו אותה עד אפס מקום משפחות ממודיעין.

כעת, לאחר שנת הקורונה הקשה בה המסעדה כמעט ולא פעלה, החליטו הבעלים להפוך את המסעדה לכשרה, כאשר המשמעות היא שפדריק תהיה סגורה מעתה בשבתות. תושבי מודיעין שגילו זאת התאכזבו, כאשר הנושא הפך לדיון סוער באחת מקבוצות הפייסבוק של העיר, כאשר ממילא כל נושא פתיחת בתי העסק בעיר בשבתות הוא נושא המעורר מחלוקות רבות.

יותם לגזיאל, אחד מבעלי המסעדה, הסביר השבוע למודיעין NEWS מה עמד מאחורי ההחלטה: "אין איזה שינוי תפיסתי מהותי בהפיכה של פדריק לכשרה, וזה לא מהלך שנכפה עלינו בגלל גורמים אלה או אחרים. המסעדה הייתה מוצלחת ואהובה עוד לפני, ואנחנו מאוד שמחים שגם אחרי שהחלטנו להפוך לכשרים מרבית לקוחותינו מהעבר מגלים שאנחנו ממשיכים לשמור ולהקפיד על קו האיכות המחמיר שלנו, ואפילו השתפרנו. שביעות רצון כלל לקוחותינו היא לפני הכל עבורי, ועבור כל חברי הקבוצה שלנו, והשקענו המון מאמצים על מנת שהשינוי לא יפגע באיכות האוכל, המבחר והשפע של התפריט. מה שהשתנה זה שעכשיו אנשים רבים שעניין הכשרות מנע מהם לבוא, מוזמנים ויכולים להגיע, להכיר ולהיחשף למסעדה שלנו, והם בהחלט מקבלים אותנו בחיבוק חם".

אילו תגובות קיבלתם מהציבור על כך?

"כמובן שהיו אנשים שקיבלו את ההחלטה שלנו להפוך לכשרים בהתרסה, אבל לא עשינו את השינוי כדיי לפגוע בציבור, אלא להיפך. עשינו זאת על מנת לפתוח את שערינו גם לציבור שומר הכשרות. כמו שאמרתי, מבחר המנות, איכות חומרי הגלם וחווית הבילוי לא נפגעו בשום צורה. אם משהו השתנה זה שכעת שערינו פתוחים גם עבור האנשים והמשפחות שתעודת הכשרות משמעותית עבורם, ואנחנו שמחים שהם מגלים את פדריק כאלטרנטיבה שלא עמדה לרשותם קודם לכן".

אתם לא חוששים מפגיעה כלכלית?

"להיפך, מהיום הראשון שלנו כשפתחנו את המסעדה הקפדנו לטפח ולשמור על הקשר האישי שלנו עם לקוחותינו, ואנחנו שמחים מאוד שחלק גדול מהלקוחות שמלווים אותנו מיומנו הראשון קיבלו את ההחלטה שלנו להפוך לכשרים בהבנה רבה ובחיבוק גדול. מה שכן, נחשפנו לקהל אדיר ממודיעין ומהסביבה ששמעו שאנחנו כשרים ומאז הם באים ופוקדים את המסעדה שוב ושוב".

איך עברה עליכם שנת הקורונה? נמנעתם אפילו מלתת שירות במשלוחים.

"שנת הקורונה היא שנה שלצד כל הקשיים שלה גם הרחיבה לי את קו המחשבה כיזם, ושינתה אצלנו בקבוצה המון היבטים מבחינה תפיסתית. כל ענף הקולינריה והאירוח היה סגור, ומשיקולים מערכתיים גם מערך המשלוחים שלנו לא פעל כי לא הייתה כדאיות כלכלית להפעיל אותו. לראשונה, הייתה לנו ולצוות הגדול שלנו במסעדה הזדמנות להיות יותר בבית עם המשפחות שלנו, וזאת למעשה הסיבה העיקרית לכך שבחרנו לחזור לעבוד עם הכשר - על מנת לאפשר לצוות הגדול והנאמן שלנו, שאיתנו כבר שנים, להקדיש זמן איכות לעצמם ולמשפחות שלהם לפחות בסופי השבוע. זאת למעשה הסיבה העיקרית שבגללה הפכנו לכשרים, בעצם זה שאנחנו מאפשרים להם ליהנות מזמן איכות משפחתי בסופ"ש, במהלך השבוע נוכל לשרת ציבור שומר כשרות שלא הגיע אלינו לפני".

(newשלומי תבלינים חדש 13.10.21