(new)ויקטורי
למלא את המע"ר

למלא את המע"ר

השדרה המרכזית ממשיכה להתמלא בעסקים חדשים, עם פתיחתם הקרובה של הסטקייה הירושלמית המפורסמת 'מפגש חצות', בר אירי ומסעדת סושי חדשה • עוד בשבועות הקרובים: רשת ההמבורגרים BBB תפתח סניף שיפעל גם בסופי השבוע

(צילום: דוברות העירייה)

בחודש דצמבר 2019, ערב חג החנוכה, השיקו חיים ביבס ובכירי העירייה את המע"ר החדש של העיר בטקס חגיגי. פרויקט הדגל של כהונתו של ביבס קרם הפך מחזון למציאות, וקשה היה לפספס את ההתרגשות על פניו של ראש העירייה באותו ערב.

אבל עם כל הכבוד לחזון, למציאות היו תכניות משלה. שלושה חודשים בלבד לאחר אותו ערב הגיע משבר הקורונה וטרף את הקלפים. במשך כמעט שנה סבל המע"ר קשות מהמשבר, ההגבלות ואי הוודאות, והדרך לאכלוסו המלאה נראתה רחוקה מתמיד.

כעת, מספר חודשים לאחר מבצע החיסונים הנרחב, ולמרות הגל הרביעי הפוקד אותנו, המע"ר של מודיעין סוף סוף ממריא עם פתיחה של שורה נרחבת של עסקים חדשים לאורך השדרה המרכזית. מה שהתחיל לא מזמן עם גלידריה חדשה, חצ'פוריה גיאורגית ופיצת בוטיק מבית המורדן בר, ממשיך כעת עם פתיחת העסקים אותם נסקור בשורות הבאות, כאשר זה ממש לא סוף פסוק. בשבועות הקרובים ייפתח במע"ר גם בר צ'יפס הולנדי, וסניף דגל של רשת ההמבורגרים BBB, שצפוי לפעול גם בסופי השבוע.

המשנה לראש העירייה, אלעד שמעונוביץ, המלווה לאורך השנה האחרונה יזמים ועסקים חדשים באזור, אמר השבוע: "מאז פתיחת המע״ר לקחנו על עצמנו את הנושא של קידום השדרה והבאת מקומות בילוי והסעדה. החשש הוא, בשל המחירים היקרים ועוד יותר אחרי פרוץ הקורונה, שרק גופים כמו קופות חולים או בנקים, להם יש אמצעים רבים, ישתלטו על השדרה ויורידו מהאטרקטיביות שלה כמוקד בילוי. לכן עיקר העיסוק שלנו היה בהבאת יזמים ובעלי עסקים, וסיוע להם בהליך הכניסה והפתיחה של המקום לאורך כל שלבי ההקמה. אפשר כבר לראות את פירות המאמצים שעשינו עם עסקים חדשים שנפתחים, רשתות גדולות שמגיעות לכאן ואפילו עסקים קיימים שכבר מתרחבים. זה הישג מצויין שישפיע על אופייה של השדרה הרבה שנים קדימה".

שווארמה מבית אבא

ביום ראשון השבוע, ובליווי תזמורת נגנים ים תיכוניים ותושבים רבים שפקדו את המקום, נפתחה "שווארמה רפאל" במע"ר. "מגיל צעיר שמחתי לקחת חלק בעסק המשפחתי המוצלח שמתמחה בשווארמה ובשרים, אותו מנהל אבי בהצלחה רבה כבר למעלה מ-20 שנה", מספר הבעלים רפאל ישראל בן ה-34, ירושלמי במקור שהחליט לפתוח עסק על שם סבו. "בחרתי לקרוא לעסק על שם סבא שלי, סבא רפאל ז״ל, אדם צדיק ומיוחד שהיה קרוב מאוד לליבי".

עוד מספר ישראל: "אנחנו שואפים לאיכות גבוהה במיוחד, תודעת שירות מצוינת לכלל הלקוחות ובפרט לתושבי מודיעין, שידועים בסטנדרטים הגבוהים והלא מתפשרים שלהם. וכמובן טריות, חדשנות ונדיבות. אנחנו מסתכלים קדימה ומתרגשים מאוד לפתוח כבר את העסק החדש להנאת תושבי מודיעין והסביבה".

מה הייחוד שלכם?

"יש לנו מגוון רחב מאד של מנות, מהשווארמה הקלסית הרגילה ועד לטוסט שווארמה. בנוסף, אנו מציעים שלושה שיפודים: עגל, הודו ופרגית, בשר שנחתך דק-דק. יש לנו מתכון סודי של התיבול שלנו ואנו משתמשים בתבלינים טריים ואיכותיים מאד. הפלאפל והחומוס שלנו נעשים באהבה יום-יום, בליווי מגוון סלטים טריים".

ומה לגבי המחיר? ב"רפאל שווארמה" מבטיחים מחיר שווה לכל כיס לכל מגוון סוגי המנות במקום.

מיתולוגיה ירושלמית

עסק נוסף שייפתח בקרוב ומהווה בשורה משמחת במיוחד לירושלמים לשעבר מבין הקוראים, הוא סניף חדש של סטקיית חצות המיתולוגית, שתהיה כשרה וסגורה בשבתות.

מאחורי הסניף עומד ספי אגמי, תושב חדש בעיר, שמספר: "העסק קיים משנת 1970 בעליה לשוק מחנה יהודה. מדובר באחד המוסדות הוותיקים ביותר בירושלים ובארץ כולה. למעשה, מנת ה"מעורב ירושלמי" המפורסמת ומוכרת לכל ישראלי, התחילה אצלנו בירושלים. זאת בעצם המנה היחידה שהומצאה באופן רשמי בישראלי, בניגוד לחומוס, שווארמה ופלאפל".

מתי הפתיחה?

"הפתיחה תהיה לאחר החגים, ואנחנו מקווים לפתיחה טובה וחלקה. הקורונה מפתיעה כל פעם מחדש, אבל נקווה שלא תעכב לנו את הפתיחה".   

מה בתפריט?

"התפריט יכיל מגוון בשרים שונים מלבד המעורב ירושלמי. הוא יכלול ויעשה מחווה לעסק נוסף שלנו - JOSEPH המבורגר בר, כך שלמעשה יהיו מספר מנות הלקוחות משם והתושבים יוכלו ליהנות מהמבורגרים ייחודיים ברמה גבוהה. בנוסף, אנחנו מקימים מטבח עשיר ומקצועי, וכמובן שיופעל גם מערך משלוחים לכל מי שמעדיף לקבל את השירות עד הבית. ניתן מענה למי שירצה לעשות הזמנות גדולות לבית, ימי הולדת, הרמות כוסית לחברות וכל מיני אירועים נוספים. כל המנות יגיעו במגשי אירוח מעוצבים, איכות גבוהה וללא פשרות על הטעם".

 תצליחו לשחזר את ההצלחה מירושלים?

"אבי, אברהם, הקים את העסק במו ידיו ואנחנו דור שני. מצד אחד אנחנו רוצים לשמור על המקוריות והאותנטיות של העסק שנמצא בירושלים, כדי שכל אחד שיגיע ירגיש כאילו הוא נמצא בסניף בירושלים ולא יהיה הבדל בטעם ובאווירה אותם כולם מכירים כבר 50 שנה. מצד שני, אנחנו פותחים מקום הכי מעודכן וחדשני נכון לשנת 2021, מבחינת הנראות, טכנולוגיה וחוויית הלקוח".

למה בחרתם דווקא במודיעין?

"הגעתי לעיר בשנה האחרונה ואני אחד הבעלים, אז כמובן שזהו שיקול משמעותי בהחלטה לפתוח כאן. סיבה נוספת היא מפני שמודיעין קרובה לירושלים ויש המון תושבים בעיר שמסתובבים בירושלים ומכירים את המקום, כך שהיה ברור לנו שנפתח במקום שיש בו כל כך הרבה ירושלמים לשעבר. כמובן שגם כל הפרויקט של פתיחת המע"ר תפס את עינינו, ואנחנו מאוד מאמינים בהצלחת האזור וצופים לו עתיד מזהיר".

כשאירלנד ויפן נפגשות במע"ר

לרשת הפאבים האיריים "פטריק" יש 12 סניפים רחבי המדינה, מצפון ועד דרום, כאשר בעוד חודש הם ישיקו במע"ר את הסניף ה-13, שיתפרש על פני שטח של 500 מ"ר בעלות הקמה של מיליוני שקלים. מלבד הבר האירי הסטנדרטי יושק גם ה"פטריקס סושי".

"זה בר אירי בסטנדרט מאוד גבוה, לא חסכנו בכלום. אני יכול להגיד שמדובר באחד מהברים היפים ביותר בארץ, ואני לאו דווקא אומר זאת מפני שזהו המקום שלי. הבאנו מעצבים מאירלנד עצמה בכדי לעצב את המקום באופי ובאווירה המתאימה", סיפר השבוע למודיעין News דור אוסטה, ירושלמי בן 30 שיפתח את הסניף החדש יחד עם שותפו, דניאל גיז. לאוסטה כבר יש סניף שהקים במרינה באשקלון, וכעת הוא ינסה לשחזר את ההצלחה גם כאן במודיעין.

כאמור, בשטח הגדול שיפתחו במע"ר ישלבו היזמים למעשה שני עסקים: "אנחנו פותחים גם את הפטריקס וגם את הפטריקס סושי. מדובר למעשה בבר מסעדה ומטבח בשרי בסגנון אירי, משולב עם מטבח אסייתי. בסושי יש רולים במתכון של שף, לא משהו רגיל ושגרתי. אנחנו מביאים שפים מהארץ ומחו"ל ברמה הגבוהה ביותר שיהיו אצלנו. יהיה דיג'יי בסופי שבוע, וזה למעשה דאנס בר. וכמובן שיהיו עוד המון הפתעות שאני לא יכול לספר עליהן כרגע".

תפעלו בסופי השבוע?

"הסושי יהיה כשר וסגור בשבת והפטריקס יהיה פתוח בשבת, אך כל המוצרים שיימכרו הם בכשרות. אין בשר בחלב והכל בכשרות והקפדה".

(newשלומי תבלינים חדש 13.10.21