(new)ויקטורי
הרשתות נוהרות למע"ר

הרשתות נוהרות למע"ר

השדרה המרכזית התחדשה לאחרונה בשלוש רשתות מוכרות: הפיצריה שתעשה התאמות לטובת שומרי הכשרות, הגלידריה שינהלו התושבים הוותיקים והמסעדה האסייתית שתשלב במקום גם בר

(צילום: יח"צ)

לאחר שנה של כמעט קיפאון במע"ר בשל משבר הקורונה, נמשכת גם בשבועות האחרונים תנופת כניסת עסקים חדשים, כאשר כעת זה תורן של הרשתות הגדולות. אל השדרה המרכזית הצטרפו בשבועות האחרונים הרשתות ג'פאניקה, דלי קרים ו'פאפא ג'ונס', כאשר השתיים הראשונות יהיו פתוחות גם בסופי השבוע.

את הסניף המודיעיני של ג'פאניקה, הראשון שלה בעיר, מנהלת יובל שוקרון בת ה-23, שמספרת: "הרבה פעמים אני שומעת 'אין לאן לצאת במודיעין', ולכן חשוב לי שהצעירים יגיעו לכאן ליהנות מבילוי בבר ומסעדה. כרגע אנחנו במעין תקופת הרצה ופתוחים החל מ-17:00, אבל כבר נראה שיש כאן הרבה עבודה. הקורונה עיכבה מעט את פתיחת הסניף, אבל העיקר שסוף סוף פתחנו. ההיענות מצד התושבים גבוהה ורואים שהם מחפשים מקומות בילוי ולאן לצאת, כשאצלנו אנו מציעים את כל החבילה בשלמותה: מסעדה, בר, קוקטיילים, בירות ויינות".

למה דווקא במודיעין ובמע"ר?

"המיקום והאזור פה מעולים. מדובר במיקום חדש יחסית, אך הפוטנציאל גבוה מאוד. סיבה נוספת היא מפני שאנו רוצים לקדם את המקום בעבור הצעירים. הבנתי שיש זליגה משמעותית של צעירים לאחר השחרור למקומות בילוי מחוץ למודיעין, והמטרה שלנו בסופו של דבר היא שהם יישארו כאן".

איך נולד בעצם השילוב של מסעדה ובר?

"אנחנו רוצים שיהיו פה חיי לילה תוססים, ולכן בתוספת למסעדה יש לנו גם בר, כדי למשוך את אותם צעירים. השאיפה שלנו היא שלקוח יגיע ליהנות מכל החוויה, לא רק לאכול סושי וללכת".

כאמור, למע"ר הצטרף לאחרונה סניף חדש של הגלידריה דלי קרים, בניהולם של מירב דהן ובעלה, תושבי העיר מזה למעלה מ-20 שנה. "ברגע שראינו את המע"ר אמרנו אחד לשני 'בא לך לפתוח פה גלידרייה?'. משם הכל התגלגל. היה לנו ברור מההתחלה שזו תהיה רשת דלי קרים., למחרת, כשבעלי דיבר איתם, התברר לנו שהם כבר לקחו חנות בשדרה ורק חסר להם הזכיין. זה היה נכון מכל הבחינות באותו הרגע. אנחנו מאמינים מאד במע"ר. בעוד חצי שנה נבין בדיוק מה הפוטנציאל של השדרה הזו".

מה מייחד אתכם מהמתחרים?

"קודם כל, העובדה שיש כאן ניסיון ומוניטין של 25 שנה. זאת גלידת שמנת ברמה מאד גבוהה ואיכותית. אנחנו נותנים מענה למגוון רחב של אנשים ואוכלוסיות. יש לנו פרוזן יוגורט איכותי מאד, גלידה אמריקאית, שייקים, קרפ, ופל בלגי, גלידות שמנת, גלידות טבעוניות, גלידות ללא סוכר, גלידות ללא גלוטן ועוד".

כשרות?

"המקום לא כשר ופתוח בשבת, אבל הגלידות המיוצרות בו כשרות".

הרשת השלישית שעושה כעת את צעדיה הראשונים בעיר היא כאמור פאפא ג'ונס, שהסניף המודיעיני שלה מתווסף ל-6,000 סניפים אחרים ברחבי העולם. התפריט זהה לזה שבשאר הסניפים, עם התאמות לטובת קהל הלקוחות שומרי הכשרות, כמו לדוגמה פיצה פפרוני עם גבינה טבעונית, כאשר זהו הסניף הכשר השני בלבד של הרשת. השבוע סיפרו בהנהלת הסניף: "פאפא ג'ונס ידועה בפיצות המושחתות הכוללות מגוון בשרים ושילובים מטורפים של תוספות, והפעם היא מנגישה את החוויה גם לקהל שומר הכשרות, עם אותו תפריט אך בגרסה כשרה הכוללת תחליפי בשר טבעוניים היוצרים חוויה טעימה במיוחד שמרגישה כמו הגרסה המקורית".

על הבחירה להגיע למודיעין ולמע"ר סיפרו: "בחרנו להתרחב ולהגיע למודיעין היות ואנחנו מאמינים מאוד בעיר הזו ובפוטנציאל שבה. בשנה החולפת נוכחנו לראות ביקושים הולכים וגדלים מטעם תושבי העיר לסניף במודיעין, קיבלנו עשרות פניות ושאלות מתי כבר ייפתח סניף של פאפא ג׳ונס בעיר. החלטנו לקחת את כל הפניות הללו ברצינות ובדקנו את הנושא, ראינו  שמדובר על עיר עם תושבים שאינם מתפשרים על איכות ושמכירים את המותג ככל הנראה מטיולים או מגורים בחו״ל, והחלטנו ללכת על זה. פתחנו במהלך אוגוסט ומהיום הראשון נוכחנו לראות שזאת הייתה החלטה מעולה, והתקבלנו בחיבוק גדול על ידי התושבים שמיהרו לנסות את הפיצות שלנו וממשיכים להזמין".

אז מה מיוחד בתפריט?

"הייחוד שלנו הוא מבחר גדול של תוספות ושילובים. למשל, "סופר פאפא" – עם  פפרוני טבעוני, כדורי בשר טבעוניים, נקניק איטלקי טבעוני, פטריות טריות, פלפלים ירוקים, בצל פרוס וזיתים שחורים ועוד המון שילובים מופלאים. הרשת ידועה גם ברוטב העגבניות המפורסם המיובא מארצות הברית לכל סניפי הרשת בעולם, ומבוסס על תערובת עגבניות איכותיות בתיבול סודי ובצק טרי המיוצר מדי יום במפעל לפי המתכון הבינלאומי של הרשת. הבצק לא  עובר הקפאה ואינו מכיל תוספים סינטטיים. בפיצה משתמשים כמובן  במוצרלה משובחת ללא פשרות וללא תחליפים, בנוסף לגבינות איכותיות אחרות כמו פרמז'ן, רומנה, אסיאגו, פונטינה ופרובולונה".

(newשלומי תבלינים חדש 13.10.21