(new)ויקטורי
תבלינים בצבעים: איך כדאי לשמור על טריות התבלינים?

תבלינים בצבעים: איך כדאי לשמור על טריות התבלינים?

אין ספק בכלל שתבלינים מהווים חלק עיקרי ומשמעותי מעולם הבישול והאפייה. האם אנחנו מאחסנים אותם כמו שצריך?

(צילום: freepik)

אין ספק בכלל שתבלינים מהווים חלק עיקרי ומשמעותי מעולם הבישול והאפייה. האם אנחנו מאחסנים אותם כמו שצריך? האם כדאי לאחסן אותם שלמים ולטחון רק לפני השימוש? אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאה ולקבל תשובות לכל השאלות שיש לכם הקשורות לטריות ולשמירת התבלינים.

כמה זמן תבלינים מחזיקים?

אין תשובה חד משמעית. הדבר קשור לתבלין עצמו וכמו כן קשור לחומר המשמר שיש או אין בו. בגדול, חשוב לזכור שתבלינים הם בתוקף עד שנה בערך. מה שכן, לאחר חודש, הם כבר יאבדו את הטעם והאפקט החזק שלהם. ההמלצה היא לרכוש כל פעם כמות קטנה של תבלינים.

מהן ההמלצות לאחסון של תבלינים?

מומלץ מאוד לאחסן את התבלינים בשקיות וואקום. לא מומלץ לאחסן אותם במקרר. כמו כן, הטמפרטורה הרצויה לשמירת התבלינים היא 24 עד 25 מעלות.

האם כדאי להשתמש בצנצנות תבלינים או בקופסאות לאחסון תבלינים?

בדרך כלל, תבלינים נשמרים בקופסאות פלסטיק. העדיפות שאלו יהיו קופסאות עם וואקום. בצנצנות פחות מומלץ לאחסן את התבלינים וזאת משום שהם עשויים להתקלקל מהר יותר.

איך אפשר להאריך את חיי המדף של התבלינים שלנו?

מצד אחד, אפשר לשמור במקרר לאורך זמן וכך להאריך את חיי המדף שלהם אבל מצד שני התבלינים יאבדו מהטריות וכמובן גם מהאיכות שלהם. אם תבחרו לאחסן אותם שלא במקרר, כלומר בחוץ, אז תהיו בטוחים שהטעמים יישמרו וגם האיכות אבל מנגד הם יתקלקלו לכם מהר יותר (שימו לב לתוקף).

איזה תבלינים מומלץ לאחסן שלמים ואיזה מומלץ לטחון לפני השימוש?

בגדול, אפשר לטחון את כל התבלינים וכמובן שהכי מומלץ לטחון ולהשתמש מייד או עד שבועיים.

המלצות בקניית תבלינים

-אנחנו בדרך כלל רוכשים תבלינים ברשתות המזון השונות. אין באפשרותנו להריח את התבלינים אבל אנחנו כן יכולים לראות את הצבע שלהם. אם הצבע נראה לכם זרחני או מלאכותי מדי, אז מומלץ מאוד שלא לרכוש את התבלין וזאת משום שמדובר על תבלין שהוא לא 100 אחוז טהור אלא כזה שהוסיפו לו צבעים מלאכותיים וחומרים נוספים.

-קראו את האותיות הקטנות שמופיעות על אריזות התבלינים. וודאו שאין חומרים נוספים כמו, מונוסודיום גלוטאמט, עמילן, כימיקלים וחומרים משפרי טעם וריח. במידה וראיתם שיש חומרים נוספים, וותרו ורכשו אותו ממקום אחר.

-אל תחששו אם צבע התבלין השתנה לכם בתהליך הגריסה או הטחינה. לדוגמה, אם טחנתם פלפל שחור וגיליתם שהצבע הוא אפרפר ולא שחור, הדבר דווקא מעיד על האיכות הגבוהה של התבלין.

-מחירי התבלינים הם זהים פחות או יותר. מה שכן, יש תבלינים שהם יקרים יותר מתבלינים אחרים. לדוגמה, תבלין כמו זעפרן לא יעלה כמו תבלין אבקת שום.

המאמר באדיבות א.ג.מ סחר מזון בע"מ – העוסקים למעלה מ-26 שנים בשיווק והפצת קטניות, פירות יבשים, תבלינים, פיצוחים ועוד.

(newשלומי תבלינים חדש 13.10.21