הום סטייל 17.5.18
תפסנו ראש טוב על הבר

תפסנו ראש טוב על הבר

עכשיו כבר אפשר לקבוע כי הקצה המערבי של השדרה המרכזית בפארק הטכנולוגי (איזור "ליגד" במודיעינית מדוברת) הפך רשמית למתחם בילוי לילי. עם שלושה מקומות מרכזיים ששואבים בליינים, אל תתפלאו אם לא תמצאו שולחן פנוי גם באמצע השבוע. צילומי יח"צ

לקצה המערבי של השדרה המרכזית בפארק הטכנולוגי קוראים במודיעינית מדוברת "ליגד", על שם הבניין הראשון שהוקם בו על ידי דורון שולדנפרי, לפני שנים רבות. בינתיים הוקמו כבר בניינים נוספים כגון "ליגד 2" ו"אטריום", העצים בשדרה בגרו ופתאום כבר אפשר לדבר על "מתחם". כזה שבמהלך היום שוקק עובדים של המשרדים הסמוכים, ובלילות הומה בליינים, שלשם שינוי יש להם כמה אפשרויות לבחור היכן ילגמו את הבירה הצוננת בערב קיץ מהביל.

יש רק חלק אחד ביום שבו המתחם נח קצת, והוא שעות אחר הצהרים, בתפר שבין שתי האוכלוסיות.

הפעילות הלילית מתרכזת סביב שלושה מקומות עיקריים שעובדים זה לצד זה: ה"מורדן בר" הוותיק שהפך כבר מזמן למקדש ההמבורגרים המודיעיני, הבר "ג'פטו" שנפתח בקיץ שעבר (שניהם בבניין "ליגד") והשכן החדש שבחבורה – "אלכסנדר בירגארדן", חצר הבירה שנפתחה באחרונה במפלס המשוקע של בניין "אטריום" והפכה ללהיט מיידי.

כצעיר במערכת העיתון הוטלה עלי המשימה המפרכת לצאת ממשרדנו שבבניין "אטריום" ולסוקר את סצינת הבילויים הליליים שהתהוותה לנו מתחת החלון. ככוח עזר גויסה חברתי תושבת העיר, שכבר חרשה את האוסליבן הוותיק ואת השמבזולה המצליח במכבים ושמחה לדרינק מרענן במקומות חדשים.

* * *

התחלנו את הסיבוב שלנו שעה מוקדמת יחסית של הערב, ביום רביעי שגרתי, טרם ערב הבילויים של חמישי וסוף השבוע שמיד אחריו. את הבירה הראשונה שתינו במורדן בר, שהיה החלוץ באזור. השעה הייתה עוד לא 21:30 ולכן כנראה זכינו במקום על הבר מבלי להמתין, אבל המורדן היה מלא באנשים ובחיים כבר בשעה המוקדמת. את מרפסת הדק הגדולה הבנוייה בשני מפלסים מילאו תושבי העיר בתמהיל של חבר'ה צעירים חמושים בנרגילות, זוגות בשנות הארבעים שיצאו לדייט שובר שגרה וגם כמה שולחנות בהם ישבו בליינים מבוגרים יותר ואפילו כמה משפחות, שהגיע לסגור את הפינה של ארוחת הערב עם ההמבורגרים המפורסמים של המקום.

את המבורגרים לא טעמנו כי אנחנו כבר קשישים מדי מכדי לתקוע המבורגר בשעות כאלו בלי להתחרט על זה מאוחר יותר. אבל הם שווים התייחסות מפורטת. אז ככה, באתר האינטרנט של המורדן מוסברת בצורה הבאה תפיסת העולם שלהם בנוגע לאותה קציצת בשר מפורסמת, וכך תוכלו להבין מדוע יש להם המבורגרים שנקראים על שם צ'ה גווארה או פידל קסטרו: מ"הפכת ההמבורגרים למעשה מדברת על השינוי שאנחנו עשינו בתפיסה שלנו ושל כולם לגבי מהו המבורגר ועם אילו תוספות זה לגיטימי לאכול אותו. שברנו את החוקים, פרצנו את הגבולות, והצתנו את המהפכה! כל המבורגר מהפכני מקבל שילוב תוספות ייחודי אשר מושפע בטעמיו ממדינה אחרת בעולם, את שמו ההמבורגר קיבל מהמהפכן שהכי מייצג את אותה המדינה".

כך למשל ההמבורגר על שמו של פנצ'ו ויה מגיע עם תוספות ביזאריות למדי של גבינת עזים, פלפל חריף ופסטו נענע. זה הקרוי על שמו של נפוליאון בונפרטה יגיע עם לא פחות מרוטב גבינת עזים כחולה ויין לבן (כן, זו לא טעות), פירות יער וטבעות בצל. גם הקציצה הקרויה על שמו גריבלדי האיטלקי לא מאכזבת ומגיעה עם תוספת של כדורי מוצרלה, פרמזן ופסטו על מצע פטריות מוקפצות. וכך זה נמשך עם פרידה קאלו, צ'ה גווארה וג'ורג' וושינגטון, שכולם נראים על פניו הזויים למדי אבל מסתבר שזה עובד. ויצירתי במיוחד, אתם חייבים להודות.

למורדן מגיעים כאמור גם כדי לשתות, למרות שגולת הכותרת היא כמובן ההמבורגרים. חובבי היין שביניכם לא ייצאו מסופקים במורדן, כשמבחר היינות מצומצם ביותר. מבחר הקוקטיילים כבר עשיר הרבה יותר ועל הבר תמצאו לא פחות מעשרה ברזי בירה מהחבית, ביניהם גם מותגים לא שגרתיים לברים כמו עמק האלה, הובגובלין, אדלויס ושניידר. אנחנו טעמנו דווקא בלו מון בבקבוק (29 שקל) ויין לבן בשם גוורץ פצר (32 שקל). ולמחירים: בירות 25-36 לשליש, המבורגרים (200 גרם) 58-69 שקל ופיצות מ-38 לבסיסית ביותר ועד 52 שקל לפיצת "הולי ג'יזס".

 

* * *

 

אמנם במורדן היה נעים, טעים והמוזיקה הייתה מצויינת, אבל אנחנו הגענו לכאן בשליחות עיתונאית ולכן נאלצנו לעזוב את הבר עוד בטרם הבירה השנייה ולעבור הלאה אל השכנים המאוד מאוד קרובים – הג'פטו בר. כאמור, הג'פטו נפתח לפני כשנה בידי מתן ואנונו ושותף נוסף. בזמנו סיפרו השניים למודיעין NEWS: "הקונספט שלנו הוא בר עם אווירה תל אביבית של בר שכונתי. רצינו מקום שיהיה יותר חברי עם אווירה משפחתית, שלקוחות ירגישו בו בבית ושאנחנו נכיר אותם".

ג'פטו. בירה בלי תחתית ( צילום יח"צ)

הג'פטו מורכב מבר גדול יחסית ומרפסת בה הוקרן באותה שעה חצי גמר טורניר ווימבלדון בטניס, למרות שלא היה נראה כאילו חובבי הטניס פקדו את המקום. אולי הייתה זו השעה המוקדמת יחסית לצעירים שבין תושבי העיר, ואולי זו השפעת פתיחת הבירגארדן ממש בצמוד, אבל הג'פטו היה מאוכלס בדלילות יחסית באותו יום. כיאה למקום המכוון עצמו לקהל צעיר היה זה ערב "בירה בלי תחתית" בדיל שווה של 70 שקל בלבד.

במקום ישבו לבירה קבוצת גברים בשנות השלושים וקבוצת נשים מבוגרות מעט יותר בסמוך אליהם. מלצרית בודדה, יפה וצעירה במיוחד, שירתה את הלקוחות לקול מוזיקה אלקטרונית. מחירים: מחירי האלכוהול במקום די סטנדרטיים כשעל שליש טובורג שגרתי למדי שילמנו רק 25 שקלים.

* * *

הלאה למקום הבילוי השלישי ברחוב, האלכסנדר בירגארדן מודיעין, שמסתמן כלהיט של הקיץ. מדובר על הקונספט המוכר מערים אירופאיות דוגמת ברלין ואמסטרדם, שכבר עשה בשנים האחרונות עלייה לישראל עם פתיחת הבירגארדן בשרונה בתל אביב. את חצר הבירה המודיעינית, שתפעל גם בסופי השבוע, הקימו שני יזמים צעירים תושבי העיר – אדם קשמה בן ה-31 ועמית אחיאסף בן ה-27.

לפני מספר שבועות סיפרו השניים כי התכנון שלהם לתקופה הקרובה היה להריץ את המקום במינימום פרסום, אבל למציאות רצונות משלה כנראה וכך קרה שגם ביום רביעי כשהגענו אל בחצר בבנין אטריום כמעט כל השולחנות כבר היו תפוסים.

בשלב הזה עדיין לא ברור מה יעשו היזמים הצעירים עם בוא החורף והקור המודיעיני, אבל בינתיים החצר המקסימה שהקימו פשוט עובדת. כבר בכניסה גל ריח של פרחי יסמין מקבל את פניך ולמרות שלא הזמנו מקום הצלחנו לאתר שולחן קטן ופנוי. לאחר הבירה הראשונה (אלכסנדר בלייזר עם 8% אלכוהול שעשו את העבודה) התפנינו לבחון את השכנים לבירה של אמצע השבוע. מסתבר שהקונספט של חצר בירה תופס לכל הגילאים. בצמוד אלינו ישבו זוג צעיר והיפסטרי למדי בשנות העשרים וגלגלו טבק, בצד השני חבורת חברים שכנראה נושקים לחמישים, בסמוך היו גם קבוצת נשים בשנות השלושים ואיתרנו גם כמה שולחנות ובהן פרלמנט בגילאי ה-60 בערך. מגוון ומרענן, אתם חייבים להודות.

עיקר העניין בחצר בירה הוא כמובן הבירה ובאלכסנדר לא מאכזבים עם מגוון רחב וטעים. כידוע, היזמים הצעירים חברו אל מבשלת הבירה הישראלית הוותיקה אלכנסדר, ובחצר המודיעינית תוכלו לטעום שישה מסוגי בירה שלה מהחבית (בנוסף לטובורג מהחבית) ועד מגוון רחב של בירות בבקבוק ואפילו בירות נטולות גלוטן. אנחנו טעמנו כאמור את האלכסנדר בלייזר, שמלבד אחוזי האלכוהול הגבוהים שימחה אותנו גם במחירה הנמוך (25 שקל לשליש).

אלכסנדר בירגארדן. חדש בשכונה (צילום יחצ)

המוזיקה במקום חרישית למדי, עובדה שמתאימה כנראה גם לקהל המבוגר יותר, ובאותו ערב בו ביקרנו התבססה בעיקר על להיטי שנות השבעים. לצד הבירות, המרגריטה והמוחיטו מגיע גם תפריט קליל ונחמד עם מנות כמו פירות ים, פיש אנד צ'יפס, נקניקיות טלה והמבורגרים. מחירים: בירות מהחבית 24 לשליש ו-30 לחצי ליטר, בירות בבקבוק מ-27 שקל ועד 32, מרגריטה ב-45 ומנות עיקריות במחירים שנעים בין 54-68 שקל.

* * *

לסיכום: זאת אמנם מודיעין שלא נודעה בעבר בחיי הלילה שלה, אבל מסתבר שגם כאן יש אחלה אפשרויות לבילוי סולידי של אמצע שבוע. גם הקהל כבר הפנים את זה כנראה ונחמד במיוחד לראות מקומות כאלו פועלים בעיר בהצלחה. אגב, בדרך חזרה למכונית ראינו שבמורדן בר כבר מחכים אנשים בתור לשולחן. ביום רביעי, במודיעין. כבוד!

 

יאיר דנון