הום סטייל 17.5.18
תפסנו ראש טוב על הבר

תפסנו ראש טוב על הבר

לאט לאט אבל בטוח, חיי הלילה של מודיעין מייצבים לעצמם עוגנים בצורת פאבים עם התמחות בסוגי אלכוהול שונים, פנייה לגילאים שונים וחלוקה הומוגנית למדי של השוק בין כולם. עם פתיחת "ג'מס" עלה מספר הפאבים בעיר לשישה.  ולכל אחד מהם – כמו שאומרים – שפה משלו. צילום יח"צ

עם השנים זכתה מודיעין לכינויים כגון "בירת הגרושים/ות של ישראל" ו"עיר שינה", כאשר הכוונה מן הסתם היא לעיר נטולת חיי לילה ותרבות מספקים. כעת נראה שהמצב הולך ומשתנה, ובמהירות.

זוכרים את הימים בהם האופציה היחידה לשתות בירה בסיומו של יום הייתה לנסוע אל מתחם ישפרו, בו שכן הפאב האירי "מרפי'ז"? אז מסתבר כי הימים ההם כבר אינם ונכון לזמן כתיבת שורות אלו פועלים בעיר לא פחות משישה ברים, בנוסף לשתי מסעדות-בר - "רוזה" ו"ענבה".

ג'מס – הכי חדש בעיר

לפני מספר שבועות נפתח בר חדש בעיר – ג'מס, המשתייך לרשת הברים של מבשלת הבירה הישראלית הנושאת את אותו שם. את הבר פתחו היזמים רועי בוסיאן בן ה-34 ורועי ענבר בן ה-45. שני הזכיינים הקימו את הבר החדש ממש בסמוך ל'אוסאליבן' הוותיק, ברחוב החרט 1 בין רשתות השיווק יוחננוף ויינות ביתן.

בוסיאן: "הרשת בחרה את המיקום ואנחנו לקחנו את הזכיינות. הקונספט של המקום הוא די פשוט: בירה טרייה, אוכל טוב שמכינים כל יום ומוזיקה טובה. בעוד שבועיים נפתח את המקום גם בשעות הצהריים לארוחות עסקיות".

לדברי בוסיאן הוא ושותפו אינם חוששים מהתחרות מול שכנם שכבר מזמן הפך למותג בעיר: "להם יש את הקונספט שלהם ולנו את שלנו. אמנם לא אנחנו בחרנו את המיקום, אבל אנחנו לא חוששים. יש מקום לכל אחד". לדבריו אין למקום קהל יעד מוגדר גיל: "מגיעים אלינו לקוחות מכל הגילאים. יש בני 22 ויש גם קבוצות של חבר'ה מבוגרים יותר".

ג'ימס.בירה טרייה אוכל טוב ומוזיקה

אז מה תמצאו ב"ג'מס"? כאמור, גולת הכותרת של המקום היא הבירות של מותג הבית. מדובר בשבעה סוגי בירה, שלצידם מגוון מנות שהולכות טוב עם אלכוהול כמו נקניקיות מיוחדות, כריכים ומנות ראשונות. מגוון הבירות של הג'מס נע בין ה"אמבר אייל" הפירותית ועד ל"סטאוט" – בירת האייל האירית.

מחירים: כוס בירה קטנה תעלה 18 שקלים, שליש מתומחר ב-26 שקלים ואילו חצי ליטר ב-32. במקום יש "הפי האואר" בין השעות 17-19 בה על כל כוס בירה שתקנו תקבלו נוספת ללא תשלום. במקום ניתן לרכוש גם רביעיות בירות במחיר של 46 שקל. המנות הראשונות מתומחרות במחירים של 32-44 שקל, נקניקיות מבשר כבש ואנטריקוט ב-64, כריכים ב-46 ומנות עיקריות במחירים הנעים בין 48-59 שקל.

אוסאליבן – הכי ותיק בעיר

מה עוד יש לומר על האוסאליבן הוותיק, שהוקם על חורבותיו של הבר הראשון בעיר – מרפי'ז? נדמה כי אין תושב בעיר שעוד לא ישב באוסאליבן לבירה ולצפייה באחד ממשחקי הכדורגל/כדורסל המשודרים במקום מדי שבוע, בנוסף להופעות המתקיימות בבר מדי חודש ומארחות אמנים מוכרים דוגמת ארז לב ארי, אסף אמדורסקי ורבים נוספים. במקום מתקיימות גם הרצאות.

האוסאליבן הוא פאב אירי למהדרין, על כל העיצוב המוקפד והתפאורה הכללית המושקעת. בקומה התחתונה ממוקם בר רחב ידיים עם 25 מקומות ישיבה, כאשר מלבדו תמצאו שלל חללים ובמות המשמשות כפינות ישיבה, מפינת אח עם כורסאות עתיקות, פינת V.I.P, שולחנות גבוהים, ספות מוגבהות ושולחנות נמוכים עם שרפרפים. קהל היעד של המקום הוא בפירוש מבוגר יותר מאחרים, כאשר הכניסה היא מגיל 22 ומעלה.

במקום מוגשים לא פחות מ-12 סוגי בירות, כאשר בירת הדגל היא כמובן ה'גינס' האירית. התפריט במקום מגוון ועשיר ומציע נשנושים כמו: קוביות תפו"א ומאנץ' אירי ואף ארוחות של ממש הכוללות מגוון בשרים.

שמבזולה - לצעירים

מישפרו סנטר נמשיך למכבים, שם הוקם כבר בסוף 2013 ה"שמבזולה" במרכז הספורט ביישוב. המקום הוקם בידי אופיר וירדן זוהר, ורפאל ושראל חנוך. מאז השתנתה הבעלות על המקום כאשר כיום מפעילים אותו ארבעה יזמים צעירים.

ה'שמבזולה' שוכן ממש בתוך פארק המים במכבים בתוך אוהל גדול (שנועד להגן מפני הקור במהלך החורף). במקום יש מספר מצומצם של שולחנות ובר נרחב. האווירה במקום היא ביתית ושכונתית בדיוק במידה. קהל היעד כאמור צעיר יותר והנרגילות המעשנות שולטות כמעט בכל שולחן. מלבד הפעילות בערבים המקום משמש גם לאירועים מצומצמים וכמסעדה במהלך היום.

שמבזולה. הצעירים נוהרים

המחירים במקום נוחים יחסית, בהתאמה כנראה לקהל היעד הצעיר. בקבוק בירה יעלה בסביבות 26 שקל, כוסית ג'ק דניאלס 45 וקוקטיילים במחיר של 44-48 שקל. גם כאן מוצע תפריט רחב שימלא את הקיבה ויאזן את השפעת האלכוהול, עם מנות ראשונות, כריכים וסלטים, עיקריות וקינוחים מפתיעים כמו "וופל גיבורים" ו"קוקיגלידה".

ה"מתחם הלוהט" בפארק הטכנולוגי

בערים הגדולות בישראל נפוצו בשנים האחרונות מתחמי הבילויים הליליים דוגמת הנמל או יד חרוצים בתל אביב, אולם מודיעין עדיין בדרך לשם. עד שיושלמו עבודות הקמת מרכז העיר החדש, אפשר להגיד שמתחם חיי הלילה המודיעיני התמקם הקיץ באזור הפארק הטכנולוגי.

הפעילות הלילית מתרכזת סביב שלושה מקומות עיקריים שעובדים זה לצד זה: ה"מורדן בר" הוותיק שהפך כבר מזמן למקדש ההמבורגרים המודיעיני, הבר "ג'פטו" שנפתח בקיץ שעבר (שניהם בבניין "ליגד") והשכן החדש שבחבורה – "אלכסנדר בירגארדן", חצר הבירה שנפתחה בתחילת הקיץ במפלס המשוקע של בניין "אטריום" והפכה ללהיט מיידי.

 

מורדן בר. שמם של ההמבורגרים נודע למרחקים

התחלנו את הסיבוב שלנו בשעה מוקדמת יחסית של הערב, ביום רביעי שגרתי, טרם ערב הבילויים של חמישי וסוף השבוע שמיד אחריו. את הבירה הראשונה שתינו במורדן בר, שהיה החלוץ באזור. השעה הייתה עוד לא 21:30 ולכן כנראה זכינו במקום על הבר מבלי להמתין, אבל המורדן היה מלא באנשים ובחיים כבר בשעה המוקדמת. את מרפסת הדק הגדולה הבנוייה בשני מפלסים מילאו תושבי העיר בתמהיל של חבר'ה צעירים חמושים בנרגילות, זוגות בשנות הארבעים שיצאו לדייט שובר שגרה וגם כמה שולחנות בהם ישבו בליינים מבוגרים יותר ואפילו כמה משפחות, שהגיע לסגור את הפינה של ארוחת הערב עם ההמבורגרים המפורסמים של המקום.

את המבורגרים לא טעמנו כי אנחנו כבר קשישים מדי מכדי לתקוע המבורגר בשעות כאלו בלי להתחרט על זה מאוחר יותר. אבל הם שווים התייחסות מפורטת. אז ככה, באתר האינטרנט של המורדן מוסברת בצורה הבאה תפיסת העולם שלהם בנוגע לאותה קציצת בשר מפורסמת, וכך תוכלו להבין מדוע יש להם המבורגרים שנקראים על שם צ'ה גווארה או פידל קסטרו: "מהפכת ההמבורגרים למעשה מדברת על השינוי שאנחנו עשינו בתפיסה שלנו ושל כולם לגבי מהו המבורגר ועם אילו תוספות זה לגיטימי לאכול אותו. שברנו את החוקים, פרצנו את הגבולות, והצתנו את המהפכה! כל המבורגר מהפכני מקבל שילוב תוספות ייחודי אשר מושפע בטעמיו ממדינה אחרת בעולם, את שמו ההמבורגר קיבל מהמהפכן שהכי מייצג את אותה המדינה".

כך למשל ההמבורגר על שמו של פנצ'ו ויה מגיע עם תוספות ביזאריות למדי של גבינת עזים, פלפל חריף ופסטו נענע. זה הקרוי על שמו של נפוליאון בונפרטה יגיע עם לא פחות מרוטב גבינת עזים כחולה ויין לבן (כן, זו לא טעות), פירות יער וטבעות בצל. גם הקציצה הקרויה על שמו גריבלדי האיטלקי לא מאכזבת ומגיעה עם תוספת של כדורי מוצרלה, פרמזן ופסטו על מצע פטריות מוקפצות. וכך זה נמשך עם פרידה קאלו, צ'ה גווארה וג'ורג' וושינגטון, שכולם נראים על פניו הזויים למדי אבל מסתבר שזה עובד. ויצירתי במיוחד, אתם חייבים להודות.

למורדן מגיעים כאמור גם כדי לשתות, למרות שגולת הכותרת היא כמובן ההמבורגרים. חובבי היין שביניכם לא ייצאו מסופקים במורדן, כשמבחר היינות מצומצם ביותר. מבחר הקוקטיילים כבר עשיר הרבה יותר ועל הבר תמצאו לא פחות מעשרה ברזי בירה מהחבית, ביניהם גם מותגים לא שגרתיים לברים כמו עמק האלה, הובגובלין, אדלויס ושניידר. אנחנו טעמנו דווקא בלו מון בבקבוק (29 שקל) ויין לבן בשם גוורץ פצר (32 שקל). ולמחירים: בירות 25-36 לשליש, המבורגרים (200 גרם) 58-69 שקל ופיצות מ-38 לבסיסית ביותר ועד 52 שקל לפיצת "הולי ג'יזס".

* * *

אמנם במורדן היה נעים, טעים והמוזיקה הייתה מצויינת, אבל אנחנו הגענו לכאן בשליחות עיתונאית ולכן נאלצנו לעזוב את הבר עוד בטרם הבירה השנייה ולעבור הלאה אל השכנים המאוד מאוד קרובים – הג'פטו בר. כאמור, הג'פטו נפתח לפני כשנה בידי מתן ואנונו ושותף נוסף. בזמנו סיפרו השניים למודיעין NEWS: "הקונספט שלנו הוא בר עם אווירה תל אביבית של בר שכונתי. רצינו מקום שיהיה יותר חברי עם אווירה משפחתית, שלקוחות ירגישו בו בבית ושאנחנו נכיר אותם".

ג'פטו. בר עם אווירה

הג'פטו מורכב מבר גדול יחסית ומרפסת ובה מספר שולחנות ומסך ענק המשדר אירועי ספורט שונים. אולי הייתה זו השעה המוקדמת יחסית לצעירים שבין תושבי העיר, ואולי זו השפעת פתיחת הבירגארדן ממש בצמוד, אבל הג'פטו היה מאוכלס בדלילות יחסית באותו יום. כיאה למקום המכוון עצמו לקהל צעיר היה זה ערב "בירה בלי תחתית" בדיל שווה של 70 שקל בלבד.

במקום ישבו לבירה קבוצת גברים בשנות השלושים וקבוצת נשים מבוגרות מעט יותר בסמוך אליהם. מלצרית בודדה, יפה וצעירה במיוחד, שירתה את הלקוחות לקול מוזיקה אלקטרונית. מחירים: מחירי האלכוהול במקום די סטנדרטיים כשעל שליש טובורג שגרתי למדי שילמנו רק 25 שקלים.

 

* * *

 

הלאה למקום הבילוי השלישי ברחוב, האלכסנדר בירגארדן מודיעין, שהפך ללהיט של הקיץ החולף. מדובר על הקונספט המוכר מערים אירופאיות דוגמת ברלין ואמסטרדם, שכבר עשה בשנים האחרונות עלייה לישראל עם פתיחת הבירגארדן בשרונה בתל אביב. את חצר הבירה המודיעינית, שתפעל גם בסופי השבוע, הקימו שני יזמים צעירים תושבי העיר – אדם קשמה בן ה-31 ועמית אחיאסף בן ה-27.

אלכסנדר בירגארדן. הלהיט של הקיץ האחרון

לפני מספר שבועות סיפרו השניים כי התכנון שלהם לתקופה הראשונית היה להריץ את המקום במינימום פרסום, אבל למציאות רצונות משלה כנראה וכך קרה שגם ביום רביעי כשהגענו אל בחצר בבנין אטריום כמעט כל השולחנות כבר היו תפוסים.

בשלב הזה עדיין לא ברור מה יעשו היזמים הצעירים עם בוא החורף והקור המודיעיני, אבל בינתיים החצר המקסימה שהקימו פשוט עובדת. כבר בכניסה גל ריח של פרחי יסמין מקבל את פניך ולמרות שלא הזמנו מקום הצלחנו לאתר שולחן קטן ופנוי. לאחר הבירה הראשונה (אלכסנדר בלייזר עם 8% אלכוהול שעשו את העבודה) התפנינו לבחון את השכנים לבירה של אמצע השבוע. מסתבר שהקונספט של חצר בירה תופס לכל הגילאים. בצמוד אלינו ישבו זוג צעיר והיפסטרי למדי בשנות העשרים וגלגלו טבק, בצד השני חבורת חברים שכנראה נושקים לחמישים. בסמוך היו גם קבוצת נשים בשנות השלושים ואיתרנו גם כמה שולחנות ובהן פרלמנט בגילאי ה-60 בערך. מגוון ומרענן, אתם חייבים להודות.

עיקר העניין בחצר בירה הוא כמובן הבירה ובאלכסנדר לא מאכזבים עם מגוון רחב וטעים. כידוע, היזמים הצעירים חברו אל מבשלת הבירה הישראלית הוותיקה "אלכסנדר", ובחצר המודיעינית תוכלו לטעום שישה מסוגי בירה שלה מהחבית (בנוסף לטובורג מהחבית) ועד מגוון רחב של בירות בבקבוק ואפילו בירות נטולות גלוטן. אנחנו טעמנו כאמור את האלכסנדר בלייזר, שמלבד אחוזי האלכוהול הגבוהים שימחה אותנו גם במחירה הנמוך (25 שקל לשליש).

המוזיקה במקום חרישית למדי, עובדה שמתאימה כנראה גם לקהל המבוגר יותר, ובאותו ערב בו ביקרנו התבססה בעיקר על להיטי שנות השבעים. לצד הבירות, המרגריטה והמוחיטו מגיע גם תפריט קליל ונחמד עם מנות כמו פירות ים, פיש אנד צ'יפס, נקניקיות טלה והמבורגרים. מחירים: בירות מהחבית 24 לשליש ו-30 לחצי ליטר, בירות בבקבוק מ-27 שקל ועד 32, מרגריטה ב-45 ומנות עיקריות במחירים שנעים בין 54-68 שקל.

 

 

יאיר דנון