דיור מוגן 2
סצינת הבירה במודיעין ממשיכה להתקדם

סצינת הבירה במודיעין ממשיכה להתקדם

הפאב החדש "ג'מס" מדווח על אימוץ טרנד הבירה הטרייה, שאוסף לו עוד ועוד מעריצים. אחרי ש"אלכסנדר בירגארדן" הביא לכאן את הסגנון הגרמני – הג'מס ממשיך את המסע אל מעבר לאוקיינוס האטלנטי. צילום פרטי

מה הקשר בין הבית הלבן בוושינגטון לבין בר חדש במודיעין? את התשובה תמצאו אי שם בביוגרפיה של האיש שעומד מאחורי מבשלת הבירה ג'מס, שפתחה לאחרונה סניף חדש אצלנו בעיר.

הסניף החדש של ג'מס, המופעל בידי שני זכיינים, ממוקם ממש בסמוך ל"אוסאליבן" הוותיק ברחוב החרט 1, בין רשתות השיווק יוחננוף ויינות ביתן. גולת הכותרת של המקום היא כמובן הבירות מתוצרת המבשלה, שמוכרת במקום שבעה סוגי בירות כאשר לצידם מגוון מנות שהולכות טוב עם אלכוהול, כמו נקניקיות מיוחדות, כריכים ומנות ראשונות. מגוון הבירות של הג'מס נע בין ה"אמבר אייל" הפירותית ועד ל"סטאוט" - בירת האייל האירית.

והמחירים? כוס בירה קטנה תעלה 18 שקלים, שליש מתומחר ב-26 שקלים ואילו חצי ליטר ב-32. במקום פועלת "הפי האואר" בין חמש אחה"צ לשבע בערב, בה על כל כוס בירה שתקנו תקבלו נוספת ללא תשלום. במקום ניתן לרכוש גם רביעיות בירות במחיר של 46 שקל. המנות הראשונות מתומחרות במחירים של 32-44 שקל, נקניקיות מבשר כבש ואנטריקוט ב-64, כריכים ב-46 ומנות עיקריות במחירים הנעים בין 48-59 שקל.

שוחחנו השבוע עם דרור ארז, אחד השותפים במבשלה שסניף הדגל שלה נפתח בפתח תקווה בשנת 2009 וסניפים נוספים הוקמו ברעננה וכפר סבא, קיסריה ורמת החייל, שעונה על השאלה אתה פתחנו את הכתבה.

"הסיפור שלנו מתחיל באחד השותפים, איש חזון ושמו ג'רמי שעבד בבית הלבן כמנהל האירועים ואירח שם קלינטון ובוש ורבים אחרים. יש לנו בפתח תקווה קיר שלם עם תמונות שלו בטקודסידו מארח מפורסמים".

אז איך מגיע מנהל האירועים בבית הלבן לישראל?

"ג'רמי הוא ציוני גדול. הוא גדל בארצות הברית, הגיע לישראל בגיל 18 והתגייס לנח"ל ואחרי הצבא חזר לארה"ב. תמיד היה לו חלום לבשל בירה ולהביא לישראל את תעשיית הבירה בוטיק. הוא למד את הנושא ברמה הכי גבוהה והוא בעצם היחיד בארץ שלמד ברמה האקדמאית ולא בקורס של כמה חודשים. אחרי שסיים ללמוד לקח את אשתו והילדים וחזר לישראל עם כמה לירות בכיס".

לאחר ששב לישראל מפגש אקראי בבית הכנסת עם שותף נוסף בשם דניאל האוחז ברקע מתחום הפיננסים, הביא לתחילת הדרך של ג'מס, שם שמגיע מהכינוי לו זכה ג'רמי מאחותו. אל השניים חבר דרור ארז, שהגיע מתחום המסעדנות ולפני שמונה שנים הקימו השותפים את המבשלה הראשונה בפתח תקווה. "בנינו מותג מאוד חווייתי. בכלל, אנחנו לא לוקחים את עצמנו יותר מדי ברצינות. לא נבוא ונגיד 'הבירה שלנו הכי טובה'. כמו שג'רמי אומר: 'זו רק בירה...'. זה לא משקה אליטיסטי אלא כזה שפונה לכולם ומחבר את כולם".

מה שמביא אותנו לקהל אצלכם...

"בסניפים שלנו תראה צעירים ומבוגרים יושבים יחד, אנשי היי טק ופועלי כפיים. בהתאם לזה גם בנינו את המקום שיש בו חדר אירועים, הופעות חיות ואפילו מגרש כדורסל. הרעיון היה לבנות את המותג לא דרך הקמת מפעל, מכירה לסיטונאים ופרסום במדיות השונות. רצינו, גם בגלל האופי שלנו שאוהבים לארח, ליצור בית שבו אנשים יבואו, ישתו וישמעו על הבירה שלנו. שיבינו מה מיוחד בה וכך זה יחלחל".

כאמור, הייחודיות של הג'מס היא בבירות המיוצרות ביד, כאשר לדברי ארז הייחוד שלהם הוא בירה טרייה. "בירה טרייה היא לא מפוסטרת, מבושלת ביד ובכמויות קטנות. ההבדל בין הבירה שלנו לאחרות הוא כמו ההבדל בין מיץ תפוזים סחוט טרי לזה התעשייתי".

בכלל לא שמעתי את המושג "בירה טרייה".

"זה עולם אחר. כשאתה לוקח שלוק ראשון מבירה טרייה אז הטעם הראשוני מתחלף בטעמים אחרים. גם הגזים בבירה שלנו הם טבעיים ונוצרים תוך כדי הבישול ולא מוחדרים לתוך הבירה באופן מלאכותי. בהתחלה היינו מקבלים תלונות מלקוחות 'למה אין גזים בבירה?' לאט לאט אנשים התרגלו והיום כבר מבינים יותר. שוק הבירה עבר את מה שקרה לשוק היין, הקפה או הלחם. אם פעם אנשים לא הבינו בבירה ופשוט אמרו 'תן לי גולדסטאר', אז היום הקהל כבר יודע מה זה לאגר ומה ההבדל מבירת אייל".

אז הקונספט של "בירה טרייה" הוא גם הקונספט של המקום?

"fresh beer – fresh food" – זה בערך הקונספט וסביב זה בנינו גם את התפריט. אנחנו עושים כמעט הכל לבד, מלבד הבצק ללחמים. מדי יום אנחנו טוחנים בשר אנטריקוט וכבש לנקניקיות ומנקנקים בעצמנו. כל זה מוגש בגובה העיניים ובמחירים זולים, כמו עסקיות ב-42 שקל".

למה בחרתם לפתוח סניף חדש דווקא במודיעין?

"מודיעין היא עיר שמאוד מתפתחת, עם קהל שאנחנו מאוד אוהבים. קהל איכותי, עם קהילה אנגלוסקסית גדולה שאוהבת בירה ואוהבת את המוצר שלנו. גם אין בעיר עדיין מקום שנותן מוצר כמו שלנו וקיבלנו בעבר הרבה פידבקים מלקוחות ממודיעין והאזור ששאלו מתי נפתח גם אצלם בעיר".

ולא חששתם מהתחרות, מול אלכסנדר בירגארדן למשל?

"אני חושב שאם אתה שומר על רמה מסויימת ונותן מוצר טוב במחירים טובים, אז יש מקום לכולם. אנחנו גם רואים מה קורה בשטח. מאז שפתחנו את הסניף במודיעין המקום מלא בערבים. אנשים מתקשרים להזמין מקום ואין, כך שמסתבר שיש ביקוש למוצר שלנו".

יאיר דנון