(new דיור מוגן 1.4.18
מה נאכל בפורים?

מה נאכל בפורים?

פורים כבר בפתח ואיתו בחירת התחפושות, ימי החופש והכי חשוב מאכלי החג הפופולריים ובניהם אוזני המן המפורסמות המילואים שונים שיעשו לכם את החג.

חג פורים נחשב לחג הצבעוני ביותר בכל ימות השנה. החג מביא איתו אווירה ייחודית שאין באף חג אחר. בנוסף לאווירה זו החג גם מביא איתו שלל מאכלים מסורתיים ובניהם גם א אוזני ההמן המפורסמים.

אוזני המן – מתכונים לפורים

אוזני המן, המאכל הכי מוכר לכבוד חג הפורים. אוזן המן זהו מאפה בצק עם מילויים שונים מתוקים. המילויים המוכרים ביותר הם פרג, שוקולד וריבה אך בשנים האחרונות ניתן למצוא מילויים נוספים כגון וניל, קרמל, סוכריות וכדומה. אוזני המן הוא מאכל נפוץ בחג הפורים ונהוג להוסיף אותו למשלוח המנות לרגל החג.
אוזני ההמן קיבלו את שמן מכמה סיבות כאשר המוכרת ביותר היא הקשר לצורת האוזן או באופן ספציפי יותר הקשר לצורת אוזניו של המן הרשע.

מאכלים נוספים לפורים

מלבד אוזני ההמן ניתן למצוא עוד מגוון מאכלים לפורים ומתכונים רבים לפורים שצורות שונות ובטעמים שונים. ניתן למצוא את רוב המאכלים המסורתיים של חג הפורים בעדות השונות העושות ארוחות חג משפחתיות. בין המתכונים המסורתיים ניתן למצוא מאכלים כגון:

עוגיות דבלה – עוגיות אלו הן עוגיות מתוקות, יכולות להיות קינוח מדהים לאחר ארוחה כבדה ומלאה. העוגיות עשויות מבצק והן עוברות טיגון בשמן עמוק, הן מגיעות אלינו מהמטבח הטריפוליטאי.

סופגניות ספינג' – סופגניות מתוקות מבצק מהמטבח המרוקאי. הספינג' עובר טיגון בשמן עמוק וניתן לאכול אותו עם דבש או סוכר.

רולדת פרג – העוגה הנפוצה והמוכרת ביותר מלאה בפרג ומוכנה ללא טיגון או שמנים מיותרים. עוגה שתמיד ניתן לאכול. ניתן לאכול עוגה זו עם סירופ קרמל או סירופ שוקולד.

פורים הפך לחג אוכל

התחפושות והילדים שרצים ברחובות היו עד לא מזמן חלק מרכזי בחג הפורים. בשנים האחרונות חג הפורים מתרכז בעולמות האוכל והיום ניתן לראות יותר ויותר מאכלים המקושרים ישירות לחג הפורים. כחלק מטרנד האוכל בחג הפורים שפים מקצועיים, טבחים משפחתיים וכדומה מכינים מתכונים לפורים באופן ספציפי, כלומר, מתכונים ייעודיים לפורים ומאכלים המאפיינים את חג הפורים.

לסיכום

חג הפורים הוא חג של אוזני המן, תחפושות וילדים שרצים ברחובות. מתכונים ומאכלים לפורים תמיד היו אך לאחרונה מורגש שנושא האוכל הפך ליותר מרכזי בחג זה ולכן ניתן לראות יותר ויותר מאכלים המוכנים עם בואו של החג.

יאיר דנון