אמה טרקסין
"שבוע האוכל" חוזר: השפים עזרא קדם ואילן גרוסי ייתארחו במסעדות העיר

"שבוע האוכל" חוזר: השפים עזרא קדם ואילן גרוסי ייתארחו במסעדות העיר

אחרי הצלחת האירוע בשנה שעברה חוזרים חברי המועצה שחר מי-און ואלעד שמעונוביץ' עם מספר גדול יותר של עסקים מקומיים שיישתתפו בו השנה

שבוע האוכל השני של מודיעין, שנקרא "טעים להכיר", יתקיים במסעדות, בתי הקפה והפאבים ברחבי העיר בשבוע שבין 14-20 בינואר.

38 בעלי עסקים ייקחו השנה חלק בפרויקט, שהחל ביוזמת מרכז הצעירים "יודה" וחבר המועצה מחזיק תיק הצעירים אלעד שמעונוביץ, לצד הוועדה לקידום עסקים קטנים בראשות חבר המועצה שחר מי-און. במהלך השבוע יוכלו התושבים ליהנות ממנות דגל ומנות מיוחדות של כל אחד מהעסקים המשתתפים במבצע בעלות של 49 שקלים - זאת בנוסף לתפריט הרגיל ומבצעים נוספים שיציעו בעלי העסקים בעיר. אשתקד זכה האירוע להצלחה גדולה והשתתפו בו 28 עסקים, שדיווחו על עלייה של כ-30% במספר הלקוחות.

שבוע האוכל השנה יארח שני שפים ידועים שיגיעו למסעדות שונות בעיר. את השבוע יפתח השף עזרא קדם, אחד מבכירי השפים בישראל שהקים את מסעדת "ארקדיה" בירושלים. הוא יתארח במסעדת "קפית" ב-14 בחודש. המקומית ויציע מנות שף מיוחדות. שף ירושלמי נוסף שיגיע לכאן הוא אילן גרוסי ממסעדת "סאטייה" שיתארח ביום שלישי במסעדת "ענבה" לערב גורמה מיוחד.

מסעדת "כרמיז" האיטלקית תארח לערב אחד את נדב אלבז, השף של "קפה רימון". מסעדת "מיט אנד מיט" תשיק תפריט חדש שבוע האוכל. מסעדת "רוזה" תארח בערב יום שני פסטיבל קובה מיוחד. ה"גרין האוס" ברעות יארחו ביום שלישי בערב הופעה מיוחדת של הרכב טריו קולות ישראליים, וברביעי ה"מורדן בר" יקיימו את "ליל ההמבורגרים הגדול" עם תוספות מיוחדות ודילים אטרקטיביים במיוחד על ההמבורגרים המפורסמים. מסעדת "פפינו" האיטלקית (היכל התרבות) תארח בימים רביעי וחמישי ערב סיציליאני עם מנות ספיישל מיוחדות. בשישי בבוקר יתקיים ב"לחם ארז" הפנינג חגיגי של מעדנייה ומוצרים ללא גלוטן. בשבת יחגוג הפאב הוותיק "אוסליבן" יום הולדת 8 עם מבצעים על משקאות אלכוהול וקינוחים.

ויש גם שני חידושים נוספים השנה בשבוע האוכל: לראשונה יתקיים (ביום רביעי) ערב טבעוני בקפה "גרג" במרכז עינב. השף הראשי של הרשת יחד עם צוות המסעדה יציעו בופה מיוחד המורכב כולו ממנות טבעוניות טעימות. אירוע ראשון מסוגו יתקיים גם עבור ילדים במסעדת ה"וופל בר" החדשה שבמרכז יורו בשכונת מוריה: ביום שני אחר הצהריים יוכלו הילדים להשתתף בסדנה חווייתית להכנת ופל בלגי בעצמם עם קינוחים טעימים במיוחד, ואז כמובן גם לאכול אותם. עוד יתקיים השנה, לראשונה, פרויקט "שף תושב", במסגרתו תושבי העיר שהציעו להכין מנות ייחודיות ייכנסו למטבחים מקצועיים של המסעדות ויפכו לשפים ליום אחד.

חבר המועצה שמעונוביץ: "עבדנו קשה השנה כדי לחדש, לייצר אירועים מיוחדים באותו שבוע ולהכניס קהלים חדשים כמו ילדים או טבעוניים להפנינג המקסים הזה. כדאי מאוד להזמין מקום מראש לאירועים המיוחדים של השפים האיכותיים שלא בכל יום מגיעים לכאן". מי-און הוסיף: "מספר המסעדות ובתי הקפה גדל מאוד בעיר, מה שמוכיח את התפתחות תרבות הפנאי והאמון בעסקים. ההיענות המדהימה ל'שף תושב' מראה על היצירתיות הקיימת אצל התושבים, הבמה הזו תיתן לכם להבין איך זה עובד מבפנים ותפתיע את הסועדים".

יאיר דנון