(new דיור מוגן 1.4.18
מתכון מומלץ למרק עגבניות חורפי

מתכון מומלץ למרק עגבניות חורפי

הדרך הכי טובה לצרוך עגבניות בחורף היא על בסיס מרק. רוצים להכין מרק מפנק לארוחת הצהריים או הערב? הנה שתי הצעות למתכונים שאתם חייבים להכיר

הצבע האדום מזוהה בירקות ופירות ככוח שנועד להילחם בסרטן ובמחלות לב. לצד החשיבות הגדולה של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אף תפריט תזונתי בריא לא שלם בלי ירקות ופירות אדומים.

אם נבדוק למשל מה יש בתוך עגבניה, נגלה שהיא עשירה בהליקופן ולכן מספקת לגוף שפע של פיטוכימיקלים ונוגדי חמצון עוצמתיים. כתוצאה מכך, מרק שום ועגבניות מתאים לחורף כי הוא מתאפיין במרקם קרמי ומסייע להקלה על גודש באף, קשיי נשימה והתמודדות טבעית עם שפעת.

מצרכים

עבור המרק תצטרכו 2 בצלים, 10 שיני שום, 8 עגבניות, כפית סוכר ובטטה בינונית. לצד אלו הכינו גם 1.5 ליטר מים, שמנת לבישול, כף פפריקה חריפה, פלפל, מלח ואבקת מרק.

אופן הכנה

ההכנה של המרק שום פשוטה מכפי שנהוג לחשוב והיא כוללת את השלבים הבאים:

1. חיתוך וטיגון – בשלב הראשון תצטרכו לחתוך את הבצלים לקוביות גסות ולטגן אותן במחבת רגילה. בזמן שתמתינו עד שהבצל יזהיב, חתכו את הבטטות ולאחר מכן הוסיפו אותן יחד עם שיני השום.

2. בישול עגבניות – השלב השני הוא החשוב ביותר כי הוא קובע את האופי של המרק. חתכו את העגבניות, העבירו אותן יחד עם הבצל, השום והבטטה לתוך סיר וכסו עם מים. תבלו לפי טעמכם ובשלו במשך 40 דקות. טחנו והחזירו לסיר לבישול נוסף.

3. תיקון טעמים והוספת שמנת – בשלב השלישי תוכלו לבדוק טעמים ולהוסיף את השמנת. קחו בחשבון שהטעם אחרי הבישול הראשון יהיה מעט תפל, אך בבישול השני הוא כבר צפוי להיות הרבה יותר עשיר ודומיננטי.

4. הגשה – רוצים לפנק את האורחים? פרסו עוד כמה שיני שוום, טגנו אותם עד הזהבה מלאה ופזרו מעל הקערה. זה יבליט את המרק הזה על רק כל מנה אחרת ויהפוך אתכם למאסטרים של המטבח הפרטי.

מה הקשר בין מרק עגבניות, שומשום וזרעי אניס?

כמובן שהמתכון של מרק שום ועגבניות הוא לא היחיד שיאפשר לכם להפיק מקסימום תועלת מהחורף הקרוב. מי שלא מפחד ללכת על הקצה יכול לנסות להכין טוויל שומשום וזרעי אניס, ובשביל זה הוא צריך 250 גרם שומשום, 1 ביצה, 60 גרם חמאה, 30 גרם סוכר, 55 גרם קמח, 10 גרם מלח וכף זרעי אניס.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומקציפים ביצים עם סוכר. מוסיפים את החמאה, השומשום, הקמח וזרעי האניס וממתינים 10 דקות לפני שעובדים עם הבלילה. אחרי זה משטחים עם 2 ניירות אפייה לגובה של בערך 0.5 ס"מ ומכניסים לתנור החם למשך 12 דקות. מצננים, שומרים בקופסא סגורה עד ההגשה ומפתיעים את בני המשפחה.

יאיר דנון