אמה טרקסין
תושבי העיר הצביעו בשיניים

תושבי העיר הצביעו בשיניים

חיים ביבס עזר לשף האורח עזרא קדם לתבל את הדגים • הקהל פירגן בתפוסה גבוהה מעל הממוצע למרות הגשם • כך נראה ערב הפתיחה של שבוע האוכל ב"קפית" – אחד מארבעים בתי האוכל שיש במודיעין (ולא כולם יודעים על קיומם)

מסעדת "קפית" היתה מפוצצת השבוע. ערב הפתיחה של שבוע האוכל בעיר הוכח שוב כאירוע מוצלח שהוציא את תושבי מודיעין מהבתים, למרות מזג האוויר הסגרירי והגשם שהצליף ברחובות העיר.

מושיקו צדקיהו, בעלי "קפית", היה מרוצה: "זה ערב הפתיחה של שבוע האוכל אבל אני יכול לומר לך שיש כאן תפוסה גדולה יותר בכארבעים אחוז מאשר ערב רגיל של יום ראשון, וזה עוד כשיש גשם בחוץ. סימן שזה מוצלח".

צדקיהו לא ידע להעריך אם הפירסום שהיה לשבוע האוכל או נוכחותו של השף עזרא קדם הביאו להצפה, אבל בתשע בערב לא היה מקום להכניס למקום סיכה, שלא לדבר על סועדים חדשים. נכנסתי למטבח של "קפית" כדי לפגוש את המאסטר שבא במיוחד מירושלים "לעשות כבוד לחברי הטוב". זה השלב שבו שף עזרא התחבק עם מושיקו.

קדם הוא מותג קולינרי ו"ארקדיה" שלו מככבת כאחת ממסעדות היוקרה האיכותיות יותר ששמעה הגיע גם מעבר לים מה שמביא אליה תיירים והרבה. כאן ב"קפית" פתח קדם את שבוע האוכל במנת ריזוטו איטלקית והסביר את מקורות הריזוטו בגטו של ונציה. הריזוטו בירקות - שהוא הכי קרוב לריזוטו של יהודי ונציה (כמו עוד כמה מתכוני דגים והסלטים המוכרים של "קפית" שהגיעו לשולחן) היה מעולה. "אני עושה את זה באהבה לכבוד תושבי מודיעין וראש העיר שלכם", אמר קדם.

ראש העירייה עצמו שהגיע היישר מאירוע ראשי רשויות מקומיות בערד. ביבס ידוע כחובב בישול וכשהגיע נכנס למטבח לבדוק את הסירים. קדם גם נתן לו לתבלן את מנת הדגים. ביבס הריח, לקח את התבלינים ופיזר במידה נכונה (או לא) כשקדם מפקח עליו שלא יפספס. "אתה בסדר" החמיא לו קדם. "רואים שאתה בשלן".

שבוע האוכל נערך לראשונה לפני כשנה ביוזמת חבר המועצה אלעד שמעונוביץ ומרכז הצעירים העירוני "יודה", בשיתוף חבר המועצה שחר מי-און והוועדה לקידום עסקים בעיר. בשבוע האוכל משתתפים כארבעים מסעדות, עסקים, פאבים ובתי קפה הפועלים בעיר. כמעט כל מקומות הבילוי בעיר בחרו לקחת חלק במיזם העירוני. שלוש פעילויות מרכזיות התקיימו במהלך השבוע: מנות דגל של כל מסעדה בעלות של 49 שקלים למנה, אירועי קונספט מיוחדים כמו ערב קובה במסעדת רוזה או שפים אורחים כמו בקפית. ולראשונה השנה  - תושבים מבשלים במטבחים של המסעדות ומאכילים את הסועדים (ראה מסגרת נפרדת).

"רוב תושבי העיר מופתעים לשמוע שיש בכלל ארבעים מסעדות בעיר", אומר שמעונוביץ. "שם המיזם המקורי הוא בכלל 'טעים להכיר' כדי שתושבי העיר ייחשפו ויכירו את מקומות הבילוי האיכותיים הקיימים בעיר ויבואו לבלות בהם לאורך כל השנה ולא רק בשבוע הזה".

איך זה לקיים שבוע אוכל בעיר שיש לה תדמית של "עיר שינה"?

"את זה אנחנו באים לשנות. בשנים האחרונות אנחנו שמים דגש מרכזי על תחום התרבות והפנאי בעיר, חיי הלילה ותרבות הבילוי. זה בא לידי ביטוי באירועים עירוניים כמו הופעות קיץ ופסטיבל בירה, וגם במיזמים משותפים עם העסקים בעיר כמו שבוע האוכל. מודיעין היא עיר מובילה בהרבה מאוד תחומים, אבל אני יודע שזה אחד הנושאים שמפריעים הכי הרבה לתושבי העיר ורוצים גם לבלות בה ולא רק לישון בה. זה חשוב לעסקים, זה חשוב להשארת הצעירים כאן ועל זה אנחנו עובדים".

יאיר דנון