זוכרים את יותם, דרך המטבח
ביבס חינוך 2.8.18
זוכרים את יותם, דרך המטבח

זוכרים את יותם, דרך המטבח

יותם קדרון בן ה-18 נפטר במהלך תקופת שהותו בחווה האקולוגית, שכעת משיקה קמפיין גיוס המונים במטרה להקים מתחם למידה ומרכז לסדנאות בישול בריא לזכרו

(צילום: מתוך יוטיוב)

בחווה האקולוגית במודיעין פתחו לאחרונה בקמפיין גיוס המונים במטרה להקים בחווה מתחם למידה ומרכז לסדנאות בישול בריא. את המרכז החדש שמנסים כעת אנשי "חווה ואדם" להקים הם מבקשים להקדיש לזכרו של יותם קדרון, ששהה בחווה בשנה שעברה ונפטר לאחר שטבע בים.

בחווה האקולוגית סיפרו כי קדרון היה שף ומוזיקאי, שבזמן שהותו בחווה במסגרת שירות לאומי היה אחראי על המטבח ומושגים כמו "חיים מקיימים" ואוכל בריא היו קרובים לליבו. אמו של קדרון כתבה לאחר פטירתו על משמעות החיים בחווה עבורו: "בכל מי שפגשת נגעת כל מי שהכיר אותך לא ישכח אותך. היו לך חברים בכל המדינה ובכל העולם. החברים שלך אף פעם לא התחלפו הם רק נוספו. בכל מקום שהיית הבאת את המיוחדות שבך. מצאת בלבך מקום  ורגישות לכל חבר וחברה. השינוי הכי משמעותי היה הגעתך לחוות 'חווה ואדם'. איזה שינוי עצום עברת ואיך היית מאושר שסוף סוף מצאת את מקומך. נהנית להאכיל את כולם ולעשות דברים מיוחדים ולהגיש את האוכל הכי יפה שאפשר. אספת מתכונים חדשים בכל פעם שבאת  לחופשה כי תמיד רצית להפתיע ולחדש. בפעם האחרונה שביקרתי אותך בחווה נראית שזוף חתיך חייכן ומאושר מאין כמוך. זה עשה אותי מאושרת ורגועה".

כעת מנסים בחווה להקים את המרכז החדש שיאפשר למבקרים בחווה ללמוד כלים ליישום מהיר וקל של גידול מזון ובישול טבעי. כל זאת יקרה באמצעות הקמת מטבח חדש ומקצועי, הכשרת שטח חקלאי נוסף לגידול המזון והקמת מערכת סולארית שתספק את החשמל הדרוש למיזם.

במסגרת קמפיין ההדסטארט שלהם, שזכה לכותרת "המטבח של יותם", ינסו אנשי החווה להשיג מהציבור סכום של 180 אלף שקל. עד כה גויסו למעלה מ-50 אלף שקל שנתרמו בידי 183 גולשים.

בעמוד הקמפיין שלהם כתבו אנשי חווה ואדם כך: "למרות גילו הצעיר, יותם היה שף ומוזיקאי כשרוני מאוד! בזמן השירות הלאומי בחווה הוא היה אחראי על המטבח ובישל ארוחות נפלאות מהטבע שצומח אצלנו בשדות עם המון אהבה ויצירתיות. חיים מקיימים ואוכל בריא היו חלק מחייו וקרובים לליבו ואנחנו שמחים שיש לנו הזדמנות נפלאה לחלוק לו את הכבוד הזה. היום יותר מתמיד כל אדם רוצה להשפיע על בריאותו ובריאות משפחתו, להפחית את השימוש ברעלים, לצרוך מזון בריא, טרי ואיכותי".

מטרת המיזם החדש היא כאמור ליצור חיבור בין הגינה למטבח ולהעניק לציבור ידע מקצועי ומעשי בנושאים כמו בישול טבעוני, שימור מזון ופרוביוטיקה, גידול מזון בגינה הביתית והעירונית, תזונה ורפואה ביתית ורוקחות בצמחי מרפא.

"המטבח של יותם" יארח סדנאות משולבות של בישול עונתי וטבעוני, לימוד אפייה בטאבון אדמה ועוד.

יאיר דנון