(new)לייזר ליין 24.1.19
גם הקופות אכלו לשובע

גם הקופות אכלו לשובע

המסעדות ובתי האוכל בעיר דיווחו על עלייה של 20-30 אחוז במספר הסועדים ב"שבוע האוכל של מודיעין"

מה שהחל לפני שנתיים כניסיון קולינרי ולווה בהרבה סימני שאלה הפך כבר מסימן שאלה גדול לסימן קריאה ענק. עובדה שבערב די קר של ינואר, המסעדה "קפית" היתה מפוצצת. ולא רק בגלל שכאן בחרה העירייה לפתוח את שבוע האוכל "טעים להכיר" - בו משתתפים עשרות מסעדות, בתי קפה ופאבים ש"חתכו" מחירים למנות ייצוגיות ונתנו אפשרות באמת עממית להרגיש כמו בחו"ל.

את שבוע האוכל והבילוי של מודיעין יזמו מרכז הצעירים "יודה" שפועל בעמותת סחלבים וחבר המועצה ומחזיק תיק הצעירים אלעד שמעונוביץ. זו השנה שלישית ששמעונוביץ מתרוצץ עם אנשי "יודה", מגייס את המסעדות, מארגן מופעים ושובר את הראש איך לא לחזור על אותה סצינה בכל שנה.

זה הצליח. במסעדת "שמבזולה" שבמרכז הספורט ברעות הלכו על אוכל רחוב. דוכנים הוצבו במגרש החנייה, מזון משובח נמכר מתוך משאית מזון בסגנון אמריקאי. במורדן בר ערכו פסטיבל המבורגרים ובירות ובקפית הלכו על סדרת מרקים משובחים. היהלום בכתר (שאני טעמתי ממנו!) היה מרק ערמונים. טעם הערמונים המבושלים והמרק הסמיך, ב- 38 שקלים ועוד עם פוקצ'ה בצד, עשו את העבודה עד הסוף.

שמעונוביץ הסביר כי "לצד התפריט הרגיל של המסעדות המשתתפות בפסטיבל האוכל יש מנות דגל מיוחדת בעלות של 29, 39 או 49 שקלים בלבד, כשבחלק מהמסעדות מתקיימים אירועים קולינריים ותרבותיים מיוחדים לאורך כל השבוע"

במקומות בילוי רבים בעיר דיווחו על עלייה ממוצעת של 20-30 אחוז במספר הסועדים לעומת שבוע רגיל. אורחת בקפית סיפרה: "אין מצב שבשבוע האוכל לא אבוא לנצל את המחירים הנמוכים והאוכל האיכותי. כבר שנה שלישית שאני מקפידה להגיע פעמיים שלוש למסעדות ולאכול באמת טוב במחירים די נמוכים".

השבוע נפתח ביום ראשון האחרון בשלושה אירועים במקביל: ערב STREET FOOD בשמבזולה כאמור ולא רק: בפאב  JEMS התקיימה סדנת בירות וטעמים עם הבעלים של הרשת, ובמסעדת קפית שפתחה את הפסטיבל הופיע הזמר אמיר שרייבר.

במורדן בר המשיכו עם  "ליל ההמבורגרים הגדול" ובפאב האירי אוסליבן התקיימה במה פתוחה וג'אם לצד תפריט בירות ואוכל מגוון. בכרמיז התקיים ביום שלישי ערב איטלקי חגיגי עם ספיישלים ותפריט מיוחד. במסעדת הבשרים גסטון ערכו "ערב קרניבורים" עם תפריט מפנק ומלא בשר. במסעדה האיטלקית לוצ'נה נערך ערב רביולי וסנגרייה חמה בניחוח איטלקי.

ביום רביעי הגיע השף אילן גרוסי יחד עם עדן זרח מתוכנית הטלוויזיה MKR למסעדת  "ענבה" ויוציא מנות שף מיוחדות. בוופל בר יערכו סדנת קינוחים מתוקים להורים וילדים, וברוזה ישחזרו את ערב הקובה הגדול שנחל הצלחה בשנה שעברה.

שבוע האוכל יימשך גם לאורך סוף השבוע הקרוב, כאשר MEET&MEET יקיימו בחמישי ערב בשרים ויין בשיתוף "יקב ירושלים". מדלן יארחו אלוף בהכנת מאפי שמרים שיכין מאפים מיוחדים שלא נמצאים בתפריט. ביום שישי יתקיים בלחם ארז שוק מאפים במסגרתו יוכנו מאפים לעיני הלקוחות על ידי השף צביקה בסרמן. בקפה 443 החדש בפארק ענבה יארחו בערב מופע UNPUGGED מיוחד עם 1+1 על הבירות. בשבת בבוקר יערך אירוע סיכום במרכז לב רעות בהפנינג משפחתי "עלידבית". האירוע האחרון ממש יערך באלכסנדר בירגארדן, שמכינים ללקוחות ערב של מוזיקה ובירה עם אחד פלוס אחד על הבירות מהחבית.

יאיר דנון