טורטיה כוסמת ירוקה וקינואה ללא גלוטן
מרביתנו מכירים את הכוסמת החומה, ואו שאוהבים אותה מאד או שלא סובלים את הריח. הכוסמת הירוקה עדינה יותר בטעם ובריח ויש לה המון יתרונות תזונתיים. מוזמנים לנסות את הטורטיות האלה, הן מהוות מקור עשיר לחלבון מלא ואפשר למלא בהן כל מה שרוצים.
המצרכים:
6-8 טורטיות
2 כוסות כוסמת ירוקה
2 כוסות קינואה
2 כוסות מים (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט)
1.5 כפיות מלח
1 כוס עלים ירוקים לבחירתכם (פטרוזיליה/שמיר/ זעתר /בזיליקום/תרד)
אופן ההכנה: בקערה או קנקן מניחים את הכוסמת והקינואה עם הרבה מים ומשרים לשעה לפחות. מסננים ומעבירים למיכל גבוה. מוסיפים את העלים, המלח וכוס מים אחת בלבד, ומעבדים עד למרקם חלק לחלוטין. מוסיפים את יתרת המים וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוזגים למרכז של מחבת חמה ומשומנת קלות, ומטים את המחבת לכל הכיוונים שהבלילה תתפשט על המחבת. מחכים שייווצרו בועות ושהקצוות ישחימו וייפרדו מהמחבת, והופכים לעוד כמה שניות. ממשיכים לקלות כך את כל הטורטיות. שומרים את הטורטיות תחת מגבת נקיה עד לשימוש.
כמה רעיונות למליות שיתאימו לטורטיה (מתכונים באתר "בישול טבעוני שמח"):
פטריות ובצל מוקפצים
שווארמה
תבשילי שעועית
פאטה עדשים ובצל מקורמל
חביתה עם פטריות
קציצות טופו
לביבות סלק ושיבולת שועל אפויות ללא גלוטן
הן לא רק טעימות, אלא גם מלאות בערכים תזונתיים. הסלק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, וויטמינים כמו ויטמין C וחומצה פולית, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לתמיכה במערכת החיסונית ובשמירה על בריאות הלב. בשילוב עם שיבולת שועל, זו מנה שמספקת גם אנרגיה מתמשכת וגם תורמת לעיכול בריא.
המצרכים:
1.5 כוסות שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר)
3 -2 סלקים בינוניים מבושלים ומגוררים
1 בצל קטן
1/3 צרור כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה או שמיר)
2 כפות טחינה גולמית או שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון (בהדרגה)
½ כפית כמון (אופציה)
½ כפית סוכר
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
אופן ההכנה: את הסלק מבשלים, מקלפים ומגררים גס בפומפיה או מעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, מלח וסוכר, מערבבים וטועמים לוודא שהטעמים מאוזנים. מניחים את הסלק במסננת להגרת נוזלים (שומרים את הנוזלים). קוצצים את הבצל והעלים בפולסים במעבד מזון, מוסיפים את השיבולת שועל וטוחנים טיפה בכמה פולסים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסלק (בלי הנוזלים) והטחינה ומערבבים בעדינות רק עד לקבלת עיסה אחידה. העיסה צריכה להיות יציבה, כמו של פלאפל. אם יצא לכם נוזלי אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל. אם יבש מדי, קצת מיץ סלק.
מחממים תנור ל-180 מעלות. בידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן. מברישים מעט שמן על הקציצות לפני הכניסה לתנור. אופים בין 25 ל-35 דקות. מומלץ לתת לקציצות להתקרר כדי להתייצב קצת לפני ההגשה.
החודש יפתח במודיעין הקורס לבישול בריא בהנחיית עדי כהן סימן טוב, 15 מפגשים מלאי תוכן, ידע ועשייה בהם לומדים לבשל אוכל בריא וטעים בקלות. לפרטים נוספים מוזמנים להתקשר או לשלוח הודעה ל: 052-6393378.