קריספי טופו
משולשי טופו מצופים בקורנפלור ומטוגנים ברוטב צילי, סויה, ג'ינג'ר ומייפל.
המצרכים:
300 גרם טופו קשה (חבילה)
1/4 כוס קורנפלור
לרוטב:
2 כפות שמן
8 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי יבש
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
2 שיני שום כתוש
2 כפיות ג'ינג'ר
1 כף מיץ לימון
1 כוס מים
2 כפיות קורנפלור
קישוטים: בצל ירוק, כוסברה, שומשום.
אופן ההכנה: חותכים את הטופו לפרוסות, מייבשים במגבת נייר וחותכים למשולשים. מצפים בקורנפלור שיעטוף את כל המשולשים, מחממים שמן ומטגנים טופו עד שמשחים מעט. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים למחבת, מבשלים כמה דקות ביחד ומסירים מהאש.
מרק כתומים וג'ינג'ר עם פטנט
תוספת העדשים הכתומות מעבה את המרק ומעשירה אותו בויטמינים, ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים.
המצרכים:
1 חתיכת דלעת קלופה וחתוכה
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 בטטה קלופה וחתוכה
1 בצל קלוף וחתוך
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות.
2 שיני שום
1 כפית גרידת ג'ינגר טרי (אם משתמשים באבקה מסתפקים במחצית הכמות)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ליטר מים
לקישוט בעת ההגשה: כוסברה טרייה קצוצה/ כמה טיפות של שמן שומשום/כף קרם קוקוס.
אופן ההכנה: מניחים את כל המצרכים יחד בסיר עם מים מעל לגובה הירקות, מבשלים עד שהירקות מתרככים והעדשים נמסות. אם צריך אפשר להוסיף מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מרסקים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. אם המרק סמיך כמו גרבר, יש להוסיף מים או קרם קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לתבל בכוסברה קצוצה או זילוף של מעט שמן שומשום, או כף קרם קוקוס.