בעוד שלא מעט עסקי מזון במע"ר נסגרים בתוך תקופה לא ארוכה, השדרה המרכזית ממשיכה להתחדש בעסקים חדשים.
לפני כשבועיים נפתח להרצה ה-RUBEN, ובשבוע שעבר הצטרף אליו מותג הסטריט פוד הירושלמי מחנה ASADA. הסיפור של המותג הירושלמי החל אי-שם בתקופת הקורונה, אז פיתחו אתי וירון ישפה מתכון ללחמניה מיוחדת בה יוציאו למשלוחים את מנות הבשר ממסעדת BLACK IRON שבבעלותם, המציעה בשר בסגנון דרום אמריקאי. תפריט הסניף המודיעיני שנפתח כעת מציע, בין היתר, שניצל בקר מנתחי אנגוס, נתחי בקר בצלייה איטית, נתחי שייטל צלויים בגריל, וגם מנות טבעוניות.
השבוע אמרו הבעלים למודיעין NEWS: ״אנחנו שמחים ונרגשים לפתוח את מחנה ASADA במודיעין, ולסגור מעגל בעיר בה התחלנו את דרכנו המשותפת בענף המסעדנות לפני כ-13 שנים. חרף העובדה כי תכלית המקום היא אוכל רחוב מהיר, העיקרון שמנחה אותנו במטבח הוא "Slow Food, Fast Service". אנחנו צולים את הבשר באיטיות, מיישנים, מבשלים ומכינים כל פריט, החל ברטבים, ציר הבקר שלנו, הטיפול בבשרים כמובן וכל מה שמסביב. הקמנו מקום המספק חוויה. החוויה של מחנה ASADA היא חוויה שמחה, צבעונית, מהנה וג׳וסית. תוכלו לשים לב לזה במהרה כשתראו את העיצוב הייחודי של המקום, באריזות המיוחדות השומרות על חום האוכל ועל צורתו, ובמוסיקה המתנגנת במקום".
עוד הוסיףך ירון ישפה: "אנחנו ירושלמים. הקמנו את פיצה האט במודיעין לפני 13 שנה. היו מחשבות לעבור לגור במודיעין, אבל זה לא יצא. מודיעין היא עיר מהממת ואנחנו מאוד מחוברים אליה, ולכן החלטנו לפתוח בה את סניף הדגל של מחנה ASADA. היו לנו כמה אופציות בארץ, אבל מאוד קרץ לנו לחזור למודיעין שבה התחלנו. אנחנו מאוד מאמינים באנשים ובאופי של העיר, שמאוד מתאים למותג שלנו".
כאמור, הקונספט של מחנה ASADA נולד בתקופת הקורונה. "במהלך הקורונה", הם מספרים, "עשינו שינוי. סגרנו את מסעדת 'וואלרו' ופתחנו מסעדה שנקראת 'בלק איירון'. הקורונה עשתה לנו חשיבה מחדש, הבנו שאנחנו מאוד רוצים להתמקד בעולם הבשר. 'בלק איירון' היא מסעדת סטייקים מטורפת, וה-ASADA נפתחה תוך כדי הקורונה כי רצינו לבנות דוכן שיודע להוציא אוכל החוצה ברמה של מסעדה, אבל בקטע של סטריט פוד".
לא חששתם לפתוח עסק חדש בזמן מלחמה?
"אמנם זה עיכב מאוד את שיפוץ המקום, והמסעדה בירושלים הייתה סגורה בחודש הראשון, אבל לא חששנו. במהלך המלחמה האכלנו יותר מ-22 אלף חיילים. אנחנו משלבים את השגרה של עסקים ביחד עם המצב שנמצאים בו. במסעדה בירושלים אנחנו לא גובים כסף בכלל מחיילים ומכוחות הביטחון, וזאת התרומה שלנו".
איך התגובות עד עכשיו?
"כיף לראות שמהרגע הראשון אנחנו זוכים לחיבוק חם מתושבי העיר שמגיעים ומפרגנים. קיבלנו לא מעט פניות לפתוח בכל רחבי הארץ, ובחרנו במודיעין כי אנחנו מאמינים בעיר. יש פה הדדיות בינינו לבין התושבים".