זוכרים את דרור, גם דרך הקיבה

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור: רגע לפני שהאביב מגיע, הזדמנות אחרונה למרק עדשים סמיך ומנחם על פי המתכון של דרור אור מקיבוץ בארי שנחטף לעזה
צילום: פרטי

מרק העדשים של דרור אור מבארי

דרור אור הוא הגבן מבארי, איש שאוהב את החיים, אוכל טוב, את הסביבה והמשפחה. דרור עוסק בגיבון גבינות, תרגול יוגה, בישול וגידול המשפחה. ב-7 באוקטובר, כשנכנסו המחבלים לבארי, הם רצחו את אשתו יונת וחטפו את דרור וכמעט את כל משפחתו. הזמן חלף, יונת נקברה בחוף פלמחים, ילדיו נעם ועלמה חזרו מהשבי מוכים ובוכים, ודרור עדיין בעזה.

את המרק הזה הכנתי בשבועות האחרונים ביחד עם תלמידי הקורסים שלי, ולאחר שפורסם המתכון ברשתות החברתיות ובאתר שלי קיבלתי עשרות תמונות של המרק שהכינו עוקבים רבים. מוזמנים גם אתם להכין לכבוד דרור והחטופים ולהעלות תמונה. אם תתייגו אותי ("בישול טבעוני שמח"), אוכל גם לשתף אצלי.

המצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות

ירקות (כיד הדמיון ומה שיש במקרר)

1 בצל גדול

3 גבעולי סלרי טרי עם העלים

4 גזרים בינוניים יפים

חבילת מנגולד (סלק עלים)

2 קישואים

זר כוסברה

מיץ מלימון שלם

2-3 שיניי שום

1.5 ליטר מים (אפשר יותר)

 

תבלינים:

כפית כורכום

כפית שטוחה חווייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: לחתוך את הירקות ולטגן בסיר קלות עם שמן זית. להוסיף תבלינים ועדשים מסוננות להמשך טיגון קל עוד כמה דקות ולערבב מידי פעם. להוסיף מים קרים ולהביא לרתיחה. בהוספת המים יש לקחת בחשבון שהמרק מסמיך ככל ונמשך הבישול, כך שלא להתרגש גם אם הוא נראה דליל בהתחלה. לבשל עד ריכוך העדשים. לסיום להוסיף מיץ מלימון טרי לפי הטעם. להגיש עם כוסברה טרייה קצוצה גס מלמעלה. למי שאוהב, אפשר להוסיף: 1-2 לימון פרסי, 1-2 עלי דפנה, כפית פלפל אנגלי שלם.

שימו לב: למחרת, המרק יהיה סמיך יותר ויש צורך להוסיף נוזלים ולחמם על אש נמוכה שלא יישרף.

 

לחם טחינה עדשים טבעוני ללא גלוטן

איזה כיף זה שאפשר להכין לחם טרי ללא גלוטן בבית בקלות? אז הנה מתכון נהדר ללחם שמכינים מטחינה וקמח עדשים כתומות שאפשר להכין, להקפיא ולשלוף בקלות בכל רגע.

הפסיליום משמש כאן לחיבור ואיחוד הרכיבים, אבל יש לו יתרונות רבים אחרים: הוא תורם לתחושת שובע, משמש לטיפול בעצירות, טחורים, פיסורה ומעי רגיז, מסייע להפחתת רמות כולסטרול, הורדת רמות שומנים בדם וערכי לחץ דם ועוד. אז מוזמנים לנסות להכין ולספר לי איך יצא.

המצרכים: 

1/2 כוס קמח עדשים

2 כפות פסיליום טחון

1 כוס מים

1/2 כפית מלח

2 כפות מייפל טבעי

1/4 כוס טחינה גולמית (רצוי מלאה)

1/4 כוס מיקס זרעים שונים (דלעת, חמניה, שומשום ועוד)

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית חומץ

 

אופן ההכנה: לערבב יחד קמח עדשים, פסיליום, מלח, מייפל,טחינה. להוסיף מים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה. לתת לתערובת לנוח ולהסמיך ביחד כ-10 דקות. בינתיים, לחמם תנור ל-170 מעלות. לאחר 10 דקות להוסיף לתערובת: 2 כפות מתוך מיקס הזרעים, אבקת אפיה, חומץ.

לערבב היטב ולהעביר מיד לתבנית אינגליש קייק משומנת. להוסיף מלמעלה את יתרת הזרעים לקישוט (אל תוותרו), לאפות מיד עד שמתייצב (כ-35 דקות). מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לקירור מוחלט.

במאי יפתח מחזור נוסף של הקורס לבישול בריא עם עדי במודיעין וההרשמה בעיצומה. אם אתם רוצים להצטרף, מוזמנים ליצור קשר: 052-6393378.

כתבות נוספות