פשטידת תרד טבעונית קלה ללא גלוטן
הפשטידה הזו כל כך פשוטה וקלה להכנה וטעימה, שלא תפסיקו להכין אותה. היא עשירה בחלבון וסידן ונטולת גלוטן, ואפשר לגוון ולהחליף את התרד בירקות אחרים כמו: תירס, פטריות, בטטה ועוד ועוד.
המצרכים:
1 חב' טופו קשה (300 גר')
1 חב' טופו משי (330 גר')
1.5 כוסות קמח עדשים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים
1.5-2 כפיות מלח
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1/3 שמן זית
אופן ההכנה: במעבד מזון מעבדים בפולסים את הטופו הקשה עם הבצל והשמן עד לקבלת מרקם גרגירי, מוסיפים את טופו המשי ומרסקים ב-2-3 פולסים קצרים נוספים. מוסיפים את קמח העדשים, אבקת האפיה והמלח, ומערבבים בעדינות בעזרת כף לעיסה אחידה. במידה ויבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב צמחי או מים.
מוסיפים את העלים הקצוצים גס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה מבלי לדחוס אותה. מיישרים ומכניסים לתנור חם לחום של 180 מעלות לאפיה של כ-35 דקות, עד שמתקבלת שכבה שחומה. מצננים את הפשטידה לחלוטין כדי שתתייצב.
עוגיות גרנולה ללא גלוטן
אין יותר עוגיות של בית מאשר עוגיות שיבולת שועל או גרנולה, טעימות עם תוספות שאוהבים. אז מוזמנים לנסות להכין ולספר לי איך יצא.
המצרכים:
1/2 כוס טחינה/חמאת בוטנים/חמאת אגוזים
3 כפות חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, שקדים)
1/3 כוס מייפל טהור
1.5 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מיקס אגוזים ושקדים קצוצים
1/2 כוס מיקס פירות יבשים ו/או שוקולד צ'יפס
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים יחד את כל הרכיבים הרטובים, מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. אם היא נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד קצת שיבולת שועל, אם היא יבשה אפשר להוסיף מעט חלב. מניחים בצד ל-5 דקות כדי שהעיסה תתגבש.
בידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה ומניחים בתבנית. בעזרת יד רטובה או תחתית של כוס מועכים טיפה עד לקבלת עוגיות מעט שטוחות. אופים מיד עד שהעוגיות מתייצבות (20-25 דקות). מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לקירור מוחלט. לאחר הקירור שומרים בקופסה סגורה.