טעמים לרגעי חורף אחרונים

עדי כהן סימן טוב
פורים הגיע ואיתו גם אחרוני הימים הקרים, והשבוע במדור מנה תאילנדית פופולרית ומרק מיוחד
צילום: פרטי

פאד קפאו טבעוני

מנה מושלמת וסופר פופולרית בתאילנד. במקומות רבים מגישים את המנה הזו מפורקת: בסיס של אורז לבן ומעליו תערובת בשר מתובל. אני החלטתי לשלב ביניהם, כי לדעתי זה מוצלח וטעים יותר. מעל הוספתי את הביצה העלומה הטבעונית המטורפת של yoegg ופשוט התעלפנו.

המצרכים:

1 שקית (400 גר') פתיתי טחון מן הצומח (אני השתמשתי בשל טבעול)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 גזר קצוץ קטן

2 בצל ירוק קצוץ

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן

1 כף רסק עגבניות

2 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן טבעי ללא סוכר

3  כוסות מים

1/2 כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות

שמן זית

אופן ההכנה: משמנים מחבת עמוקה בשמן זית ומטגנים את הבצל והגזר עד לשקיפות, מוסיפים בצל ירוק, שום ואת פתיתי הסויה ומטגנים כמה דקות יחד. מוסיפים את הפטרוזיליה והבהרט ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות, אורז ומים, מערבבים ומכסים במכסה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מבושל.

מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות ומשאירים מכוסה במכסה עוד כ-5 דקות. להגשה: מניחים ביצה עין או עלומה טבעונית מעל ומגישים (ביצה עלומה טבעונית ניתן לרכוש במעדניה של ויטופיה בראשל"צ).

 

מרק קרם עגבניות שרי

מרק קרמי, חם ומנחם עם עגבניות שרי, שום וקרם קוקוס שמסמיך ומעניק מרקם קרמי וטעם משגע. אם אתם פחות אוהבים את טעם הקוקוס, אפשר להחליף בשמנת צמחית לבישול או שמנת מתוקה.

המצרכים:

1 קילו  עגבניות שרי חצויות לחצי (1 מיכל גדול או 2 סלסלות)

2-3 שיני שום (אפשר יותר)

2 כפות שמן זית

1 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה: בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים עגבניות שרי וצולים כמה דקות עד שמשחימות ומגירות נוזלים. מוסיפים שום וקולים כמה שניות. טוחנים את העגבניות והשום בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון קטן עד לקבלת מרקם רצוי (לא חייבים שיהיה חלק). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים קרם קוקוס או שמנת ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

במידה והמרק סמיך מדי אפשר להוסיף נוזלים עד לקבלת מרקם שאנחנו אוהבים. מגישים עם קרוטונים או לחם קלוי. שימו לב: למחרת המרק יהיה סמיך יותר ויש צורך להוסיף נוזלים ולחמם על אש נמוכה שלא יישרף.

כתבות נוספות