טעמים של קיץ

עדי כהן סימן טוב
השרב כבר כאן וזו ההזדמנות להתענג על סורבה פירות קר וטבעי, שאפשר להכין גם יחד עם הילדים
צילום: פרטי

סורבה פירות

אין כמו סורבה פירות קר וטבעי שהכנו בבית ואנחנו יודעים ממה הוא מורכב. אפשר להכין ביחד עם הילדים, ולתת להם לבחור סוגים שונים של פירות. זה קל, פשוט, טעים ובריא.

המצרכים:

2-3 בננות

2 כוסות מנגו ואננס קפואים

1/2 כוס קרם קוקוס או שמנת צמחית

2 כפות מייפל או סילאן. אפשר יותר או פחות, לפי הטעם

אופן ההכנה: מקלפים ומקפיאים את הבננות לכמה שעות. מניחים בקערת מעבד המזון את כל המצרכים, וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם של גלידה. טועמים ובמידת הצורך ממתיקים עוד. מגישים מיד. במידה ומקפיאים לאחר כך, יש צורך להוציא מהמקפיא ולתת לסורבה להפשיר טיפה לפני ההגשה.

 

פטוצ'יני אלפרדו טבעוני

אם אתם נמנעים ממוצרי חלב והתגעגעתם לפסטה פטריות טבעונית, או כפי שנהוג לכנותה בארץ –  אלפרדו טבעוני, הנה מתכון קל טעים ובריא לפסטה ברוטב אלפרדו. הרוטב הזה הוא רך וקרמי, ממש כמו רוטב שמנת אמיתי, עשיר מאד בחלבון ודל בקלוריות.

וזיכרו: חוק מס' 1 באיטליה – הרוטב מחכה לפסטה, ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.

המצרכים:

1 חבילת פסטה פטוצ'יני (או כל סוג אחר)

1 חב' טופו משי (350 גר')

1 סלסלה פטריות טריות (אפשר מכל מיני סוגים)

1 בצל יבש

1/2 כפית מיץ לימון

1 כוס חלב סויה או שיבולת שועל ללא סוכר

1/2 כפית קורנפלור

1 כפית מלח

1-2 שיני שום (אופציה)

קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)

פלפל שחור (אופציה)

אופן ההכנה: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב  עד לשקיפות. פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת לטיגון קצר. בינתיים, מרסקים את הטופו במעבד מזון או בלנדר מוט עם לימון, שום, מלח ואגוז מוסקט, עד לקבלת רוטב חלק. מוסיפים קורנפלור וחלב צמחי ללא סוכר וממשיכים לטחון היטב עד שאין גושים. מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפטריות והבצל ומבשלים 3-4 דקות על אש קטנה.

כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. מסננים את הפסטה ושומרים על חלק ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות. מקשטים בפלפל שחור טרי. במידה והרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט ממי בישול של הפסטה או חלב צמחי ללא סוכר.

כתבות נוספות