בדרך כלל אנחנו שומעים על עסקים שמתחילים את דרכם בעיר הגדולה בתל אביב ועם הזמן פותחים סניפים נוספים בערים אחרות, ביניהם גם במודיעין, אבל לאחרונה נפל דבר ומודיעין היא זו שמייצאת עסקים לעיר הגדולה.
ארבע שנים לאחר שהחלה את דרכה בטאבון הביתי של עומר סימון, נפתח לאחרונה סניף שני של פיצה X ברחוב דיזינגוף בתל אביב, וסימון ואשתו צ'לסי כבר חושבים על הסניף השלישי, שייפתח בקרוב בנחלת בנימין.
"התחלנו עם הפיצה לפני ארבע שנים", הוא מספר, "זה היה בשיא הקורונה, אי אפשר היה לטוס לחו"ל, ובהחלטה רגעית אמרנו שנפתח פיצה מחתרתית מהבית לצעירים שתעבוד בשעות הלילה, פיצה מיוחדת ומגניבה. אחרי שבועיים-שלושה ראינו שזה הולך טוב והמשכנו לעשות את זה, ואחרי שמונה חודשים פתחתי פיצרייה בקאנטרי סנטר. המחשבה הייתה לקחת מרכז שננטש וירד מהתהילה שלו, ולהחזיר אותו לחיים".
"תמיד אהבתי אוכל. אני חולה על מסעדות אני ואשתי טיילנו בעשרות מדינות ועשינו מסעות קולינריים בכל העולם", הוא מוסיף, "ותמיד היה לי חלום לפתוח פיצה מהבית. כשהקורונה הגיעה אמרתי זה הזמן להתחיל להגשים את החלום. בהתחלה עשיתי הכל מהבית, הייתי גם השליח וגם מקבל את ההזמנות. היה המון ניסוי וטעיה. הייתי מאוד פרפקציוניסט, במיוחד עם הבצק".
מאז הלכה פיצה X ותפסה תאוצה, הן בשל שעות הפתיחה המאוחרות והן בגלל שהיא לא כשרה, מה שהופך אותה לאחת הפיצריות הבודדות בעיר הפועלות בשבת. "המקום נכנס למשבצת של לתת מקום לצעירים שיכולים לצאת מהבית ומישהו יקבל אותם במרכז העיר ובלי הגבלת שעות", אומר סימון, "בעיר יש אוכלוסייה מאוד צעירה וזה מאוד התאים. לפני כמה חודשים החלטנו לפתוח סניף בתל אביב, אמרנו נעשה התאמות וניקח את הדבר הזה לתל אביב. באפריל האחרון התחלנו שם בהרצה, ובקרוב אנחנו פותחים סניף שלישי ברוטשילד פינת נחלת בנימין".
איך המקום התקבל בתל אביב?
"בינתיים הפידבקים ממש טובים, אנחנו רואים הצלחה ברמת ההיענות של הלקוחות והפידבקים מאנשים. כולם מאוד מרוצים מהמוצר, ולכן הכיוון שלנו הוא להפוך את הסניף בדיזנגוף לסניף יותר אלגנטי, כשר עם מנות מיוחדות, והסניף בנחלת בנימין יהיה פתוח עד חמש בבוקר באווירה צעירה, יותר שכונתי. המטרה היא לא מוצר יוקרתי. בשעות הערב יש הרבה משפחות ובשעות הלילה המון צעירים".
כחלק מהמעבר לעיר הגדולה, מדי יום ראשון מציע סימון "אכול כפי יכולתך", שזוכה לביקוש רב גדול גם בתל אביב וגם כאן במודיעין. "ב-89 שקל למשך שלוש שעות, בין שמונה וחצי לאחת עשרה וחצי, אוכלים כמה שבא להם", הוא מסביר, "אנחנו מנסים להיות כמה שיותר חברתיים ומשפחתיים. המטרה העיקרית שלנו היא פיצה שתהיה במחירים מאוד נגישים, בטווח מחירים מאוד נוח. בנוסף, אנחנו נותנים מוצר מאוד איכותי, מכינים את הבצק טרי כל יום ורוטב עגבניות מאיטליה. גם הקמח מגיע מספק שמייבא אותו במיוחד בשבילנו. הכל מאוד מדויק ובמחירים מאוד נגישים".
כעת, ארבע שנים אחרי שהכל התחיל, ורגע לפני התרחבות נוספת, מסכם סימון את הדרך שעבר: "אנחנו מאוד מרוצים שרואים הרבה צעירים בסניף שלנו במודיעין, כי אין הרבה מקומות במודיעין שעובדים בשעות הלילה ונותנים להם מענה. בתור צעיר שגדל במודיעין תמיד היה חסר לי מקום כזה, ושנתיים אחרי השחרור מהצבא הגשמתי את החלום".