לא רק סנדביץ' עם שוקולד

עדי כהן סימנטוב
רגע לפני פתיחת שנת הלימודים המדור יסייע לכם לגוון את הכריכים לילדים: ממרח פסטו, לאבנה קשיו, מסבחה שעועית ולחמניות איטלקיות
צילום: פרטי

לאבנה קשיו טופו חמצמצה

איזה כיף להכין בקלות לאבנה עשירה בחלבון, קרמית, רכה ובדיוק במידת החמיצות שאנחנו אוהבים. זה כל כך קל ובריא, שאצלנו מכינים כזו בכל שבוע.

המצרכים:

1 כוס קשיו מושרה במים 6 שעות

1 חבילה טופו משי ללא הנוזלים

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ  לימון טרי (בהדרגה, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

לקישוט: שמן זית, זעתר

אופן ההכנה: מסננים את הקשיו, מרסקים היטב עם הלימון ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים טופו ומלח וטוחנים עוד טיפה בכמה פולסים עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול: יותר מלח או לימון כפי שאוהבים. מעבירים לצלחת ומקשטים בשמן זית וזעתר.

 

ממרח חומוס סלק

הממרח הזה כל כך טעים וקל להכנה. יש בו שפע חלבון, הסלק עשיר במינרלים, בניטראטים ובפיגמנטים סגולים, והוא תורם להפחתת רמות לחץ הדם ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב. והוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או אפילו כתוספת צבעונית ומזינה לקציצות וסלט. ובכלל, הוא ממש פשוט להכנה, אז לכו על זה.

המצרכים:

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

1 סלק מבושל חתוך לרבעים

2-3 כפות טחינה גולמית

מעט מים (בהדרגה ורק במידת הצורך)

1 כף מיץ לימון

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: מבשלים את הסלק במים עד שמתרכך. מקלפים בעדינות (הוא מתקלף ממש בקלות בידיים), מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת ממרח חומוס חלק. מוסיפים מים בהדרגה, רק במידת הצורך, כדי לעזור לחומוס להיטחן. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.

 

מסבחה שעועית

הממרח הזה קל להכנה ומתאים כמטבל או ממרח לכריך, או כארוחה מלאה בתוספת סלט. השעועית הלבנה עשירה בחלבון ובסידן, ולמעשה מכילה כמות סידן דומה לזו שבחלב. בנוסף, היא מכילה אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן בכמויות מרשימות. מוזמנים לנסות.

המצרכים:

2 כוסות שעועית לימה או כל שעועית לבנה מבושלת היטב (הוראות בהמשך)

4 כפות טחינה גולמית

1 שן שום

2-3 כפות מיץ לימון טרי

1-2 כפות שמן זית

1/2 כוס ממי הבישול (בהדרגה ורק במידת הצורך)

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: יש להשרות את השעועית לפחות ל-24 שעות, ולאחר מכן לבשל בהרבה מים כשעתיים-שלוש בסיר מכוסה או כשעה בסיר לחץ. אנחנו רוצים להגיע למרקם מאד רך.

שומרים בצד חצי כוס מהשעועית לקישוט. מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים מים ממי הבישול בהדרגה, רק במידת הצורך, כדי לעזור לשעועית להיטחן. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים בתוספת שעועית שלמה מעל, ומקשטים בשמן זית וצנוברים. ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.

 

ממרח אפונה

האפונה מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן ושיעור גבוה יחסית של סיבים תזונתיים, והיא עשירה בחלבון. הממרח הזה עשיר בחלבון וסידן, הוא קל הכנה וטעים כמטבל או ממרח בכריך, וגם כרוטב מדליק לפסטה או סלט.

המצרכים:

1 כוס אפונה טרייה או קפואה לאחר הפשרה

1 שן שום

1 כף מיץ לימון טרי

¼ כוס טחינה גולמית איכותית או 2 כפות שמן זית (אני משתדלת להשתמש בטחינה מלאה, מכיוון שרמות הסידן בה מאד גבוהות)

2 כפות מים

½-1 כפית מלח

אופן ההכנה: במעבד מזון מרסקים את כל הרכיבים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

 

ממרח פסטו

הפסטו הזה כל כך קל ופשוט להכנה שזה פשוט מדהים. הוא משמש אותי המון בבישול של מאפים, פסטות וסתם למרוח על הלחם. את המתכון המקורי מכינים עם צנוברים, אני מגוונת וכל פעם מכינה עם אגוזים שונים. נסו אותו ותודו לי.

המצרכים:

3 כוסות עלי בזיליקום טריים ושטופים

1 כוס שמן זית

3 שיני שום קלופות

כפית שטוחה מלח

4 כפות צנוברים או קשיו או אגוזים לא קלויים ולא מומלחים

מעט גרידת לימון (זו תוספת שלי. היא לא חובה, אבל מאד מוסיפה)

אופן ההכנה:

מרסקים הכל יחד במעבד מזון, מוזגים לצנצנת זכוכית מעוקרת, ומוזגים מעט שמן זית מלמעלה כדי למנוע התחמצנות. מאפסנים במקרר. הממרח נשאר טרי למשך מספר ימים. אם רוצים רוטב מופחת שומן, אפשר להחליף 1/3 מהשמן במים.

 

לחמניות איטלקיות

איזה כיף זה שאפשר להכין לחמניות טריות בבית בקלות? אז הנה מתכון נהדר ללחמניות איטלקיות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, שאפשר להכין, להקפיא ולשלוף בקלות בכל רגע.

המצרכים:

2.5 כוסות מים חמימים (כוסות מדידה)

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סילאן

800 גר' קמח מלא (1 קילו פחות 1/2 כוס)

1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח

אופן ההכנה: מערבבים היטב את השמרים, המים והסילאן. מוסיפים קמח ומערבבים מעט. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה נקי או למיקסר ולשים במשך 10 דקות. אם הבצק הופך לדביק בעת הלישה אפשר להוסיף מעט קמח בהדרגה.

מעבירים לקערה, משמנים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון ובמגבת נקיה. מתפיחים בקערה למשך שעה וחצי-שעתיים. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. אפשר להשאיר אותם בצורת כדורים או להפוך אותם לגלילים. מניחים נייר אפיה על תבנית ומניחים לתפיחה שנייה כחצי שעה.

בעזרת מסננת מפזרים מעט קמח מעל וחורצים חריצים בסכין חדה. ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. זורקים לתחתית התנור החם 3-4 קוביות קרח ומכניסים מיד את התבנית (זה יצור קרום פריך). אופים כחצי שעה או עד שהחלק התחתון של הלחמניות שחום. מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת להתקרר. אפשר להקפיא ולשלוף כל יום לחמניה טרייה.

הערות חשובות:

אפשר להשתמש בכל קמח שתרצו. ככל שהקמח יותר כבד (קמח מלא, שיפון) כך יהיה צורך בפחות קמח ויותר נוזלים ולהיפך. חשוב ללוש את הבצק כדי שהלחמניות יהיו רכות ואווריריות. מטרת הקרח היא לייצר אדים וליצור קרום קשה מסביב. אם מעדיפים לחמניות רכות גם מבחוץ, אפשר לוותר עליו.

כתבות נוספות

"עד הרגע האחרון היינו בטוחים שהוא ייצא מזה"

במשך 417 ימים שהו הייזל ודיויד בריף ממודיעין ליד מיטת בנם הפצוע יונה, שסירב לוותר על חייו למרות אינספור סיבוכים רפואיים. כעת, כאשר הם שבים למעשה לראשונה לביתם בעיר, הם מספרים על שנת המאבק ועל האופן בו נגע יונה ברבים כל כך

פרילנסר

למדינת ישראל יש ראש ממשלה ששעות העבודה העומדות לרשותו לניהולה הן פחות מאלה של שליח בוולט

המספר הנוסף

עוצמה מודיעין ומכבי מכבים-רעות נכנעו למנחוסית של העיר, אריאל לוגסי חוזר לעצמו בליגה השנייה, עירוני מודיעין רשמה ניצחון דרמטי ונצמדה לפסגה, ונבחרת עירוני א' תצא לגומלין בעין חרוד בתקווה לרשום הישג היסטורי נוסף

"עד הרגע האחרון היינו בטוחים שהוא ייצא מזה"

במשך 417 ימים שהו הייזל ודיויד בריף ממודיעין ליד מיטת בנם הפצוע יונה, שסירב לוותר על חייו למרות אינספור סיבוכים רפואיים. כעת, כאשר הם שבים למעשה לראשונה לביתם בעיר, הם מספרים על שנת המאבק ועל האופן בו נגע יונה ברבים כל כך

המשך קריאה »

פרילנסר

למדינת ישראל יש ראש ממשלה ששעות העבודה העומדות לרשותו לניהולה הן פחות מאלה של שליח בוולט

המשך קריאה »

המספר הנוסף

עוצמה מודיעין ומכבי מכבים-רעות נכנעו למנחוסית של העיר, אריאל לוגסי חוזר לעצמו בליגה השנייה, עירוני מודיעין רשמה ניצחון דרמטי ונצמדה לפסגה, ונבחרת עירוני א' תצא לגומלין בעין חרוד בתקווה לרשום הישג היסטורי נוסף

המשך קריאה »