להתנחם באפייה

עדי כהן סימנטוב
את הימים הארוכים בבית אפשר לנצל כדי לאפות יחד עם הילדים, והנה שני מתכונים טעימים במיוחד וקלים להכנה
צילום: פרטי

פנקייקס אווריריים עבים וטעימים

אין כמו פנקייקס טריים שהכנו לבד או עם הילדים. ברגע שתכירו את המתכון, לא תפסיקו להכין אותם. הם פלאפיים, שמנמנים, קלילים וסופר קלים להכנה. אפשר בהחלט לגוון עם תוספות שונות ולהכין מגוון אינסופי של טעמים.

המצרכים :

יבשים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר גם אחר. ראו הערות בסוף)

2 כפות סוכר או מייפל טהור

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

רטובים:

1.5 כוסות חלב צמחי (סויה/שיבולת שועל/שקדים)

2 כפיות חומץ

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה: שופכים את החלב לקערה או קנקן, מוסיפים חומץ ווניל ומערבבים. מניחים בצד ל-20 דקות, כך אנחנו יוצרים ריוויון שיעזור לאווריריות של הפנקייקס. בקערה מניחים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה והסוכר, מערבבים מעט שלא יהיו גושים. מוסיפים את תערובת החלב והחומץ לקערת הקמח ומערבבים מעט. חשוב לא לערבב יותר מידי כי אז אנחנו מוציאים את בועות האוויר שנוצרו. תערובת קצת גסה וגושית זה בסדר (רק בלי גושי קמח).

משמנים מחבת חמה ויוצקים את בלילת הפנקייק על המחבת בערימות, מבלי לדחוס או ליישר. מטגנים מצד אחד על אש בינונית-נמוכה עד שרואים שנוצרות בועות על פני השטח של הפנקייקס והחלק התחתון שחום ויפה. הופכים ומטגנים עוד כדקה עד שמשחים, מבלי למעוך. מוציאים לצלחת מכוסה בנייר סופג. אם אתם מכינים כמות גדולה, כדאי לכסות את הפנקייקים המוכנים במגבת בזמן הכנת החדשים. מגישים עם אבקת סוכר או מייפל או סלט פירות.

הערות חשובות:

אפשר להחליף את הקמח: אם משתמשים בקמח מלא יש להפחית מעט מהכמות.

אם אין לכם  סודה לשתייה,  אפשר להחליף אותה בעוד 1 כפית אבקת אפייה.

חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מידי ולא לדחוס בזמן הטיגון, כדי שתהייה אוורירית.

אפשר לגוון את הפנקייקס עם מגוון תוספות. היו יצירתיים.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס

את עוגיות השוקולד צ’יפס האלו כל אחד יכול להכין בקלי קלות, והן ממש טעימות. אפשר לגוון עם אגוזים, פירות יבשים ועוד.

המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין או חיטה לבן (או 1.5 כוסות קמח מלא)

3/4 כוס סוכר חום (אל תחליפו את הסוכר בממתיק אחר. הוא מספק פריכות לעוגיות)

2 כפיות אבקת אפייה

1/3 כפית מלח

1/2 כוס שמן

1/2-1/4 כוס מים

1 כפית תמצית וניל או רום

100 גרם פצפוצי שוקולד מריר או טבלת שוקולד קצוץ מריר

אם רוצים אפשר לגוון עם אגוזים, צימוקים, שקדים וכולי.

 

אופן ההכנה: מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר). מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד או האגוזים ומערבבים מעט. מניחים נייר אפייה על תבנית.

אוספים כפית מהתערובת ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור, מניחים על התבנית ומועכים טיפה. אם השתמשתם בקמח לבן העוגיות מתפשטות לצדדים. לכן כדאי לרווח ביניהן על התבנית. אופים 15 דקות ומקבלים עוגיות רכות מעט. הן יתקשו לאחר האפייה ויהיו רכות מבפנים ופריכות בחוץ. מצננים  מחוץ לתנור ומעבירים לקופסא סגורה לאחר שהתקררו לחלוטין.

כתבות נוספות