סלט גזר-סלק-תפוח-רימון ברוטב ויניגרט מתקתק
המצרכים:
2-3 גזרים
2 סלקים קטנים טריים
1-2 תפוח עץ, איזה סוג שאוהבים
1 רימון
שומשום לקישוט
לרוטב:
8 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
2 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות סילאן (אפשר יותר)
1/2 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה: מקלפים ומגררים את הגזר והסלק לסרטים דקים. פורסים לג'וליאנים את התפוח ומחלצים את גרעיני הרימון ומניחים בקערה. מכינים את הרוטב בצנצנת קטנה ומפזרים מעל. מערבבים וטועמים. מפזרים שומשום מעל. ניתן להכין כמה שעות מראש ולהוסיף את הרוטב לפני ההגשה.
שטרודל פריך של סבתא
המצרכים:
לבצק:
3 כוסות מידה קמח כוסמין
½ כפית מלח
חצי כוס אבקת סוכר
180 גר' נטורינה חתוכה לקוביות (חמאה על בסיס שמן קוקןס)
⅓ כוס מים קרים
למילוי:
3 תפוחי עץ מתוקים
קוקוס/אגוזי מלך/שקדים/קינמון (אופציה)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה או שמן עד שנוצרים פירורים עבים. מוסיפים מים וממשיכים לערבב בעדינות רק עד שנוצר בצק אחיד. אוספים לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
מגררים את התפוחים, מוסיפים קינמון אם רוצים, מערבבים ומניחים במננת מעל קערה להגרת נוזלים. אפשר גם לסחוט מעט. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח או נייר אפיה למלבן בעובי 0.5 ס"מ. מניחים את התפוחים בערימה לאורך המלבן, מפזרים מעט קינמון ו/או אגוזים או קוקוס ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לפרוסות במלי להפריד אותן ואופים. אופים כ 20 דקות עד הזהבה ומצננים. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר מספר ימים.
מיד אחר החגים יפתח הקורס לבישול בריא של עדי. פרטים נוספים באתר "בישול טבעוני שמח" או בטלפון 052-6393378.