מתחדשים באילה 360

רותי בוסידן
במתחם המסחרי במרכז עינב הושקו לאחרונה שני בתי עסק חדשים: אמיליה בר המציע תפריט קוקטיילים עשיר ומנות שף, ומאפיית הגמל שתהיה פתוחה לאורך רוב שעות היממה
צילום: טלי רוזנשטיין

מתחם אילה 360 במרכז עינב במודיעין התחדש לאחרונה בשני עסקים חדשים, שהראשון מביניהם – אמיליה בר – הוקם בידי חן יחזקאל, דמות ידועה בחיי הלילה של העיר. "אמיליה זה בעצם בר מאוד מעניין", הוא מספר, "רצינו להביא סגנון ייחודי שלא קיים במודיעין. זה בר שיש בו מנות שף מאוד מוקפדות, קוקטיילים ברמה גבוהה ויינות מעולים. העיצוב מאוד ייחודי והשקענו במערכת סאונד מאוד איכותית, שנותנת אפשרות לחוויה מוזיקלית בלי שיהיה צורם באוזניים. מה שרצינו זה להביא חוויה כוללת – גם קולינרית, גם שתייה טובה, גם אווירה, סאונד ושירות ברמה גבוהה. אנחנו מקפידים על כל הדברים האלה".

הבר החדש פתוח בימים א'-ה', ובהמשך יפעל גם בימי שישי עד שעות אחר הצהריים ובמוצאי שבת. "המקום סגור בשישי בערב", אומר יחזקאל, "גם אני וגם השותף שלי החלטנו שאנחנו רוצים את סוף השבוע עם המשפחה והילדים. אני מכיר את חיי הלילה במודיעין וביום שישי אנשים לא יוצאים, ולכן אין כדאיות כלכלית לפתוח. אין ביקוש ואין בזה טעם. הקהל תמיד אומר שהוא רוצה, אבל כשמגיעים לתכל'ס הם לא באים".

למה בחרתם להתמקם דווקא במרכז עינב?

"הקהל של מודיעין לא צריך לנסוע מחוץ לעיר, ולכן החלטתי לעשות להם משהו הכי טוב מתחת לבית בישפרו. בגלל ההיכרות שלי עם המורכבות של נושא הרעש, כי לעסקים במע"ר כל הזמן מזמינים משטרה בגלל הרעש, בישפרו זה אזור תעשייה ואין בעיות כי אין שכנים, ואפשר לבלות עד שעות מאוחרות".

עוד מספר יחזקאל כי קהל היעד הוא מגיל 21 ומעלה, כאשר המקום יהיה פתוח מהשעה שש בערב ועד ללקוח האחרון. "בהמשך כנראה נפתח גם בשישי בצהריים עד אחרון הלקוחות, וגם נעשה קבלות שבת כיפיות עם אווירה מיוחדת. המנות שלנו לא מביישות שום מסעדת גורמה תל אביבית".

העסק החדש השני באותו מתחם הוא בבעלות ריאד איברהים, המפעיל גם את שווארמת אבו גוש הסמוכה. "יש לנו במאפייה טאבון שמוציא מדי יום סמבוסקים, פיצות אישיות וטוסטים, בנוסף לכריכים וסלטים, מאפים מתוקים ומלוחים. מה שמאפיין אותנו זו האיכות, הניקיון והעיצוב של המקום. כל מי שנכנס מתפעל מהעיצוב, מהשירות ומקבלת הפנים. המוצרים שלנו מאוד טריים. אנחנו מכינים את הכל כל יום מחדש ולא משאירים שום דבר למחרת.

למה החלטתם לפתוח דווקא במודיעין?

"יש לנו קהל שהיה מגיע באופן קבוע למאפיה שלנו באבו גוש וביקש מאיתנו לפתוח מקום במודיעין. אני מרגיש מחויבות לקהילה פה בעיר. יש פה אנשים מאוד אינטליגנטים, מתורבתים וכיף לעבוד איתם. אני מרגיש פה שאני חווה משהו שחסר במדינה. הקשר האישי שאתה מייצר עם הלקוחות זאת חוויה שלא ניתן לתאר אותה".

ולסיום, למה "הגמל"?

"הגמל מסמל מבחינתנו את אהבת הארץ, את הארץ ואת המדבר".

כתבות נוספות

מהנדסים לטובת הילדים

על פרויקט "תחפושות מתגלגלות", המאפשר לילדים בכיסאות גלגלים ליהנות מחג הפורים, חתומה יעל ממודיעין, מהנדסת בתעשייה האווירית