החוכמה – להכין כריך ממש טעים

איילת לוין

שנת הלימודים זה עתה החלה, ההורים ברובם שמחים לחזור לשגרה והילדים משקיעים עצמם בלימודים, חוגים ובילויים עם החברים או הסמארטפון. הצלחה בלימודים ובפן החברתי חשובים מאד, אבל הרבה פעמים אנו שוכחים מאחד הדברים הבסיסיים ביותר שבלעדיו אי אפשר, והוא התזונה שמשפיעה באופן ישיר על הבריאות, התפתחות תקינה וצמצום הסיכויים להשמנה. זה חשוב בכל גיל, אבל בשלב הצמיחה והגדילה וכשמדובר בשלב בו הילדים והצעירים לומדים הרגלים אולי חשוב אף יותר.

מטיאש. "טעם הוא עניין נרכש" (צילום פרטי)

ענת מטיאש, דיאטנית קלינית המתמחה בילדים, מציגה את כללי הזהב הסעדת הילדים שהולכים לבית הספר:

  • שאלו את הילדים מתי הם אוכלים: האם אכן הם מנצלים את הפסקת העשר על מנת לאכול או שמחכים לשעות מאוחרות יותר? נסו לעודד אותם לאכול כמה שיותר מוקדם. מזון זה הוא אנרגיה זמינה – גם לגוף וגם למוח, מה שיאפשר להם להיות בריכוז מרבי לאורך יום הלימודים. דברו איתם בשפה שלהם והסבירו להם שזה חשוב להתפתחות והגדילה המיטבית שלהם.
  • וודאו שילדיכם אוכלים את האוכל שנשלח איתם לבי"ס. בדקו מדי פעם שלא נשאר סנדביץ' או פרי חבוי ומרקיב בתוך התיק.
  • למרות שרוב הילדים יעדיפו את הלחם הלבן והמוכר לכריך שלהם, חשוב לדעת שהלחם המלא מכיל סיבים תזונתיים, שמעבר להיותם בריאים הם גם מורידים את קצב עיכול המזון ומאפשרים עליה איטית יותר של רמת הסוכר בדם – מה שעוזר לנו להישאר שבעים וערניים למשך זמן רב יותר.  כיום קיים על המדף מגוון של לחמים מלאים, מסוגי קמחים שונים ועם תוספות שונות אשר יתאימו כמעט לכל חך. נסו לחשוף את הילדים ובדקו מה קולע לטעמם. ואל תשכחו – טעם זה גם עניין של הרגל. לא להתייאש אחרי פעם אחת!
  • שלבו בכריך ירקות. הם יעניקו צבע, פריכות ועניין, יוסיפו לתחושת השובע ויעניקו ויטמינים ומינרלים.
  • נסו ליצור כריך "פתוח". כריך שניתן לאכול ממנו כל פרוסת לחם בנפרד. אמנם אוכלים את אותה כמות אך משך זמן האכילה עולה ואיתו התחושה שאכלנו יותר. אפשר לתת לילד כריך סגור עם גבינות ולצרף שקית עם ירקות שונים בצד. כל יוכל בעצמו להרכיב את הכריך בבית הספר, יחד עם ירקות לבחירתו.
  • על מנת לתת תחושת שובע לאורך זמן יש להמעיט בפחמימות פשוטות ולשלב ממרח המכיל חלבון ו/או שומן (מהסוג הבריא). השתדלו להפחית בשימוש בשוקולד ובריבה המסורתיים ולעבור לאט ובהדרגתיות לכריכים בריאים יותר.
    • גבינות: קוטג', גבינה לבנה, סימפוניה 5%, גבינה בולגרית (לעיתים יותר רחוקות כיוון שעשירה בנתרן) וכו'. כל מה שייקלע לטעם הילד. שלבו בגבינות עשבי תיבול כמו זעתר, בזיליקום ושמיר כדי לגוון בטעמים.
    • טחינה: עשירה בברזל ובסידן וזו מהשומשום המלא אף מכילה סיבים תזונתיים. הטחינה מכילה כמויות גבוהות של חומצות שומן חד ורב בלתי רווים אשר נחשבות ל" חומצות שומן טובות".
    • אבוקדו: עשיר בויטמין E, אשלגן, מגנזיום וחומצה פולית. מכיל גם הוא "חומצות שומן טובות".
    • ביצה/חביתה: עשירה בחלבון ויחסית דלה בקלוריות (עקב כמות מים גבוהה ש"כולאת" בתוכה). מכילה ויטמיןA  ויטמין B12. ניתן להכין בכל דרך שאוהבים ולשלב עם תוספות שונות על מנת ליצור מגוון.
    • טונה: עשירה בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. מכילה מעט קלוריות, חומצות שומן חיוניות ואף ויטמינים כמו B12& B3.
2014-09-14 12:25:55
2037-02-25 03:09:00

כתבות נוספות

להסתפק במה שיש

אחרי שקראתי את נתוני המחקר של משרד החינוך והזדעזעתי עמוקות, התחלתי לחשוב שבהתחשב במצב אולי עדיף לי להיות אופטימי

תנובה מגיעה למודיעין

בעוד מספר שבועות תעביר החברה את פעילות המרכז הלוגיסטי האוטומטי שלה מחולון לפארק הטכנולוגי בעיר, בהשקעה של 350 מיליון שקל

ועכשיו למאני טיים

עירוני מודיעין הפסידה לנתיבות, מובילת הטבלה, אבל הבטיחה את מקומה בפלייאוף ותחכה כעת לראות מי יהיו היריבות במאבק על העלייה

להסתפק במה שיש

אחרי שקראתי את נתוני המחקר של משרד החינוך והזדעזעתי עמוקות, התחלתי לחשוב שבהתחשב במצב אולי עדיף לי להיות אופטימי

המשך קריאה »

ועכשיו למאני טיים

עירוני מודיעין הפסידה לנתיבות, מובילת הטבלה, אבל הבטיחה את מקומה בפלייאוף ותחכה כעת לראות מי יהיו היריבות במאבק על העלייה

המשך קריאה »

צפוף פה, צפוף

חודשיים אחרי הפתיחה החגיגית של מועדון הגריי במע"ר ומבקרים רבים במקום מדווחים על צפיפות בלתי נסבלת: "אי אפשר לזוז, אפילו המלצרים לא מצליחים להגיע לשולחנות" • בעלי המועדון: "נמשיך להביא מוזיקה ותרבות איכותית שישמחו את תושבי מודיעין"

המשך קריאה »

תוכן שיווקי » אולי יעניין אותך