עשה זאת בעצמך

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור: כל אחד יכול להיות גבן ולהכין צפתית מושקעת בעצמו, ומתכון לטראפלס עשירים ובריאים
צילום: פרטי

צפתית שקדים (בהשראת מתכון של the planted chef)

היא מבוססת על שקדים טחונים, כשהקורנפלור והאגר אגר (ג'לטין מבוסס על אצות) עוזרים לה להתייצב ולקבל מרקם ממש כמו של גבינה חצי קשה, שאפשר לחתוך לפרוסות או קוביות. אפשר לאכול אותה ככה סתם, או להוסיף לסלט או לטוסט, וכמובן לאכול עם לחם טרי.

המצרכים:

שלב א'

1 כוס קמח שקדים

3/4 כוס מים

3 כפות מיץ לימון טרי

3/4 כף מלח

 

שלב ב'

1 כוס מים

1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה

1 כף אבקת אגר אגר

אופן ההכנה: טוחנים ביחד היטב 1 כוס קמח שקדים, 3/4 כוס מים, 3 כפות מיץ לימון טרי, 3/4 כף מלח. בסיר קטן מבשלים ביחד: 1 כוס מים, 1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה, 1 כף אבקת אגר אגר. מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה, ואז מנמיכים ומבשלים כמה דקות עד שמסמיך. מוסיפים את תערובת השקדים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב, עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה כמו דייסה סמיכה מאד.

מסירים מהאש ומעבירים לכלי מרופד בשלוש שכבות של נייר סופג, או בד ייעודי לגבינה. בשלב זה אפשר להוסיף תוספות אם רוצים (בצל מטוגן/עגבניות מיובשות/ פלפל שחור ועוד). מכניסים לקירור של 10 שעות לפחות. לאחר הקירור וההתייצבות מסירים את הנייר ונהנים מגבינה מדהימה. שומרים במקרר בקופסה סגורה.

 

טראפלס שוקו-תמר

לא תאמינו כמה שהטראפלס האלה שוקולדים רכים ועשירים בטעם משגע. הם קלים להכנה וסוגרים את הפינה של חטיף מתוק ובריא. נסו ותופתעו.

המצרכים:

250 גר' תמרים מרוסקים (לא ממרח תמרים)

1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (אפשר יותר)

1/2 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים)

2 כפות קקאו איכותי

1/8 כפית קינמון

1 כף שמן קוקוס / טחינה גולמית/חמאת בוטנים/חמאת אגוזים

לקישוט: שומשום/שקדים טחונים/פיסטוקים קצוצים/קוקוס טחון.

אופן ההכנה: מערבבים את כל הרכיבים מלבד חומרי הקישוט. מניחים את חומרי הקישוט בקערות נפרדות. יוצרים כדורים ומגלגלים בקערות עם השומשום/קוקוס/פיסטוקים.

כתבות נוספות