לחמניות נהדרות לפסח

באדיבות סוגת, צילום דן פרץ
2014-04-13 13:58:08
2014-04-13 13:58:08

חומרים

2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מלח "סוגת"
1/2 כפית פלפל שחור
200 גרם קמח מצה
6 ביצים

הכנה:
1. קודם כל חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. רפדו את תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. בסיר הרתיחו מים, שמן ותבלינים. בנקודת הרתיחה כבו את האש והוסיפו את קמח המצה בבת אחת.

3. בחשו היטב והוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה ללא הפסקה עד שמתקבל בצק אחיד.

4. הוסיפו מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וצרו כדורים בגודל של לחמניית ביס. אם קל יותר, שמנו קצת את הידיים בשמן או עטו כפפות חד פעמיות על כפות הידיים.

5. הניחו בתבנית ואפו שלוש רבעי השעה.

6. מומלץ להגיש חם.

 

כתבות נוספות

שוכרים במצוקה

מחיר השכירות הממוצע במודיעין עלה בשנה האחרונה ב-10.25%, לאחר ירידה קלה מאז שנרשם שיא של כל הזמנים בספטמבר, והשלים עלייה של למעלה מ-23% בחמש השנים האחרונות

בירה תשמח לבב אנוש

פסטיבל הבירה חוזר למודיעין בשבוע הבא, ומלבד דוכנים של מבשלות ישראליות ומתחם אוכל יופיעו גם ההרכבים פול טראנק וג'יין בורדו

שוכרים במצוקה

מחיר השכירות הממוצע במודיעין עלה בשנה האחרונה ב-10.25%, לאחר ירידה קלה מאז שנרשם שיא של כל הזמנים בספטמבר, והשלים עלייה של למעלה מ-23% בחמש השנים האחרונות

המשך קריאה »

בירה תשמח לבב אנוש

פסטיבל הבירה חוזר למודיעין בשבוע הבא, ומלבד דוכנים של מבשלות ישראליות ומתחם אוכל יופיעו גם ההרכבים פול טראנק וג'יין בורדו

המשך קריאה »