הנהלת הקניון החליטה "להעיר" מעט את חג השבועות המנומנם ועשתה זאת באמצעות תחרות להכתרת "עוגת הגבינה הטעימה בעיר".
צוות השיפוט בקניון במודיעין (צילום יואל סלפק)
לפני מספר ימים נקבצו ובאו לקניון אופים ואופות שנרשמו לתחרות, עם מעשה ידיהם להתפאר. 15 עוגות הגיעו לשלב הגמר ונמסרו לטעימת צוות של ארבעה שופטים.
למקום הראשון הגיעה עוגתה של ליאת גולן. האופה הגאה קיבלה גם שוברי קניה בסך 500 שקל לקניה ברשת חנויות "ENTER". המשתתפים האחרים קיבלו זר פרחים.
כל העוגות – במצב טרי וטעים – הועברו למחלקת הרווחה של העיריה, שהעבירה אותן למשפחות מעוטות יכולת.
עוגת הגבינה של ליאת גולן. (צילום יואל סלפק)
פאי גבינה עם למון קארד
לקלתית:
100 ג׳ אבקת סוכר
200 ג׳ חמאה רכה
300 ג׳ קמח
ביצה
למלית:
2 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי
1/2 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
למון קארד:
2 חלמונים
70 מ"ל מיץ לימון סחוט מלימונים
90 גרם סוכר
50 גרם חמאה
כפית גרידת לימון
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה נעבד פלדה נניח חמאה, סוכר, וקמח ונעבד לתערובת פירורית. נוסיף א הביצה, תמצית הווניל וגרידת הלימון ונעבד רק עד שמתקבל בצק. נשטח לדסקית ונקרר במקרר למשך כשעה.
1. נרדד את הבצק לעובי של כ3 מ"מ ונרפד את תבנית הפאי שלנו (או את הטארטלטים).את פני הבצק נדקור בעזרת מזלג, על מנת שלא יתנפח במהלך האפייה. נניח את הקלתיות במקפיא עד לשימוש.
2. מכינים את הלימון קארד. מערבבים את כל החומרים למעט החמאה על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה ורואים בועות. זה לוקח לא מעט זמן, צריך להיות סבלניים. כשהתערובת סמיכה כמו דייסה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה. מניחים להצטנן ואז מכניסים למקרר, עד לשימוש.