עוגת טופי

מתכון צילום וסטיילינג – נעמי אבליוביץ'
2014-02-24 13:34:57
2014-02-24 13:34:57

1 אינגליש קייק

רכיבים:

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

½ כפית מלח

100 גרם חמאת "תנובה", רכה

¾ כוס סוכר לבן

2 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל יוגורט "תנובה" 4.5% שומן

לציפוי טופי:

     1  מיכל  שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

½ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
  2. בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
  3. בקערת מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים במהירות בינונית עד לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית הוניל.
  4. מוסיפים את היוגורט ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה. אופים עד להזהבה וקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש, כ- 60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
  6. כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית. כשהסוכר נמס לחלוטין מניחים לנוזל לרתוח 12-14 דקות.  מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.
  7. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

 

כתבות נוספות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

המשך קריאה »