1 אינגליש קייק
רכיבים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית מלח
100 גרם חמאת "תנובה", רכה
¾ כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל יוגורט "תנובה" 4.5% שומן
לציפוי טופי:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
½ כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
- בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים במהירות בינונית עד לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית הוניל.
- מוסיפים את היוגורט ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה. אופים עד להזהבה וקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש, כ- 60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
- כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית. כשהסוכר נמס לחלוטין מניחים לנוזל לרתוח 12-14 דקות. מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה.