עוגת יומולדת ללא תוספת סוכר

באדיבות קרין גורן ל'סוגת', צילום: יח
2014-02-16 13:42:40
2035-06-27 02:59:00

חומרים

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

1 כוס אבקת "סוכרלוז" סוגת

6 ביצים

½ כוס תחליף דבש או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

200 גרם חמאה

½ כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר

¾ כוס קמח (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים אבקת סוכרלוז "סוגת", ביצים ותחליף דבש 10 דקות במהירות גבוהה.
  3. במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה רסק תפוחים.
  4. מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט רק עד איחוד.
  5. משטחים בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וסדוקה. מצפים (ראו סוד) ושומרים במקרר עד ההגשה.

סוד מתוק

לציפוי שוקולד לעוגה ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר, 1/2 כוס שמנת מתוקה וכף סילאן טבעי או תחליף דבש. טורפים לרוטב אחיד ומורחים על העוגה המוכנה (אחרי שנתתם לה קצת להתקרר). 

כתבות נוספות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

המשך קריאה »