חומרים
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
1 כוס אבקת "סוכרלוז" סוגת
6 ביצים
½ כוס תחליף דבש או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
200 גרם חמאה
½ כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר
¾ כוס קמח (100 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים אבקת סוכרלוז "סוגת", ביצים ותחליף דבש 10 דקות במהירות גבוהה.
- במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה רסק תפוחים.
- מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט רק עד איחוד.
- משטחים בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וסדוקה. מצפים (ראו סוד) ושומרים במקרר עד ההגשה.
סוד מתוק
לציפוי שוקולד לעוגה ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר, 1/2 כוס שמנת מתוקה וכף סילאן טבעי או תחליף דבש. טורפים לרוטב אחיד ומורחים על העוגה המוכנה (אחרי שנתתם לה קצת להתקרר).