מרכיבים:
- 10 תאנים יבשים
- 10 משמשים יבשים
- 10 שזיפים (מגולענים) יבשים
- 150 גר' אגוזי מלך
- 100 גר' צימוקים
- 2 בצלים
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- כל פירות היבשים לחתוך לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ
- לקלף את הבצל לחתוך לרצועות דקות
- לטגן את הבצל עד מצב של צבע זהב
- להוסיף את פירות היבשים, הסילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון לערבב
- להוסיף 1/4 כוס מים להנמיך להבה ולצמצם את הרוטב.
- להקפיץ את אגוזי המלך ולאחר מיכן להוסיף לקראת סוף צימצום רוטב את אגוזי המלך
המלצה– ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים, פיסטוקים.