חומרים לשטרודל:
3 עלי בצק פילו
כף חמאת עיזים משק צוריאל
1 גליל גבינת מה עז 9% משק צוריאל חתוכה לטבעות
חופן אגוזי פקאן מסוכרים
גרירת לימון מלימון אחד
3 כפות גבינת תבור 5% משק צוריאל
טימין טרי בלי הגבעול
חומרים לתערובת התפוחים:
4 תפוחים גרנד סקוט מקולפים וחתוכים לקוביות
1 כף חמאת עזים
1 כפית קינמון
2 כפיות סוכר
אופן הכנה:
להכנת תערובת תפוחים:
מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים
מוסיפים למחבת את הסוכר והקינמון וממשיכים לבשל ומערבבים עד שהתפוחים מתרככים מעט ומקבלים גוון שחום
להכנת השטרודל:
מניחים עלה פילו אחד על משטח נקי ומורחים את חלקו העליון בחמאה מומסת. מניחים מעליו םילו נוסף ושוב מורחים בחמאה מומסת את חלקו העליון. מעליו מניחים את עלה הפילו האחרון ומורחים את חלקו העליון בחמאה מומסת.
מניחים את תערובת התפוחים לרוחבו של בצק הפילו ולהשאיר 2.5 סמ ללא תערובת
מסדרים על תערובת התפוחים את טבעות גבינת מה עז ותבור
מוסיפים את האגוזים, טימין וגרידת הלימון על הגבינות, מגלגלים את הבצק עם המילוי
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.