למרות שהעיר מודיעין חצתה כבר את רף 100 אלף תושבים, ולמרות השקת המע"ר כאזור הבילוי המרכזי, גם בשנים האחרונות נתקל מי שרוצה לשתות קפה בשבת בבוקר במצוקת מקומות בילוי.
מספר בתי הקפה והמסעדות הפתוחות במהלך השבת עדיין נמוך יחסית לגודלה והתפתחותה של העיר, ומי שינסו לתת כעת מענה למצוקה הם בעלי הגלידריה הוותיקה דלי קרים במע"ר, שהעתיקו את מיקומה לצדה השני של השדרה ופתחו בצמוד לה גם בית קפה חדש בשם Nooka, במיקום בו שכנה מאפיית אנג'ל.
הבעלים יואל ומרב דהן מספרים על המקום החדש, שנמצא בכתובת דם המכבים 35, מול מסעדת קסבה: "אנחנו בית קפה בוטיקי וקטן עם קפה, כריכים, מאפים, עוגיות שוות ועוגות אישיות. בהמשך נתפתח לעוד דברים ונגדל, אבל כרגע פתחנו בקונפסט של קפה וכריכים, הכל בעבודת יד ואנחנו עובדים עם קונדיטורית שעושה לנו את כל המאפים. באותו מתחם גדול יהיו גם הגלידרייה וגם בית הקפה. היום אנחנו עושים את האיחוד ביניהם. למרות האיחוד מדובר בשני עסקים שונים, עם שתי כניסות נפרדות ומקומות ישיבה נפרדים".
איך נולד הרעיון לפתוח בית קפה?
"זיהינו את הצורך שקיים בעיר של לקוחות שצמאים לבית קפה שפתוח בשבת בבוקר. יש פה ביקוש מאוד גדול לקפה בוטיקי שפתוח בשבת, וגם רצינו להחזיר את כל הלקוחות שהתפזרו בכל עגלות הקפה שיש באזור ולהחזיר אותם למרכז העיר. המקום נגיש, יש לנו פה עצים גדולים ושולחנות מתחת לעצים, יש אווירה מאוד כיפית. זיהינו את הפוטנציאל גם של הפינה שלקחנו וגם את הצורך של האנשים שיהיה משהו קצת אחר, והכי חשוב שיהיה פתוח בשבת".
בני הזוג דהן, המתגוררים בעיר כבר 25 שנים, הגיעו לעסקי המזון לאחר שניהולו קריירה בתחומי הביטוח וההייטק. "היינו שכירים כל החיים", אומרת מרב, "בעקבות משבר גיל 45 יש אנשים שמתגרשים ויש אנשים שפותחים עסקים. אנחנו עושים את זה מכל הלב, נותנים שירות מכל הלב ומקבלים פידבקים מקהל הלקוחות הקבוע שלנו. כשאת מקבלת פידבק טוב בחזרה מאוד כיף לך להמשיך לעשות את מה שאת עושה. יש תחושה טובה".
והתגובות עד כה?
"התגובות מעולות, אנשים באמת מאוד מרוצים. כי אנחנו עושים את זה כמו שצריך, דואגים להביא את הסחורה הטובה ביותר, הכל טרי, הכל נאפה כל בוקר והתגובות בהתאם. כשהמוצר איכותי והשירות והמחיר הוגנים ושווים לכל כיס, התגובות הן מאוד טובות. אנשים מאוד מרוצים שפתוח בשבת. אני רואה תגובות בפייסבוק שאנשים אומרים 'סוף סוף יש בית קפה שפתוח בשבת'. אבל העיקר הוא לפתוח, צריך לדעת לעשות את זה כמו שצריך ולעשות את זה נכון, ואני מקווה שאנשים יבואו וימשיכו לפרגן לנו".