שובה של האיטלקיה

רותי בוסידן
שלוש שנים לאחר שמסעדת פפינו מהיכל התרבות נסגרה, חובבי האוכל האיטלקי ישמחו לשמוע שהיא שבה לפעילות בבנייני פלטינום בפארק הטכנולוגי עם התפריט המקורי: "יש המון לקוחות שמגיעים כי אהבו את המסעדה"
צילום: פרטי

חובבי האוכל מביניכם, אלו שזוכרים לטובה את הפסטות והפיצות של פפינו, המסעדה האיטלקית שפעלה בהיכל התרבות ונסגרה לפני שלוש שנים, ישמחו בוודאי לשמוע כי היא שבה לפעילות, גם אם בבעלות חדשה ובמתכונת מעט שונה.

כזכור, פפינו פעלה במשך מספר שנים בכניסה להיכל התרבות, עד לתחילת השיפוצים במקום שאילצו את הבעלים לסגור, במקביל למגפת הקורונה. לאחרונה שבה כאמור המסעדה לפעילות, הפעם במיקום בו שכן קפה עמנואל בבנייני פלטינום ובבעלותו של אוהד גבאי, שהחליט להסב את הקפה שניהל למסעדה האיטלקית האהובה.

השבוע סיפר גבאי, תושב העיר בן 36 שניהל בעבר בר במכבים, על ההחלטה לסגור את הקפה ולפתוח את המסעדה במקומו: "הבעלים הקודמים של פפינו הם חברים שלי, והתחיל שיח של 'למה שלא נעביר את המסעדה לכאן?', וכך נולד בעצם הרעיון לפתוח מחדש את המסעדה. בנוסף, בית הקפה שלי עבד עד השעה ארבע אחר הצהריים, רציתי להאריך לשעות הערב עם משהו יותר רחב מבחינת תפריט אוכל, ופפינו התאים לכך".

עוד מספר השבוע גבאי כי במסגרת הפתיחה המחודשת נשמר רובו של התפריט המקורי, וכי עד כה הקהל מצביע ברגליים. "מאז שפתחנו יש המון לקוחות חוזרים שהתגעגעו למסעדה, כי היא הייתה מסעדה מאוד אהובה בעיר".

למה לא ניסיתם לחזור למיקום הקודם של המסעדה בהיכל התרבות?

"לא חשבנו לחזור לשם, יש לי עסק קיים ועשיתי לו התאמות. אמנם השטח הפנימי של המקום קטן, אבל יש לי אזור ישיבה חיצוני מאוד גדול שרובו מקורה ובלי שמש ישירה, וגם נמצא בין בניינים אז יש בריזה טובה".

על התפריט מספר גבאי: "יש לנו מנות ראשונות, סלטים, פיצות עם בצק שנעשה במקום – בצק דק וקריספי, פסטות, ריזוטו, סלמון ועוד מבחר מאוד גדול של מנות. וכמובן שיש את כל המסביב – קינוחים, שתייה חמה וקרה ואלכוהול. כל התפריט מבוסס למעשה על התפריט הקודם של  פפינו. ירדו כמה מנות, אבל בגדול אלו אותם מתכונים".

עוד הוא מוסיף כי "אנשים שמחים שפתחנו בחזרה ואנחנו כרגע מתמקדים בלשמור על מוצר טוב ועל שירות טוב. המטבח הוא מטבח פתוח והכל נעשה מול הלקוחות, אנחנו שומרים על ניקיון ועל רמה. הלקוחות הם אנשים שעובדים במתחם ולקוחות נוספים מכל העיר והאזור, שחלקם הכירו את פפינו מהעבר ושמחים לחזור וחלקם לקוחות חדשים".

בשלב זה פפינו המחודשת פתוחה בין השעות 12:00-17:00 לארוחות עסקיות, ולאחר מכן ועד לשעה 22:00 לתפריט ערב. בנוסף, בימי שישי בבוקר המקום פתוח עד לשעה 16:00 עם תפריט בראנץ' "שבנוי על קלצונה, כריכים נפוליטאניים, פלטת גבינות ועוד, ובהמשך נפתח גם במוצ"ש", אומר גבאי ומספר גם על התחושות לפתוח עסק חדש בצל המצב הביטחוני המורכב: "יש חששות, אבל יש גם אמביציה חזקה להמשיך לנהל את העסק ולספק לאנשים אווירה טובה. בסוף החיים ממשיכים למרות המצב".

כתבות נוספות

לדבר עם הבן שאיננו

איציק ומרים שפיר ממודיעין איבדו את בנם דור חנן ב-7 באוקטובר, לאחר שנרצח יחד עם בת זוגו באחת ממסיבות הטבע. מאז הספיק שפיר לארגן תביעה נגד הרשות הפלסטינית, ללמוד פיתוח קול ולהעלות מופע אישי, ולכתוב יומן אישי בו הוא גם מתכתב עם בנו המנוח

שנה לאסון

ביום שני הקרוב תחלוף שנה מאז אירועי ה-7 באוקטובר, ומלבד טקס הזיכרון העירוני יקיימו בתי הספר שאיבדו בוגרים טקסים משלהם

מדריך בניית סאונה בבית

  בניית סאונה בבית היא פרויקט שאפתני שיכול לשפר את איכות החיים שלכם ולהפוך את הבית למקום מרגיע ומפנק. בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים

המשך קריאה »

לדבר עם הבן שאיננו

איציק ומרים שפיר ממודיעין איבדו את בנם דור חנן ב-7 באוקטובר, לאחר שנרצח יחד עם בת זוגו באחת ממסיבות הטבע. מאז הספיק שפיר לארגן תביעה נגד הרשות הפלסטינית, ללמוד פיתוח קול ולהעלות מופע אישי, ולכתוב יומן אישי בו הוא גם מתכתב עם בנו המנוח

המשך קריאה »

שנה לאסון

ביום שני הקרוב תחלוף שנה מאז אירועי ה-7 באוקטובר, ומלבד טקס הזיכרון העירוני יקיימו בתי הספר שאיבדו בוגרים טקסים משלהם

המשך קריאה »