בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק כי בית החולים שיבא תל השומר יפצה הורים לתאומות סיאמיות ב-9 מיליון שקל, לאחר שבמהלך ההיריון טענו הרופאים כי מדובר בבעיה קלה בה ניתן יהיה לטפל בניתוח לאחר הלידה.
תחילת המקרה בשנת 1998, אז נכנסה האם הצעירה להריון עם תאומות, ובמהלך המעקב הרפואי בקופת החולים ובשיבא תל השומר עלו ממצאים מדאיגים. למרות הממצאים החריגים, רופאי בית החולים הרגיעו את ההורים וטענו כי ניתן יהיה לטפל בבעיה בניתוח לאחר הלידה, אולם לא העלו בפניהם את האפשרות כי התאומות יהיה מחוברות גם באיבריהן הפנימיים.
בשבוע ה-32 להיריון נולדו התאומות בניתוח קיסרי, שרק לאחריו התגלה כי הן מחוברות במעיים. מאז לידתן סובלות התאומות מבעיות רפואיות מורכבות רבות, ונזקקות לטיפולים רפואיים ושיקומיים לכל חייהן.
בפסק הדין קבעה השופטת כי הצוות הרפואי ידע על החשדות כי מדובר בתאומות סיאמיות ובחר שלא לעדכן את ההורים, ובכך מנע מהם לשקול את הפסקת ההיריון.