הגול יותר חשוב מהכל

ערן קמינסקי
2015-12-06 00:00:00
2018-06-27 01:00:00

מגרש הכדורגל בשדרות עמק בית שאן אירח בסוף השבוע מפגש לא שגרתי. במקום שחקני עירוני מודיעין, ששואפים להיות מסי הבא, התרוצצו להן על המגרש עשרות שחקניות בנות 8-10, יהודיות וערביות מיישובים בישראל וברשות הפלסטינית.

מאחורי היוזמה עומד מרכז פרס לשלום, המפעיל את פרויקט "בתי ספר תאומים לכדורגל ולשלום". במסגרת הפרויקט, המקבץ יחד מדי שנה כ-1,500 ילדים וילדות, מתקיימות בישובים ישראלים (יהודים וערבים) ופלסטינים פעילויות ספורט לאורך כל השנה, בהן לכל קבוצה יש תוכנית אימונים משלה וכן אימונים יחד עם קבוצה "תאומה" מהצד השני אשר מלווה אותה לאורך השנה.

במקרה זה מדובר על קבוצות מבית לחם וירושלים, אבו גוש ומבשרת ציון. אחת לחודש נפגשות הילדות לפעילות משותפת עם בית הספר התאום שלהן, ומשחקות יחד בקבוצה מעורבת בעלת מטרה משותפת הפועלת לפי חוקי ה"משחק ההוגן". מעבר לערך הספורטיבי, מטרת הפרויקט היא כמובן לתת לילדות את האפשרות להכיר את הצד השני דרך מגע ישיר ובכך לאפשר לפחדים, למחסומים ולסטריאוטיפים להיעלם.

המפגש במודיעין יצא לפועל ממש ברגע האחרון, כאשר ענייני בירוקרטיה ולוגיסטיקה העמידו את קיום המפגש בספק. בסופו של דבר הושגו כל האישורים הביטחוניים והשחקניות הפלסטיניות הגיעו לעיר. לבנות התלוו בני המשפחה וגם משלחת דיפלומטית גרמנית, שכללה מאתיים אורחי משרד החוץ שהגיעו לצפות כיצד מתקיימות פעילויות חינוך לסובלנות ודו קיום בצל המציאות הביטחונית המתוחה בימים אלה.

משתתפי המשלחת הגרמנית, בהם אמנים, פוליטיקאים צעירים, עיתונאים ואנשי אקדמיה, אמורים לפעול כשגרירי הסברה של ישראל בגרמניה לאחר שישובו לארצם. לדברי המארגנים הם הראו התלהבות ועניין רב מהפגישה הבין-קהילתית על מגרש הכדורגל, בעיצומה של תקופה מתוחה זו בארץ.

מארגני האירוע מטעם מרכז פרס לשלום ציינו את התלהבות חברי המשלחת הגרמנית משיתוף הפעולה היהודי-ערבי-פלסטיני. במרכז פרס מתכננים אירועים נוספים במודיעין בקרוב, ואף אמרו כי ייתכן מאוד ששמעון פרס, נשיא המדינה וראש הממשלה לשעבר, יגיע לעיר וייפגש עם חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין.

מרכז פרס לשלום פיתח במהלך השנים מתודות חינוכיות ייחודיות המשלבות כלים שונים במטרה לתת לבני נוער ולצעירים את האפשרות לקחת חלק בפעילויות חינוכיות שיאפשרו את הפגת מטען החשש, הפחד והדעות הקדומות שמביא עימו הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במרכז פרס מתמקדים בשלושה תחומים: ספורט, מדיה וטכנולוגיה ותרבות ואומנות. בין שלל הפרויקטים המתקיימים מטעם המרכז, אפשר למצוא מלבד בתי הספר לכדורגל ולשלום את פרויקט התחלות חדשות במסגרתו צוות ישראלי-פלסטיני מפיק ומציג הצגת ילדים המתארחת בבתי ספר בכל רחבי הארץ, פרויקט המעודד בני נוער משני הצדדים לתקשר ביניהם באופן בלתי אמצעי באמצעות פלטפורמת google hangout ופרויקט צילום ייחודי המחבר בין נערים ישראלים וערבים בגילאי 15-16.

בתמונה: השחקניות משני העמים, בתום המשחק במודיעין (צילום: מרכז פרס לשלום)

כתבות נוספות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

המשך קריאה »