אחד מ"סיפורי החלם" הגדולים בתולדות מודיעין הגיע השבוע לסיומו המיוחל, גם אם בשלב זה באופן חלקי.
מדובר על המעבר המחבר בין תחנת הרכבת מודיעין מרכז לבין מרכז התחבורה העירוני הסמוך, שבמשך שנים ארוכות עמד חסום לתנועת הנוסעים בשל ויכוח על האחריות למימון האבטחה הדרושה להפעלתו. בשל כך, נוסעי הרכבת המעוניינים להמשיך אל יעדם באמצעות אחד מקווי האוטובוס במרכז התחבורה, נאלצו עד כה לצאת מתחנת הרכבת ולהיכנס אל מרכז התחבורה דרך הרחוב, ואחרי בדיקה ביטחונית נוספת, מה שפוגע כמובן בנגישות וביעילות מערך התחבורה הציבורית עבור הנוסעים.
לפני כשנה בדיוק פנה ראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, אל שרת התחבורה החדשה-ישנה מירי רגב, ואל מנכ"ל רכבת ישראל, בדרישה לשים לפארסה סוף. במכתבו כתב ביבס: "מדינת ישראל, באמצעות משרד התחבורה, מימנה את הקמתו של מרכז התחבורה העירוני בעיר מודיעין. בסמוך למרכז הקימה מדינת ישראל, באמצעות רכבת ישראל, את תחנת הרכבת מודיעין מרכז. התחנה נבנתה כחלק מאותו מתחם תחבורתי מלא, המשלב רכבת כבדה בינעירונית וקווי אוטובוס עירוניים ובינעירוניים. בין השניים קיים מעבר שמטרתו לאפשר גישה ישירה של נוסעי הרכבת אל מרכז התחבורה העירוני ולהיפך. לצערי, מעבר זה מעולם לא נפתח, וזאת עקב מחלוקות בירוקרטיות על מימון אבטחה נוספת או על רמת האבטחה הקיימת במרכז התחבורה אל מול זו הנדרשת, לכאורה, על ידי רכבת ישראל".
עוד הוסיף ביבס, שאף שוחח באותו שבוע עם השרה, כי "אין לי כל ספק שגם אתם תסכימו עמי שמדובר באיוולת, וככזו שיש לפעול באופן מיידי לתיקונה. אבקשכם לפעול בהקדם לתיקון הנושא".
כאמור, השבוע, סופסוף, תוקנה אותה "איוולת", מספר חודשים לאחר שבעירייה הודיעו כי המחלוקת נפתרה והמעבר ייפתח בקרוב. מהעירייה נמסר השבוע כי במקום הותקנו שערי "קרוסלה", מתקן לשיקוף כבודה ומערכת דלתות חשמליות, וכי כבר בימים הקרובים יתאפשר מעבר הנוסעים מהרכבת למרכז התחבורה. עם זאת, בשלב זה יתאפשר המעבר רק בכיוון הזה, ונוסעים המגיעים לאזור באוטובוס ומעוניינים להמשיך ברכבת ייאלצו להמשיך ולצאת אל הרחוב על מנת להיכנס לתחנת הרכבת. בעירייה הסבירו כי מעבר זה יתאפשר רק לאחר איוש מלא של מערך האבטחה במקום.