תושבי השכונות מוריה והשבטים המנהלים בשנתיים האחרונות מאבק ציבורי לפתיחת מעברים בין השכונות לבין רעות, הגישו לאחרונה השבוע לבית המשפט המחוזי בלוד עתירה מנהלית נגד עיריית מודיעין.
כזכור, בצל המאבק המשפטי סביב שאלת האיחוד בין מודיעין למכבים רעות, אי-שם בשנת 2003, הוחלט לבסוף כי הגישה לרעות תוגבל לכניסה אחת בלבד, כאשר שאר הנקודות המחברות את רעות אל השכונות השבטים ומוריה לא הושלמו או נחסמו למעבר. מי שסובלים מהמצב כיום הם תושבי שתי השכונות הגובלות ברעות, שילדיהם לומדים בבית הספר העל יסודי מו"ר ביישוב, ובמקום לצעוד כמה מאות מטרים עד לבית הספר הם נאלצים לנסוע בתחבורה הציבורית, נסיעה שיכולה להימשך בבקרים גם 40 דקות. גם ילדים נוספים, הפעילים בחוגים שונים ברעות או סתם מעוניינים להגיע אל המרכז המסחרי ביישוב, סובלים מהמצב.
השבוע סיפרו למודיעין NEWS פעילי המאבק: והם מוסיפים: "במשך שנה שלמה פעלו גורמים מטעם השכונות מול העירייה בניסיון להגיע להבנות לגבי מערך התחבורה הציבורית, ולחילופין ליצירת קווי הסעות לתלמידים, וכל אלה נענו בנפנוף שרירותי ומתלהם ואי מתן פתרונות ריאליים הולמים שיש בהם תכנון לטווח הרחוק. הלכה למעשה, המצב נותר כפי שהוא. מרבית התלמידים ובני הנוער שנדרשים להגיע לרעות וחזרה ממנה נעזרים בהוריהם כדי שיסיעו אותם. העירייה אינה מוכנה לשקול פתיחת נתיב תנועה אפשרי שיקל על המעבר בין השכונות, בשל התנגדות קומץ מתושבי רעות בטענה שהדבר יפגע באיכות החיים שלהם ובתשתיות. לטענות אלה אין כל ביסוס עובדתי".
עוד הוסיפו השבוע: "אנחנו אומרים 'עד כאן'. לא נאפשר לעירייה, בשל פוליטיקה זולה, פגיעה ברווחתנו ובאיכות החיים שלנו. אנחנו לא תושבים בעדיפות נמוכה מזו של תושבי רעות, ולא נאפשר התייחסות שכזו כלפינו".
עו"ד מורין סימון, ממגישות העתירה, הסבירה השבוע: "העתירה היא בעקבות תשובה מאוד לקונית של העירייה למכתב ששלחנו אליהם. הם בעצם אומרים במכתב שהם מפתחים תוכניות ומתכוונים לעשות כל מיני צעדים, כמו להרחיב את הכביש במנחם בגין, או העתירה שהם הגישו לבג"צ על נושא התחבורה הציבורית בעיר, אבל זה לא נותן לנו פתרון מיידי למצב שנמשך המון זמן. לכן אנחנו סבורים שברמה המיידית הפתרון הנכון הוא לפתוח את המעברים שבין רעות לבוכמן. יש שלושה מעברים אופציונליים. אי אפשר לדבר על זה שזה יפגע באיכות החיים של תושבי רעות, כי איכות החיים שלהם לא גוברת על זכות חופש התנועה שלנו והשירותים שאנחנו מקבלים ברעות ואין לנו מקום אחר לקבל אותם. דרישה נוספת שלנו היא שיאריכו קו אוטובוס קיים, שיעבור דרך אחד מהמעברים שיפתחו, ואז בהכרח תתאפשר גישה יותר טובה לרעות גם מבחינת תחבורה ציבורית וגם מבחינת התניידות פרטית. יש פתרונות מיידיים שאפשר לבצע אותם והם בשליטת העירייה. העובדה שהעירייה לא מנהלת על זה דיון כנדרש, עם פרוטוקול גלוי, יש בה כדי להעיד על השיקולים הזרים והעומס שהעירייה מטילה על תושבי בוכמן, והאפליה הברורה מאוד לטובתם של תושבי רעות".
מדוברות העירייה נמסר: "העירייה פעלה ופועלת רבות לקידום מערך התחבורה הציבורית בעיר, לרבות הגשת עתירה בנושא נגד משרד התחבורה. העירייה קיבלה את העתירה ולומדת אותה בימים אלה, והיא תגיב עליה בהרחבה בפני בית המשפט".