ועדת התנועה במועצת עיריית מודיעין אישרה לאחרונה סימון של חניות נכים המיועדות לרכבים עם מעלון או מתקן הרמה בלבד, ומהעירייה נמסר כי לאחר הצבת השילוט החדש צפויה במקום אכיפה מוגברת.
השילוט החדש יוצב בדגש על מקומות מרכזיים בעיר או בסמוך למוסדות ציבור, בהתאם להנחיית מינהל תכנון ופיתוח תשתיות במשרד התחבורה. עד כה סומנו חמישה מקומות חנייה המיועדים כעת רק לרכבים עם מעלון או מתקן הרמה (בחניית רכבת פאתי מודיעין, ברחוב שדרות החשמונאים ליד רכבת מרכז, פארק המים רעות ובית יד לבנים) ובקרוב יוצב שילוט זהה גם בסמוך לבניין העירייה ובחניית הבריכה העירונית בשדרות עמק זבולון.
בעירייה הדגישו כי הקנס בגין חנייה של רכב ללא מעלון או מתקן הרמה עומד על סכום של אלף שקל, בהתאם לחוק, וכי גם רכב בעל תו נכה לא יכול לחנות בחניות אלו במידה ואין בו מתקן הרמה או מעלון.