"יונתן יכל להיות ספורטאי מצטיין, אבל בחר להיות לוחם"

אבירם שקד
איגור רומנצקי, מנהל מועדון הג'ודו סאקורה במודיעין, סיפר היום על חניכו המוכשר שהיה בסגל נבחרת ישראל הצעירה: "הוא עבר מבית לבית כדי לחלץ משפחות. הוא וחברו לצוות הצילו שלוש משפחות. בבית הרביעי שהם נכנסו אליו, זה נגמר"
צילום: פרטי

סג"ם יונתן גוטין, בן 20, קצין תקשוב ביחידה הרב-ממדית, נפל בדרום בימים הראשונים ללחימה, לאחר שנכנס אל תוך הגיהינום בקיבוץ בארי בניסיון להציל חיים.

מאז שהובא למנוחות בבית העלמין במודיעין מוצפת משפחתו במאות רבות של מבקרים תושבי העיר המבקשים לנחם, בזרם שלא פוסק כבר למעלה מ-24 שעות.

מי שהכיר את גוטין היטב הוא איגור רומנצקי, מנהל מועדון הג'ודו המקומי סאקורה, שליווה את יונתן הג'ודוקא הצעיר במשך שנים רבות. "יונתן היה ספורטאי מצטיין, אלוף ישראל לילדים, סגן אלוף ישראל לנוער וחבר סגל הנבחרת הצעירה", סיפר הבוקר רומנצקי למודיעין NEWS. "הייתה לו אפשרות להיות ספורטאי מצטיין בצבא, אבל הוא בחר להיות לוחם".

על השעות האחרונות לחייו של גוטין סיפר רומנצקי: "יונתן הוקפץ לבארי עם קבלת הידיעות על חדירת המחבלים ליישוב. הוא עבר מבית לבית כדי לחלץ משפחה ועוד משפחה, והציל חיים במחיר חייו שלו. הוא וחברו לצוות הצילו שלוש משפחות. בבית הרביעי שהם נכנסו אליו, זה נגמר. הוא היה מהחניכים הכי טובים שהיו לי בשלושים השנים שאני מאמן. ילד טוב, אהוב, חיובי, מכבד את היריבים. להלוויה שלו הגיעו הרבה חברי נבחרת ישראל. היינו קרובים, אהבתי אותו. כל הזמן הזה הוא המשיך להגיע מתי שרק היה יכול, להגיד שלום ולעזור. ראיתי אותו בפעם האחרונה לפני חודש. התחבקנו, לא ידעתי שלא אראה אותו שוב. זאת טרגדיה. בן אדם הכי טוב שיש. לב טוב, חבר טוב. מעולם לא ראיתי אותו רב עם מישהו. תמיד עוזר, לקטנים, לחברים, בתחרויות. לוחם ללא פשרות. חודשים הוא התאמן עם שבר בחוליה בגב ולא התלונן. אני רוצה לעשות תחרות ארצית לזיכרו, הכל בשביל להנציח את השם שלו".

מאיגוד הג'ודו נמסר: "איגוד הג'ודו מרכין ראש ומשתתף בצער המשפחה על מותו בטרם עת של יונתן גוטין. יהי זכרו ברוך".

כתבות נוספות

יוצאים לאור

השבוע במדור: ספר חדש בסדרת כראמל, מותחן של בראד תור, וקובץ סיפורים מפתיע של סופרת ישראלית

החיוך שנשאר

סמל יהב מעיין ממודיעין נפל ברצועת עזה שבוע בלבד לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה. בביתה בעיר מספרת האם השכולה על הבן שתמיד דאג לחלשים ולבודדים והתעקש לשרת כלוחם: "אני מקווה שהחיוך שלו ייתן לנו את הכוח להתרומם מהשכול"

דור אחרי דור

לא פחות מ-11 שחקנים ושחקניות של עוצמה מודיעין הפכו למאמנים במועדון, וחלקם אף זוכים לעבוד היום עם ההורים

ממודיעין יצא הבלגאן

שינוי במערכת ניהול המלאי וההזמנות של חברת נובולוג מהפארק הטכנולוגי הביא למחסור חמור בתרופות בבתי המרקחת

החיוך שנשאר

סמל יהב מעיין ממודיעין נפל ברצועת עזה שבוע בלבד לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה. בביתה בעיר מספרת האם השכולה על הבן שתמיד דאג לחלשים ולבודדים והתעקש לשרת כלוחם: "אני מקווה שהחיוך שלו ייתן לנו את הכוח להתרומם מהשכול"

המשך קריאה »

דור אחרי דור

לא פחות מ-11 שחקנים ושחקניות של עוצמה מודיעין הפכו למאמנים במועדון, וחלקם אף זוכים לעבוד היום עם ההורים

המשך קריאה »