התוכנית שמקדמת הוועדה לתשתיות לאומיות להרחבת כביש 443 על חשבון שטחי היער הסמוכים למודיעין מעוררת את התנגדות פעילי וארגוני הסביבה, כאשר קק"ל כבר הודיעה כי הרחבת הכביש תגרום לפגיעה אקולוגית.
על פי התוכנית, הנמצאת בשלב זה בהליכי תכנון ראשוניים, כביש 443 יורחב בקטע שבין מחלף בן שמן לצומת מכבים, ויכלול שלושה נתיבים לכל כיוון, בנוסף לנתיב תחבורה ציבורית. בסך הכל אמור להתרחב הכביש לרוחב של כ-50 מטרים לאורך 12 קילומטרים.
כחלק מהתוכנית, הנקשרת גם לתוכנית להקמת מחלף בצומת שילת, יוקמו לאורך הדרך מספר מחלפים, כאשר בצומת הכניסה למודיעין מתוכנן גם חניון חנה וסע. קק"ל, אחת המתנגדות הראשיות לתוכנית, הציגה בדיון שנערך בנובמבר האחרון בוועדה לתשתיות לאומיות חלופה של הקמת מנהרה, במטרה לשמור על המסדרון האקולוגי באזור.
עדי נוי, אדריכלית נוף, מנהלת מחלקת התכנון במרחב מרכז בקק"ל, אמרה השבוע לעיתון דה מרקר: "התוכנית המקודמת כרגע מרחיקה את שני צדי היער — הצפוני והדרומי — ובעצם מחלקת אותם לשני יערות נפרדים, בלי רצף למטיילים ולבעלי חיים וגוזל שטח יער משמעותי מהציבור. החלופה הכי טובה היא להעביר קטע משמעותי של הדרך במינהור, כך יישמר השטח האקולוגי הרציף". בקק"ל גם מוטרדים מתוכניות בינוי נוספות הצפויות לפגוע בשטחי יער בן שמן, שאחת מהן היא הקמת תשעה אתרי קידוח מים והקמת קו מתח גבוה למודיעין עילית.
עוד התייחסו לנושא גם אנשי עמותת "תושבים משפיעים במודיעין", שאמרו כי "לא עשו לתוכנית הזאת סקר אקלים. צריך לבדוק איך התוכנית תשפיע על פליטות גזי החממה, ואיך ההשפעה תעמוד בקנה אחד עם המחויבות של ישראל להפחית בגזי החממה. אנחנו גם מבקשים שיקימו מעבר לבעלי חיים. מדובר בתוכנית שתיצור עומס תחבורתי כבד על מודיעין. מספיק להוסיף לכביש הזה נתיב אחד שיוקצה כנת"צ, לא צריך להוסיף עוד נתיב למכוניות פרטיות".
ממינהל התכנון נמסר כי "מדובר בתוכנית המצויה בשלב ראשוני בלבד, וכחלק מהליך התכנון ייבחנו לה חלופות שונות".
מחברת נתיבי ישראל נמסר: "מדובר בפרויקט בעל חשיבות תנועתית ותחבורתית לאומית כדרך נוספת לכניסה לירושלים (בדומה לכביש 1 החדש), במסגרתו יורחב הכביש לאורך 12 ק"מ לטובת נת"צ ייעודי לאורך כל התוואי, ויוקמו 5 מחלפונים מבן שמן (לא כולל) ועד צומת מכבים, מערך שבילי אופניים, פיתוח נופי ומעבר אקולוגי. הפרויקט מתמקד בביטול הצמתים ומיחלופם לאורך הכביש — מצפה מודיעין, מתקן אדם, נאות קדומים, שילת ומכבים-רעות – במטרה להקל על עומסי התנועה באזור הכוללים את תושבי מודיעין, חבל מודיעין ויהודה ושומרון. הפרויקט נמצא בראשית ההליך הסטטוטורי, והחברה תפעל כדי לתת מענה לכלל הגופים והרשויות כדי לייצר תכנון מיטבי עבור כלל משתמשי הדרך ותושבי האזור בפרט".