מקדמים שוויון

כתבי מודיעין News
לראשונה במועצת העירייה הוחלט כי כלל הסיעות יחוייבו להמליץ על ייצוג נשי של לפחות 50% בוועדות הרשות העירוניות. חברת המועצה כרמית תא-שמע: "זה צעד ראשון"
צילום: דוברות העירייה

לראשונה במועצת עיריית מודיעין הועברה לאחרונה החלטה, ביוזמת ראש העירייה וחברת המועצה כרמית תא-שמע, לפיה כל סיעות המועצה יהיו מחוייבות להמליץ על ייצוג נשי בהיקף של לפחות 50% בוועדות הרשות של המועצה. חברי מועצת העירייה מאיישים 30 ועדות רשות, ביניהן ועדות התכנון האסטרטגי, חינוך והגיל הרך, שיכון ותשתיות ועוד.

את המהלך יזמה תא-שמע, אחת מארבעת נציגי סיעת "המחנה הליברלי", לאור העובדה כי סביב שולחן המועצה מכהנות כעת רק חמש נשים מתוך 21 חברים. "ועדות העירייה הן הזירה המשפיעה ביותר על העניינים העומדים על סדר היום העירוני. לכן, הצעד הראשון בדרך לשוויון מגדרי הוא שנשים יישבו מסביב לשולחן מקבלי ההחלטות, יביעו את עמדותיהן והשקפת עולמן, וישפיעו הלכה למעשה על הנעשה בעיר".

עוד הוסיפה תא-שמע, מחזיקת תיק השוויון חברתי ומגדרי, כי "המשימה שלי היא לתת לנשים בעיר את הגב וההזדמנות לקדם את העמדות והרעיונות שלהן. לכל תחום בו עוסקת המועצה יש השפעה על תושבות העיר, ויש זווית ראייה נשית שצריכה להילקח בחשבון. אני גאה ושמחה שמספר רב של נשים מוכשרות ומצוינות, שמייצגות את כלל סיעות המועצה, ייקחו חלק בפעילות הפוליטית בעיר, ישמיעו את קולן וישפיעו על קבלת ההחלטות".

יו"ר סיעתה של תא-שמע, סגן ראש העירייה אור גרינפלד, הוסיף כי "עם כניסתי לתפקיד סגן ראש העירייה העברתי את מקל השוויון המגדרי לחברתי כרמית תא-שמע, ואני שמח מאוד שתוך זמן קצר היא הצליחה להביא את ההישג החשוב הזה לעיר כולה ולנשותיה בפרט".

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »