עיריית מודיעין תשבות מחר (חמישי), בעקבות המהלך של מרכז השלטון המקומי במחאה על כוונת משרד האוצר לפגוע בתקציבי הרשויות וסמכויותיהן.
על פי ההחלטה, במידה ותצא לפועל תחל השביתה בחמישי החל מהשעה 06:00, ויושבתו כל השירותים העירוניים. בהתאם לכך, לא יתאפשרו קבלת קהל ומענה טלפוני במוסדות העירייה, שירותי מחלקת הרווחה יושבתו ולא יינתן שירות לתושבים.
עוד הוסיפו בעיריית מודיעין הבוקר מספר דגשים:
- עובדי העירייה יגיעו ליום עבודה כרגיל, אך לא תהיה קבלת קהל ולא יסופקו שירותים.
- עובדות ועובדי השיטור העירוני, הביטחון והמוקד העירוני עובדים כבשגרה.
- עובדי שפ"ע (פינוי אשפה, טיאוט וכיו"ב) יתארגנו לביצוע העבודות ביום רביעי אחר הצהריים וערב.
- עובדות ועובדי מערכת החינוך המועסקים על ידי העירייה, ובהם עובדות ועובדי ניקיון, ספרניות, לבורנטים ועובדי מנהלה (כגון מזכירות ואבות בית), יגיעו למקום העבודה אולם לא יעניקו שירותים, למעט עובדי מסגרות החינוך המיוחד (בתי הספר לחינוך מיוחד גוונים, פסיפס וצלילים, גני החינוך המיוחד וקידום נוער).
- סייעות שעובדות במסגרות החינוך הרגיל (לרבות סייעות כיתות חינוך מיוחד בבתי הספר רגילים וסייעות אישיות/בריאות) נדרשות להגיע ביום חמישי בשעה 09:00 להיכל התרבות ליום השתלמות (ההגעה חובה).
- המסגרות הכוללניות של החינוך המיוחד – בתי הספר גוונים, פסיפס וצלילים וגני החינוך המיוחד – יפעלו כבשגרה.
- הסעות החינוך המיוחד בעיר:
- הסעות הבוקר ללומדים בעיר בגני החינוך המיוחד, ובבתי הספר לחינוך מיוחד (גוונים, פסיפס וצלילים), יפעלו כרגיל.
- הסעות הצהריים מגני החינוך המיוחד לבתים יפעלו כרגיל.
- הסעות הצהריים מגני החינוך המיוחד לצהרונים שברחבי העיר לא יופעלו (מאחר ואין צהרונים). על ההורים להגיע לאסוף את הילדים מהגנים בשעה 14:00.
- הסעות לגני התקשורת יפעלו כרגיל.
- הסעות החינוך המיוחד ללומדים מחוץ לעיר יפעלו כרגיל. עם זאת, על ההורים לוודא שהמסגרת בה לומד הילד אכן פועלת.
- אבטחה במוסדות החינוך: לא תהיה אבטחה במוסדות החינוך הרגילים. לא תנתן אפשרות לתלמידים להיכנס לבתי הספר. בהתאם להחלטת מנהל/ת ביה"ס ייתכן שיתקיימו לימודים מרחוק, על פי היכולות של כל מוסד (יסודיים וחטיבות ביניים). לתשומת לבכם: ארגון המורים העל יסודיים (בדרך כלל שכבות י'–י"ב) הצטרף לשביתה, ולכן מורים חברי ארגון המורים לא ילמדו.
- הספריות העירוניות תהיינה סגורות לקהל (על העובדות להגיע למקום העבודה, אך לא לספק שירותים לקהל הרחב).
- צהרונים: לא יופעלו הצהרונים בכלל מוסדות החינוך בעיר (גנים ובתי ספר).
- חוגי הצהריים ואחה"צ בבתי הספר ברחבי העיר, לרבות פעילות במרחב המצויינות, יפעלו כרגיל.