Ynet וידיעות אחרונות מפרסמים הבוקר (רביעי) כי על פי נתונים שנאספו ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב"ד), 70% מהנהגים הישראלים נוהגים במהירות מופרזת, למרות שזו אחת הסיבות העיקריות למרבית תאונות הדרכים במדינה.
על פי הנתונים, בכבישים העירוניים נהגו 76% מהנהגים במהירות גבוהה מהמותר, ובכבישים בין עירוניים בהם המהירות המותרת היא עד 80 קמ"ש עמד הנתון על 69%. עוד עולה מהנתונים כי בכבישים המהירים, בהם מותרת הנסיעה במהירות של 110 קמ"ש, נרשמה ירידה של 17% בשיעור הנהגים שנסעו במהירות מופרזת.
מנכ"ל הרלב"ד (בפועל) יעקב זכריה אמר: "שניים מכל שלושה נהגים בישראל נוסע במהירות גבוהה מהמהירות המותרת. קיים פער בתפיסה הציבורית, כשנהגים סבורים שאין כל סכנה במהירות גבוהה, בעוד שהמציאות והמחקרים מצביעים על גודל הסכנה".
מדוברות המשטרה נמסר: "משטרת ישראל פועלת לאכיפת עבירות המהירות המופרזת באמצעים שהועמדו לרשותה ובהתאם לחוק והמגבלות המשפטיות שנקבעו בפסיקה הישראלית, בה נקבע להוריד 5 קמ"ש מהתוצאה שנמדדה. החל מ-7 באוקטובר שוטרי התנועה, כמו שאר שוטרי משטרת ישראל, פועלים במשימות נוספות בהן פעילות ביטחון שוטף, סיוע לצה"ל במשימת אבטחת שיירות ואכיפת שטח צבאי-סגור, ריבוי מחאות ביחס לשנים קודמת, ומשימות אלו באות על חשבון פעילות אכיפה שוטפת. על מנת להגדיל את נוכחות השוטרים בכביש ולהגביר באופן משמעותי את האכיפה, יש צורך בהוספת מאות תקנים נוספים".