נעם סוגרת מעגל

רותי בוסידן
אחרי שנאלצה לשהות זמן ממושך בשיקום, החליטה נעם ישראלי בת ה-17 ממודיעין לגייס עם חניכיה בתנועת הנוער תרומות צעצועים ומשחקים לטובת מי שחווים את אותה חוויה
צילום: פרטי

נעם ישראלי, בת 17 ממודיעין, עברה לפני כשנתיים שני ניתוחים בברכיים ונאלצה לשהות בשיקום במשך למעלה מחצי שנה. אחד הדברים הכי זכורים לה מאותם ימים הוא הצורך להנעים את החוויה המורכבת, וכעת היא זוכה לסגור מעגל ולעזור למי שגם חווים זאת.

לאחרונה, בעקבות הסיפור האישי שלה וסיפורים נוספים על חוויית השיקום אליהם נחשפה, החלו ישראלי וחניכיה בתנועת הנוער כנפיים של קרמבו ליזום פרויקט שינסה לסייע למשפחות הנמצאות בשיקום ממושך. בשבועות האחרונים אוספים ישראל והחניכים תרומות של משחקים וצעצועים, אותם יתרמו למשפחות השוהים במחלקות השיקומיות.

השבוע סיפרה ישראלי: "לפני שנתיים, בעקבות כאבי ברכיים שהיו לי מכיתה ה', עשיתי שני ניתוחים בברכיים שאחריהם נשלחתי לשיקום בבית חולים. הייתי שמונה חודשים בשיקום בתקופת הקורונה. הייתי מגיעה לשם שלוש פעמים בשבוע, משעות הבוקר עד שעות אחר הצהריים, לטיפולים שונים כמו הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק, וכולי. זה מאוד עזר לי והיה לי קשה להיפרד".

כשסיימה את השיקום היא חזרה להדריך בכנפיים של קרמבו. "היו לי המון שאיפות והמון פרויקטים להרים, וכך נולד הפרויקט הזה", היא מספרת, "בחוויה האישית שלי, אחד הדברים שהכי עזרו לי בשיקום היה ההסחות מהכאב באמצעות משחקים. בנוסף, היו בשיקום המון ילדים קטנים שזה מאוד עזר להם. לכן החלטתי להתרים כמה שיותר צעצועים כדי לתרום. בסופו של דבר, זאת תהיה סגירת מעגל להחזיר להם את הטוב שאני קיבלתי מהם".

"שיווקתי והעברתי לכולם שאני מחפשת צעצועים", היא מוסיפה, "בבית הספר, בתנועת הנוער, ואפילו העלתי פוסט ב'מודיעין שלנו'. יש הירתמות גדולה ואנחנו שואפים לכמה שיותר ארגזים. ברגע שאכנס עם הארגזים לשיקום זה יהיה שיא ההתרגשות. זה יחזיר אותי לאותם רגעים שהייתי שם ואהיה בסערת רגשות. אהיה שמחה וגאה על המקום שלי ועל איפה שאני נמצאת עכשיו".

כתבות נוספות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

המשך קריאה »