במדינת ישראל, כמו ברבות ממדינות המערב, נהוגות פרקטיקות אשר מבטיחות כי גם מי שלא יכול לעבוד לא יגיע לפת לחם. אם בעולם העתיק ולאורך ימי הביניים, מי שלא הייתה לו עוד אפשרות לעבוד נאלץ לעבור להתגורר ברחוב, לקבץ נדבות, למכור את עצמו לעבדות וכן הלאה, הרי שהיום זה כמובן לא כך. היום, במדינת ישראל יש כמו קופת חיסכון לאומית, המיועדת לכלל האזרחים בשעת צרה. שם הקופה הזו הוא: ביטוח לאומי. גמלת סיעוד, הוא תשלום חודשי הניתן מטעם המדינה למי שנמצא זכאי לכך. אם אתם רוצים לשמוע עוד ולהבין האם אתם זכאים ליהנות ממלגה זו, המאמר הזה מיועד עבורכם בדיוק. בואו נתחיל.
מי יכול לקבל גמלת סיעוד
גמלת סיעוד ביטוח לאומי לא ניתנת לכל אדם, הוא צריך לעמוד בכמה תנאים בסיסיים כדי שניתן יהיה לשקול את הבקשה שלו:
- הוא צריך להיות תושב ישראלי מעל גיל הפרישה המתגורר בביתו או בדיור מוגן לא סיעודי.
- מדובר על מי שזקוק להשגחה באופן קבוע ביום, יום, מי שלא יכול לבצע את שש הפעולות הבסיסיות המוכרות בחוק באופן עצמאי וזקוק לעזרה כדי לבצע אותן: שש הפעולות הללו הן: שכיבה וקימה, רחצה, ניידות ברחבי הבית, טיפול בהפרשות, אכילה ושתיה.
- מי שההכנסות החודשיות שלו עומדות מתחת לרף הקבוע בחוק: נכון לכתיבת שורות אלו אנחנו מדברים על קצת מתחת ל9,000 שקלים ליחיד ומעט מעל 13,000 שקלים לזוג.
חשוב לשים לב כי אנחנו מדברים על מי שלא מקבל כבר גמלת נכות, קצבה מיוחדת נוספת מהביטוח הלאומי וכן הלאה. כלומר, גמלת סיעוד ביטוח לאומי צריכה להיות ההכנסה הנוספת היחידה הניתנת לו מקופת המדינה.
איך נראית הפרוצדורה עצמה
כדי שתוכלו לקבל את הכסף, תדרשו לבצע מספר פעולות. אנחנו מתייחסים בדברינו כמובן לא רק למטופלים עצמם כי אם לבני המשפחה וכל מי שמעורב בהליך במישור הבירוקרטי. בשלב הראשון צריך למלא טופס תביעה לקבלת גמלת סיעוד ביטוח לאומי. ניתן להגיש את הטופס באופן מקוון. אם אתם עושים זאת באופן ידני, חשוב להקפיד ולהגיש את הטפסים בסניף המקומי של ביטוח לאומי, במקום מגוריכם. עם הגשת הטפסים, הוסיפו חוות דעת רפואית ומסמך המעיד על ההכנסה החודשית אותה מקבל המטופל.
לאחר קליטת הבקשה, ישלחו אליכם נציג מטעם הביטוח הלאומי. בדרך כלל זה יהיה עובד סוציאלי. הוא לא יבדוק את המטופל במישור הרפואי. אלא, הוא יכנס אליכם הביתה וינסה להבין את מכלול הצרכים של המטופל. חשוב לציין כי העובד הסוציאלי או כל נציג אחר של המוסד לביטוח לאומי, יתמקד בקשיים בתוך הבית. גמלת סיעוד ביטוח לאומי לא רלוונטית למה שמתרחש מחוץ לכתלי הבית. לאחר הערכת מצב הוא יחליט על פרק הזמן בו תאושר לאותו מטופל גמלה ומה תהיה הדרגה, כלומר, עבור מה המדינה עתידה לספק את הכסף.
לא כל מטופל מקבל את אותו הסכום
היום אפשר לומר כי יש שש מדרגות תחת הכותרת של גמלת סיעוד ביטוח לאומי. התשלום המקסימלי עומד נכון לכתיבת שורות אלו על עד 24 שעות טיפול בבית על ידי עובד זר או 18 שעות טיפול שבועיות עבור כל מטפל סיעודי אחר. כאשר ניתן להחליף את השעות הללו כדי לקבל כסף תמורה לדברים נוספים. למשל, אפשר להמיר את הכסף כדי לרכוש מוצרי ספיגה וכן הלאה. אם הערכה היא כי מידת התפקוד של אותו מטופל טובה יותר, מספר שעות הטיפול עבורן יקבל כסף יורד בהתאמה.
חשוב לציין כי בדרך כלל לא ינתן כסף, אלא, סבסוד למוצר או שירות. כך שתוכלו להמיר דבר אחד באחר, בהתאם לצרכים שלכם כאמור .
האם אפשר לעשות משהו במידה ודחו את הבקשה?
אם לאחר הפרוצדורה האמורה, במוסד לביטוח לאומי החליטו לדחות את הבקשה שלכם, אתם בהחלט יכולים לבקש לערער עליה. בשביל זה, ההמלצה היא לפנות לעורך דין המבין בנושא הזה. הוא יכול לעזור לכם לעבור את התהליך הבירוקרטי ובעיקר, יכול לספק לכם ייעוץ והכוונה כדי שלא תעשו אף טעות ותקבלו את הכסף המגיע לכם על פי חוק.