הקמת מצבה: המדריך ליצירת המצבה שתכבד את הכי יקרים לנו

מותו של אדם אהוב יכול להיות קשה מאד ודווקא בזמן זה עלינו לקבל החלטות רבות. היהדות למעשה עוזרת לנו לכל אורך תהליך האבל כשאחד מהדברים שנהוגים בה הוא גילוי מצבה ביום השלושים מיום הקבורה . כלומר, יש לנו זמן, אך לא יותר מדי, כדי לחשוב על הקמת מצבה ולקבוע את העיצוב שלה.

תוכן פרסומי
freepick

הקמת מצבות משמשת כחוויה מתמשכת כשזו מהווה מקום מפגש של משפחה וחברים ומסמנת את מקום מנוחתו של הנפטר ויותר מכך. המצבה יכולה לשמש כסמל לאהבה, כבוד וזיכרון כשכל אחת נראית בצורה שונה ומכילה כיתוב ייחודי בהתאם לחייו של הנפטר ובהתאם לרצונות של משפחתו.

שלבי הקמת מצבה

נתחיל מכך שישנם שלושים יום מרגע הקבורה ועד לעלייה לקבר לצורך גילוי המצבה. תקופה זו מיועדת להתייחדות, אבל וגם חשיבה על החיים שכן היו. התפקיד של המצבה הוא לא רק לבטא כאב אלא להנציח את החיים ואת הייחודיות שלהם. כדי לעשות זאת ישנם מספר שלבים שחייבים להתקיים.

שלב ראשון – בטון

כהכנה להקמת המצבה יש להשתמש בבטון אשר יוביל ליציבות האזור כולו. כדאי לדעת שלרוב מי שאחראי על כך אלו חברה קדישא אך כבר בשיחה הראשונה עם קבלן מצבות כדאי לברר מה נהוג בבית הקברות ולוודא שהוא דואג לכך שכל השלבים יתבצעו כהלכה.

שלב שני – בחירת אבן וצורה

הבחירה הראשונה שתתבצע היא של האבן שתשמש את המצבה ולאחר מכן הצורה שלה. בצורה הכוונה היא האם זוהי מצבה יחידה או זוגית, האם היא תהיה שטוחה או לא וכן האם תהיה בצורה מיוחדת. היום אפשר לבחור בין שלל חומרים כולל גרניט, שיש ואבן ולכל אחד איכויות שונות. האבן צריכה לשקף את האישיות וההעדפות של הנפטר וחשוב לבחור אותה בתחילה כדי שהקבלן יתחיל לעבוד על הקמת מצבה.

שלב שלישי – עיצוב וכיתוב

יש שחושבים שיש לבחור את העיצוב המלא והכיתוב כבר בתחילה אך כדאי לדעת כי לאחר בחירת האבן והצורה הכללית של המצבה אפשר לחשוב עוד מספר ימים על המלל שיופיע על המצבה. נהוג לכתוב את שם הנפטר עם תאריך הלידה והמוות כשאלו יכולים להיות העבריים והלועזיים. בנוסף אפשר לכלול סמלים, משפטים אישיים וציטוטים.

שלב רביעי – הקמת מצבה

עתה על הקבלן להתקין את המצבה במקום המיועד. עליו להקפיד על הצבה מאובטחת של האבן על הקבר תוך הקפדה על יישור נכון כשלרוב העבודה תתבצע על ידי סתת מקצועי שמתמחה בתחום זה. על הקבלן לפעול בתיאום חברה קדישא על כל המשתמע מכך. ביום השלושים תתקיים גילוי מצבה והמשפחה והחברים יגיעו לבית הקברות ויחלקו כבוד לנפטר.

שלב חמישי – תחזוקה

אבן המצבה יכולה להחזיק מעמד לאורך שנים רבות אך יתכן ותידרש תחזוקה מינימלית כדי לשמור על הנראות שלה. בדרך כלל כל שנדרש הוא לבצע ניקוי מדי פעם אך במקרה של מצבות ישנות יתכן שיהיה צורך לבצע גם תיקון של נזק כשהדבר יתבצע על ידי קבלן מצבות. כאן כדאי לציין כי משפחות אשר מבקשות מצבה מאבן מיוחדת יעשו טוב אם יבררו מראש מה נדרש כדי לשמור על המצבה במצב המיטבי.

 

בחירת הקבלן הנכון לביצוע העבודה

למרות שנדמה כי הזמן לוחץ כדאי לחשוב על עיצוב המצבה, לבקש מהקבלן לראות קטלוגים ודוגמאות של מצבות שהוא עיצב ולא לחשוש לראות יותר מקבלן אחד אם יש צורך בכך. חשוב למצוא איש מקצוע שההתמחות שלו בתחום הקמת מצבה הולכת שנים אחורה ושמציע לא רק מקצועיות אלא ליווי אישי של כל התהליך ממש כפי שעושה המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת כבר שנים רבות.

כתבות נוספות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

נותנים ומקבלים

חברת אופק העירונית משיקה מיזם הוקרה לתושבים המשרתים במילואים, ומזמינה את העסקים המקומיים להציע הטבות ייעודיות

המשך קריאה »