מודרים

ערן קמינסקי
2037-10-10 03:38:00
2037-10-10 03:38:00

נכים תושבי העיר מנהלים מזה מספר חודשים מאבק מול העירייה, לאחר שזו הציבה מספר מועט של חניות עבורם רק בשני קצוות השדרה המרכזית במע"ר ומפנה אותם אל החניונים המרוחקים, כאשר גם פניות מצד עמותת "נגישות ישראל" לא הועילו • העירייה: "נבחן אפשרות להגדלת מכסת החניות עבור ציבור הנכים"

(צילום: פרטי)

בחודשים האחרונים, לאחר היציאה מהקיפאון של תחילת משבר הקורונה, רושם המע"ר החדש של מודיעין זינוק מרשים ביותר, כאשר עוד ועוד בתי עסק חדשים נפתחים והקהל המודיעיני מצביע ברגליים.

עם זאת, כעת מתברר כי לא כל תושבי העיר שותפים לחגיגה. מספר נכים תושבי מודיעין מנהלים מזה מספר חודשים מאבק מול עיריית מודיעין, שלטענתם לא הציבה לאורך השדרה המרכזית במע"ר מספיק חניות נכים, ובכך למעשה הם מודרים מאזור הבילוי החדש של העיר. לדבריהם, גם הניסיונות להסתייע בעמותת "נגישות ישראל" לא הועילו, לאחר שנציגי העמותה שפנו אל העירייה לא זכו למענה.

מבדיקת מודיעין NEWS עולה כי אכן ישנו צדק בטענות הנכים, שנאלצים להסתפק כיום בחניית נכים אחת מול תחנת המשטרה בשדרה המרכזית (המיועדת לנכים המשתמשים במעלון), אחת נוספת מצידו השני של הכביש, מול בניין ההנדסה, ושתיים נוספות בקצה השני של השדרה.

עו"ד אילן שפירא, שקיבל תעודת נכה לאחר שעבר תאונת דרכים לפני מספר חודשים, מספר: "כל המע"ר נבנה באופן לא חברותי לנכים, כשנכה עם כיסא גלגלים שמחנה בקצה התחתון של השדרה מתקשה לנוע במעלה השדרה בכיסא גלגלים. אני הפסקתי להגיע למע"ר. אם אני רוצה להגיע לסניף הבנק אז אין לי חנייה קרובה. העירייה טוענת שעל פי החוק מה ששמו זה בסדר, אבל בשביל נכה שמתקשה בהליכה לצעוד מקצה השדרה זה כמו טירונות. גם הטענה שלהם שתהיה חנייה בחניונים התת קרקעיים של הבניינים היא לא הגיונית. אני לא מבין למה העירייה מתעקשת שלא להוסיף עוד שתי חניות נכים בכל צד של השדרה במיקום אמצעי. החלטות של עירייה צריכות להיות סבירות והגיוניות, וביחס לנעשה בערים אחרות מה שקורה פה הוא לא סביר. בעירייה מפנים אותנו אפילו לחניון שליד טרם או לחניונים שבקצות המע"ר, זה לא הגיוני. המרחב הציבורי שייך גם לנכים, וכיום הם מודרים מהמע"ר".

שוחחנו השבוע גם עם ד"ר יורם סבירסקי, חבר הוועד המנהל בעמותת "נגישות ישראל": "הפניות שלנו לעיריית מודיעין בינתיים לא הניבו מענה. שלחתי פנייה גם ללשכת ראש העירייה, שהוא גם יו"ר מרכז השלטון המקומי, ולא קיבלתי תגובה".

מהניסיון שלכם, המצב במע"ר תקין?

"תשמע, ברור שאי אפשר לשים חניית נכים ליד כל מסעדה באזור. אין חובה בחוק שקובעת כמה חניות נכים צריכות להיות באזור כזה, אבל נשמע שהפיזור באזור המע"ר לא הגיוני וצריכות להיות חניות נכים במיקומים יותר מרכזיים לאורך השדרה. הייתה פעם הצעת חוק שתחייב את העירייה לקבוע מפתח לפיו ייקבעו ויסומנו חניות נכים לאורך הרחובות. ההצעה הזאת לא עברה, אבל מצד שני זה מאוד מקובל, אפילו בערים "הקשוחות" ביותר בנושא".

מה קורה במרכזי בילוי דומים בערים אחרות?

"במקומות האלו יש בדרך כלל מגרשי חנייה לא מרוחקים ממרכז האזורים, מה שלא קורה במקרה של המע"ר במודיעין. הסיטואציה כאן שונה, אבל דורשת פתרון. אני לא יודע למה העירייה מתעקשת שלא להוסיף מקומות חניית נכים באמצע השדרה המרכזית. הדרישה של הנכים נשמעת הגיונית ופשוטה לביצוע".

מדוברות העירייה נמסר: "נושא הנגישות היה ויהיה תמיד אחד מהנושאים החשובים ביותר בטיפולה של העירייה, לרבות הדאגה לחניות הנכים שהיא חלק נכבד מכך. מרכז העיר תוכנן אדריכלית באופן מונגש ונוח עם מדרכות רחבות ושדרה רחבה ומונגשת וכמובן שחניות הנכים לאורכו של הרחוב גם הן באו להבטיח את נגישותו. נושא חניות הנכים במרכז העיר נבחן באופן מקיף ומעמיק ע"י גורמי המקצוע בעירייה והוועדה המקומית, ומהבדיקות עולה כי במרכז העיר קימות חניות לנכים בהתאם לתקן הנדרש ע"פ דין – מול בניין המשטרה, מול בניין ההנדסה שבנייתו תושלם בקרוב, בחניית המוזיאון וכן, קיימות כ-20 חניות בחניון התת קרקעי של מרכז התרבות. כמו כן, יש חניות ייעודיות לנכים, ללא תשלום, בחניונים הצמודים למבני המשרדים והמסחר כמתבקש ע"פ דין, ונבדק ע"י העירייה כי הנחייה זו מיושמת בפועל. על אף שמספר החניות עומד בתקן הנדרש, תעשה העירייה כל שביכולתה ותבחן אפשרות להגדלת מכסת החניות עבור ציבור הנכים. בקרוב תוציא העירייה עלון לתושבים ובו פירוט כל החניות במרכז העיר ובסמוך אליו".

 

כתבות נוספות

מהנדסים לטובת הילדים

על פרויקט "תחפושות מתגלגלות", המאפשר לילדים בכיסאות גלגלים ליהנות מחג הפורים, חתומה יעל ממודיעין, מהנדסת בתעשייה האווירית